Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hány órára jártok be reggel...

Hány órára jártok be reggel az oviba?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert mi 10.00-10.30 felé megyünk be, mert addig alszik a lányom. Én itthonról dolgozom, nekem nem sürgős, de így sosem alszik el délben és sajnos zavarja a többieket. Megkértek, hogy menjünk korábban. Van aki talált valami megoldást arra, hogy később megy és ne legyen ez probléma?

2021. okt. 30. 20:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
85%
Na mindegy,ez legyen a legnagyobb öröme
2021. okt. 30. 22:41
 22/32 A kérdező kommentje:
Így van. :) Sz.rd le. Én mindenkinek adtam egy zöld kezet. Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ha törik ha szakad a gyereket most atallitjuk az órával együtt. Ez végülis kapóra jön nekünk.
2021. okt. 30. 22:44
 23/32 anonim ***** válasza:
81%
Remélem így jó lesz:)
2021. okt. 30. 22:46
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

7:45-7:55

8 után pár perccel már írják össze a hiányzókat.

2021. okt. 30. 23:00
 25/32 anonim ***** válasza:
91%

szerintem jó lesz ez. lehet, hogy nem könnyű, de nektek is jobb lesz.

azt meg nem is értem, hogy vidd haza. ez elég fura.

viszont beszélgess vele sokat erről, hogy ne traumaként élje meg, hanem jó dologként. barátokat is úgy fog találni, ha bent van délelőtt, mert akkor játszanak igazán.

2021. okt. 30. 23:17
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobbik lányom volt ilyen. Pont ezekkel a problémákkal küzdöttem.

Végül az lett a megoldás, hogy nem aludt délután.. mivel egyáltalán nem igényelte csak idő volt ameddig rájöttem hogy ő ilyen. 2,5 éves volt amikor elhagyta a délutáni alvást. Minden megoldódott. Este 9:30 kor már magától alszik minden nap, reggel ameddig ovis volt 7-7:30 között ébredt 8:30 ra oviban voltunk. ( délben pedig haza hoztam, sosem volt ottalvós )

A kisebbik lányom is 2.5 éves volt amikor ugyanígy elhagyta az alvást, és “felvette” a nagyobbik napirendjét. Most már iskola van, így 6:30kor ébrednek, 7:30 ra iskolában van a nagyobbik, 8-ra oviban a kisebbik.

Ameddig kicsik voltak, mindenki furán állt ehhez a dologhoz, hogy nem alszanak délután, de egyszerűen mindent megpróbáltam, sehogy sem tudtam megoldani hogy az ébredés a du alvás és az esti is “időben” történjen. Ez bevált, így maradtunk ennél.

2021. okt. 30. 23:25
 27/32 A kérdező kommentje:

Tudják, hogy otthonról dolgozom így simán mondják, hogy vigyem haza. Eleinte nehezen szokott be, ugye sirt. Aztán mikor később vitt úgy egyeztünk meg, hogy nem lesz ottalvós, mivel nem tud nyugodtan, csendben feküdni amíg az alvás van napirend szerint, így ez jó megoldásnak tűnt, de pár hete ő szeretné ha nem vinném haza délben. (Ettől még nem tud nyugodtan feküdni meg csendben maradni sajnos..)

Lehet nekünk is ez lesz a megoldás, hogy nem alszik de akkor meg hogy vegyem rá hogy feküdjön alvasidoben, ha maradni szeretne.

2021. okt. 30. 23:38
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagycsoportos, 8-ra be kell érni (3-4-re ott vagyunk) utána nem fogadják.

Tavaly még előfordult, hogy 9 körül ment, szeret sokáig aludni, este alig lehet lelőni, főleg, ha alszik délután és nyűglődés volt. De idén 1 hét sem kellett és átállt, hogy 7-kor bizony ébresztő van.

Mondjuk én fél 11-re biztos nem vinném, annak szinte nincs is értelme.

Foglalkozás pont délelőtt van, arról le is marad, hiába most kezdte.

2021. okt. 31. 08:02
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

8ig kell beérni, de 8:15 amikor zárják a kaput. Utána nem lehet bemenni. (csak ha csengetek és valaki jön nyitni).

Szerintem próbáld meg átszoktatni, későn fekszik, amiatt is alszik sokáig. Nem drasztikusan gondolom, hanem átszervezitek a napját mindig kicsit korábban csinál mindent. Ha most mondjuk 8kor fürdik akkor legyen az mostantól 7:30, az egész rutin legyen korábban egy fél órával, az ágyba kerülés is (ott már csend, halk mese olvasás). Reggel meg kelsd fel korábban, mint most kel. Ha ez beállt akkor megint kicsit korábban. Szép lassan átfog állni. Az ovis foglalkozások délelőtt vannak, pont arról marad le így.

2021. okt. 31. 08:22
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Milyen ovi ez? Nálunk ha 8.30 nincs bent a gyerek és nem jelzed előre hogy késni fogtok, akkor hiányoznak veszik 😁. Házirend szabályozza.

Amúgy az enyém sem alszik, viszont nyugiba kell lennie.Szokott neki sikerülni.

2021. okt. 31. 08:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!