Óvónéni megszólítása?
szia Lilla néni pl.
nálunk tegezodnek, de néni az óvónő.
Amúgy itt az említett cikk: [link]
Én őszintén kicsit ledöbbentem ezen a magázós részen. Nem azért, mert bunkó lennék, szeretek és tudok is magázódni, de igen, én is furának tartottam, amit itt előttem felvetett más is, hogy azért sok gyerek ott jár, hogy három éves korára örül a szülő, ha egyáltalán megtanul érthetően beszélni. Minket ez szerencsére nem érint, sőt a lányom magától tanulta el a “Jó napot kívánok” köszönést, gondolom annyit hallotta tőlem, de bajosnak tartom egy három év körülinek elmagyarázni a “tetszikelést”. Arra meg már nem emlékeztem én 20 éve gyerekként mit mondtam az óvónőknek.
"A problémám, hogy bár értelmes a gyerekem, de nem nagyon van olyan szituáció, amiben ezt meg lehetne neki normálisan tanítani, magyarázni."
Nem szoktatok beszélni 1-2 mondatot a szomszédaitokkal, pl. liftben? Buszon, közértben nem szóltok senkihez? Te sem beszélsz 30 évvel idősebb emberekhez?
Tv-filmben, mesében sincs ilyen?
Mesekönyvben?
Pl. ott van a Jancsi és Juliska, a vasorrú bábának rengeteg dolgot mondanak.
Vagy Piroska a nagymamájának.
Vagy a rajzfilmekben is...
5-re:
Egy baj van ezzel a cikkel, de az hatalmas!
Gyereknevelésről kérdez egy protokollszakértőt!
Más szakterület! Látszik, nem is ért hozzá, és nincs is rutinja a kisgyerekekkel való foglalkozásban. Én szülőként abszolút benne vagyok, ezért gyakorlatilag minden válaszánál érzem, mennyire íróasztal mellett kitalált gondolatot mond a gyerek nevelésére.
Mondjuk az engem is meghökkentene, ha pont az ovi honlapján ezt a cikket látnám.
Elképzelhető, hogy ez utal az intézmény szellemiségére. Hogy ott ugyanolyan, gyereklélektől idegen szemléletmód van, mint a protokollszakértő fejében. Próbálj utánaérdeklődni, milyen a légkör ebben az óvodában, ill. nézz körül, más óvodákba milyen eséllyel mehetne a gyereked.
Piroska hadd tegezze már a saját nagyanyját, #7! 😄
Amúgy nálunk is “X néni, gyere ide” forma van, a saját csoportomban is és a gyerekeknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!