Óvoda kezdés előtti családlátogatáskor miért kérdezik meg, hogy tervezett baba volt-e a gyerek?
22!
Valóban, senkinek semmihez nincs köze és mindenki azt mond, amit akar. Tehát ha a gyereked beteg lesz, ahhoz sincs senkinek koze, orvoshoz se vidd, hiszen ez csak rád tartozik, tappenzre se menj, mert a munkahelyednek sincs köze hozzá. Igen, sarkitok.
Ezeket a kérdéseket nem ve,ellenük teszik fel és nem is azért, mert a magánéletedben akarnak vajkalni. Oka van. Hazudni is lehet, természetesen. Értelme mondjuk nincs, mert te se szeretnéd, hogy bárki hazudjon neked, plusz valódi segítséget is csak akkor lehet elvarni, ha az ember őszinte. De mindegy, a te dolgod.
Nekem nem esett nehezemre anno elmondani, hogy igen, tervezett terhesség volt, igen, apuka meggondolta magát a 11. héten, igen akkor elmentem utána nézni, megoldhato e még az abortusz, nem, akkor már kicsusztam belőle, igen, nehze volt feldolgozni hogy egyedülálló anya leszek, igen, amikor elfogadtam a helyzetet szeretettel vártam.
Mert azért nem mindegy hogy tudott a szülő készülni a gyerekre, tényleg akarta is, vagy alig volt 9 hónapja rá. Főleg első terhességnél. Arról nem is beszélve, hogy sajnos még mindig vannak olyanok, akik külső nyomásra tartják meg a gyereket, mert "mit mond a falu", s ha nem csúszik be talán sose lesz, mert nem érzi magát alkalmasnak a gyerekvállalásra.
De ha pl már van 2, s becsúszott egy harmadik, akkor az egy már eléggé kiforrott jövőképet is átír.
Nálunk nem jöttek ki, augusztus második felében kaptunk időpontot, amikor a gyerekkel bemehettünk az oviba ismerkedni.
Kitöltettek egy hosszú kérdőívet, abban is szerepelt ez a kérdés, hogy terveztük-e és a házasság hanyadik évében született, hogy szültem stb, tervezünk-e további gyereket.
Persze apa-anya munkahelye, beosztása, a lakás tulajdoni jellege (bér vagy saját) is nagyon fontos kérdések az óvodaérettség szempontjából :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!