Óvónéni megszólítása?
#8, azért is merült fel, mert két nap múlva nyílt nap, így erre biztosan rákérdezek, hogy most ez konkrétan szeptember elején már elvárás lesz-e. Nem feltétlenül gond, ha igen, de akkor szép lassan elkezdem adagolni a gyereknek.
#7: idegenekkel én normálisan magázódok, idős nénikkel beszélgetve sem tetszikelek már, gondolom -vagy remélem- nem az lesz azért az elvárás a gyerektől, hogy úgy kérdezzen az óvónőtől, mint én a MediaMarkt eladójától, hogy “Ön mit gondol, melyik termékük lenne a jobb választás?”
A probléma az, hogy mostanában tényleg szinte mindenki azzal jön, még a bolti eladó is, hogy a gyerekem nyugodtan mondja, hogy szia, olyan cuki, meg amúgy is, ő még nem öreg, én meg előtte két percig sulykolom a gyerekbe a boltba menet, hogy ha benyitunk Marika néninek hangosan köszönünk, hogy “csókolom”.🤦🏻♀️
#8 vagyok.
Csak jelzem, hogy amikor iskolába ment a fiam, a tanító néni közölte, hogy tegeződnek a gyerekekkel, és velünk, szülőkkel is. Nekem egész nehezen áll rá a szám, ha felhívom telefonon (óvónőkkel magázódtam).
A csókolomozásra meg végképp nem érdemes rászoktatni a kisgyereket. Maximum a "Jó napot kívánok!"-ra.
Mindenki mindenkivel tegeződik az ovinkban (gyerek, óvónők, szülők, vezető, titkárnő, karbantartó), de a beszélő gyerekek a nénit odabiggyesztik a nevünk mögé. Sőt, mi felnőttek is sokszor mondjuk egymásnak a nénit is a név mellé, ha a gyerekek között vagyunk.
Az iskolában ugyan ez a helyzet.
A bölcsiben keresztnevet mondtak csak a gyerekek a gondozónak, de az szerintem túlzás, így a lányomat már ott is a nénire tanítottam, de tegezve.
60+-os mindkét szülőm, de ők is tegezték a szüleiket, mi is a nagyszüleinket 50 és 90 évesen is, illetve minden rokonunkat kortól függetlenül. Magázódni ma már jobbára csak idegenek között szokás.
Még alsóban is tegeződnek a nénikkel. Oviban Szia Marika néni, iskolában Jó napot Judit néni, de utána mindkét esetben tegeződés. Felsőre belejönnek a magázódásba tapasztalataim szerint.
A tetszikelés régesrég kiment a divatból.
Figyelj akármit is ír egy ilyen buta portál, mint a Családinet, a mai gyerekek közül egyetlen egy sincs, aki magázódnak 3 évesen. Annak idején én is a suliban tanultam meg, pedig az évtizedekkel ezelőtt volt, oviban nem is várta senki. Az iskolai tegeződés egy darabig idegesített, de elengedtem, ha a pedagógusokat nem zavarja, sőt, bátorítják, igazán semmi közöm hozzá.
Vannak dolgok, amiket tényleg meg kell tanulni ovikezdésre, mint az evőeszközzel evés, viszonylag önálló öltözés, wc-használat stb., de a magázódás soha nem tartozott ezek közé.
Ez egy nagyon régi cikk, amit újraközöltek már párszor.
Semmi köze nincs a valósághoz.
Még általános iskolában is tegeződnek a gyerekek. És a szülők és a pedagógus is. Nekem, aki nem ebben nőtt fel (mi oviban se tegeződtünk, nagyszülőt nem tegeztük), kicsit fura, de megszokható.
A tisztelet megadható tegezve is és magázva is lehet tiszteletlen valaki. Ezt éppenséggel pont az 1930-as születésű nagyim mondta sokszor, akit egyébként magáztak a gyerekei.
A cikk többi része is minimum mosolygásra késztet. Pl: a tüllszoknyás rész. Pont télen jó ötlet, mivel a csoportszobában nem akadályoz senkit, kint pedig elfér az overál alatt.
Elárulok nektek egy műhelytitkot: ezek az oldalak a kattintásokból élnek. Nem az a lényeg, hogy az írás jó legyen, hanem az, hogy sokan olvassák. Ehhez adnak egy ilyen figyelemfelkeltő "gyerekcsászáros" címet, alá firkantanak egy nem túl igényes, de legalább megosztó tartalmat, amiről mindenkinek van véleménye, és ha a Facebook-algoritmus is úgy akarja, dőlnek az olvasók. Ugyanerre az oldalra publikált néha egy iszonyú hülye nő, aki az egyik cikkében arról írt hosszasan, hogy minden anya, aki visszegy dolgozni, egy önző p@csa, és csak azért teszi, hogy legyen pénzük tabletre, és ne kelljen a gyerekkel se foglalkozni. Iszonyatosan magas olvasottságot produkált, teljesen mindegy, hogy a kommentelők 90 százaléka elküldte az anyjába. A lényeg, hogy előtte rákattintottak.
Az egyetlen, amit ezekkel érdemes tenni, hogy meg se nyitod, vagy ha mégis, nem küldöd tovább. Akkor te is tettél valamit azért, hogy ne a káros hülyeség termelje a pénzt.
25 vagyok.
Emlékszem ugy köszöntem hogy "Szia Ica néni" Joreggelt Ica néni "
Mai világban mar kezd kopni a magazodas. Pl en 25 éve lakok ugyanabban a lakasban, de a 85 eves néni par napja mondta hogy jajj, ne magazz mond hogy szia Eva neni. Na érted.. 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!