Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mást is zavar, hogy gyermekvál...

Mást is zavar, hogy gyermekvállalás után minden hivatalos helyen "anyuka" megszólítás lesz a "hölgyem"-ből?

Figyelt kérdés
Ilyenkor kicsit úgy érzem, hogy az emberi mivoltom kizárólag "anyukára" redukálódott...
2015. febr. 6. 13:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nálunk pont a gyerekorvos az, aki nem anyukázik, hanem átlagosan, magázva szólít meg. Mondjuk én se doktornénizem, hanem doktornő.

Védőnő nincs, őt elvitte a cica, mióta költöztünk. Az előző szintén nem anyukázott, ő is átlagos, normális stílusban magázódott.

De ha csak élelmiszerboltba megyek a gyerekkel, akkor máris anyukáznak az eladók/pénztárosok.

Bölcsődében, óvódában talán engem se zavarna, de ilyen, úgymond "gyereksemleges" helyeken zavar.

Bölcsődéig még nem jutottunk el, ahhoz még kicsi.

No mindegy, akkor ez marad az én keresztem :)

2015. febr. 6. 15:24
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Engem zavarna, megértelek, most is zavar, amikor felnőtt nő létemre lekislányoznak a nénik, valahogy olyan degradáló.
2015. febr. 6. 15:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
én egyedül a kórházban hallottam ezt, soha nem mondta ezen kívül senki. Bölcsiben sem, sehol. Egyébként nem zavar.
2015. febr. 6. 15:27
 14/17 anonim ***** válasza:
78%
Mivel már nem kicsi annyira a fiam, így nincs is velem egész nap, szóval már kevés helyen vagyok "anyuka". Az oviban az óvónők a keresztnevén szólítottak minden szülőt, a bölcsiben szintén, úgyhogy ott ezzel nem volt semmi gond. De most már iskolás a fiam, és itt a tanítónénik minden szülőt anyukáznak, amitől feláll a hátamon a szőr. Elhiszem, hogy neki én elsősorban szülő vagyok, de attól még van nevem. A bankban sem szólítanak úgy, hogy "ügyfél", a boltban sem, hogy "vásárló", hanem vagy a nevemet mondják, vagy a hölgyem/kisasszony megszólítással élnek.
2015. febr. 6. 16:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Engem akkor kezdett el zavarni, amikor egyszer kórházban feküdtünk a kisfiammal. Ott olyan hangsúllyal tudták kiejteni, hogy "Anyuka", mintha azt mondták volna hogy a "ku.... a..." Ez valahogy bennem maradt,. és azóta én sem szeretem. Bölcsiben, oviban tudják a keresztnevünket, azon szólítanak, max. a másik csoport gondozónői, óvónői nem, mert ők nem ismernek mindenkit név szerint. Amúgy én is büszke vagyok rá hogy Anyuka vagyok, annak ellenére hogy nem tetszik ez a megszólítás.
2015. febr. 6. 16:08
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
nem .
2015. febr. 7. 08:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Soha nem szólítanak így sehol. Bölcsiben sem, sehol...
2015. márc. 23. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!