Mi volt a legkellemetlenebb élményed az óvodában?
1.) Óvodai ünnepség volt, állva néztük a műsort, és az óvonő fejbe csapott. Nem értettem, mit követtem el, mert nem rendetlenkedtem, mégcsak nem is szóltam senkihez, szóval ez nagyon sértette az igazságérzetemet. (Talán más helyett ütött meg.)
2.) Volt egy kezdő, talán gyakornok óvonő (mert sokáig nem volt ott), aki délutáni alváskor a fejemre húzta a takarót, és azt mondta, ne merjem elődugni alóla a fejem. Emlékszem, elmeséltem anyámnak, és megígérte, hogy ő meg a bolond óvonő fejére fogja húzni. 😁
3.) Karácsonyra minden ovis kapott egy saját papírvágó ollót az óvodától ajándékba. (Pedig hát nem véletlenül van a mondóka...) Az egyik kisfiú elvágta vele az ujjam. Direkt. Emlékszem, nagyon vérzett (nyoma nem maradt), a fiú pedig büntetésből egész délután a sarokban ült.
Az ovis menzai kosztot úgy általánosságban nem bírtam (még az olyan ételeket is, mint a pörkölt nokedlival, utána évekig otthon sem voltam hajlandó megenni).
De amivel kapcsolatban különösen rossz emlékem van az oviból, az a rizsfelfújt. A szagától rosszul voltam, de az "okos" óvónők belém diktálták.
Meg is lett az eredménye, rögtön ki is hánytam, vissza a tányérba, meg ahova a lendület vitte. 😅 Aztán én voltam a rossz, mert miattam pucolhatták a hányást. 🤣
Rizsfelfújtat egyébként azóta sem ettem, ennek legkevesebb 28 éve, ha nem már 30. Sőt, a mai napig ettől a szótól irtózom. Emlékszem, szakácsműsorban láttam x éve, ugye rizskoch néven. Végignéztem az elkészítését. Aztán rájöttem, hogy na, hisz ez egy és ugyanaz. 🤮
Egyik gyerek lefutott a csúszdán és nekivágta a fejét a beton homokozónak, jött érte a mentő
Nekem rossz élményem hogy ültünk a nagy hintán sokan és kiabáltak hogy ebéd mindenki leugrott és berohant én meg leestem és beszorultam a hinta alá (ilyen alacsonyan levő nagy szokszemélyes hinta volt) és nem tudtam kimászni, feküdtem a porban, féltem hogy megfulladok nagyon nehezen tudtam kimászni és mentem be koszosan, de kb fel se tűnt senkinek
Csak a tipik gazdag szülők gyerekeit szerették, minket többieket nem.
Egyszer egy ovis társamnál volt egy levél gyógyszer és mindenkinek osztogatta, mind bevettünk belőle, azt se tudom mi volt az
Évvesztes voltam, ezért kétszer jártam a középsőt. Emlékszem, nagyközépzős koromban a felettem járó nagycsoportosok már ehettek késsel is, nekem meg nyilván nem engedték, pedig otthon már szoktattak rá.
Emiatt nagyanyám kitalálta, hogy akkor én viszek magammal otthonról gyerekméretű kést, és akkor majd ebédhez én azt használom.
Aha, csakhogy ezt senki nem beszélte meg az óvónőkkel, szóval amikor ebédnél mondtam, hogy nekem kint van a táskámban a kés, akkor le lettem cseszve, hogy mégis hogyan gondolom hogy felülírom őket.
Nagyon rosszul esett, hogy olyanért kiabáltak velem, amiről én nem tehettem. (ez olyan 2010 környékén történt, 4 éves koromban)
Az oviban a reggeli valami nagyon undorító vajas halkrémes kenyér volt, amitől hányni tudtam volna. Minden héten, kb 2 naponta volt... Viszont a szilvalekváros mogyorókrémes kenyér az nagyon finom volt.
Visszahúzódó gyerek voltam, féltem a cig*ányoktól. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!