Mást is zavar, hogy gyermekvállalás után minden hivatalos helyen "anyuka" megszólítás lesz a "hölgyem"-ből?
Én úgy veszem észre, hogy ez a megszólítás csak a gyerekkel kapcsolatos ügyintézések során van. Egyéb helyeken marad a régi megnevezés.
Viszont ettől függetlenül én nem hiszem hogy ez "redukálásnak" nevezhető. Az anyaságtól szerintem nem kevesebb lettem, hanem több.
#4 - igen, a gyerek jelenlétében szoktam én is "anyuka" lenni, ha nincs velem, akkor ugye nem tudják. Vagy ha neki intézek valamit.
Nekem ez kicsit olyan, mintha a szőke hajú ügyintézőt én meg visszaszöszizném, hiszen igaz rá, hogy szőke.
Csak ma intéztünk okmányokat a lányunknak és magunknak. A férjem előbb ért oda, amíg nem jelentem meg mellette, addig ő is "uram" volt. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a gyereknek is intézünk, onnantól apuka-anyuka lettünk.
De már terhesen is a bolti eladó anyukázott...
Hát, amikor engem anyukának hívnak, akkor az esetek nagy többségében a gyerek miatt, a gyerekkel kapcsolatos a megszólítás. Pl. bölcsibe, oviba, gyerekdokinál. Erre én büszke vagyok.
Ha szólóban megyek be valahova, engem még sosem anyukáztak le!
Ahol a gyerekkel kapcsolatban járok el, ott anyukáznak. Pl. kórház, óvoda, ott a gyerek anyja vagyok, nem érzem degradálónak az anyukázást. A hölgyemezést, kisasszonyozást, asszonyomozást kimondottan útálom, nem vagyok én nagysasszony :)
Az Önözésnél talán valamivel közvetlenebb az anyukázás.
első vagyok.
miért vagyok lepontozva azért, mert örülök, hogy anya lettem és jól esik hallani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!