Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az oviban miért nem az időjárá...

Az oviban miért nem az időjárásnak megfelelően öltöztetik fel a gyereket?

Figyelt kérdés

De nem is kell öltöztetni, mert az enyém már azt önállóan csinálja, de még mondani kell neki, hogy ne huzzon már mindent fel amit lat, mert még csak 4 eves.

Konkrétan reggel beviszem farmerban, pólóban, pulcsiban és szeldzsekiben. Küldök vele váltós ruhát.. ebben az idoben egy vékony szteccsnadrágot meg egy vékony hosszú ujjú pólót. Na, erre délután megyek érte és a gyerekemen van sztreccs, farmer, póló vékony hosszú ujjú póló, vastag pulcsi, szeldzseki meg SÁL.. (Ez utóbbi nem is tudom honnan került be.. lehet még tavalyról volt a szakmában)

Nem az...de vagy 23 fok van. Gyerekrol ömlik a víz, beoltozve rohangál az udvaron és akkor csodálkozunk ha állandóan taknyos?!?

Persze már szóltam vagy hatvanszor.. másnál is ez megy?

2021. szept. 28. 16:44
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Szakmában = zsákjában
2021. szept. 28. 16:45
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
Nem érdekli őket. Ha beteg lesz, annál levesebb gyerek jut rá.
2021. szept. 28. 16:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk inkább az ellenkezője. Alulöltőztetve viszik ki őket.
2021. szept. 28. 17:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs így, egy db leggings volt rajta amikor mentem, egy póló meg egy kardigán, kint volt a mellénye is az udvaron de azt levehette és letette a padra.
2021. szept. 28. 17:02
 5/11 A kérdező kommentje:

Egyszer mikor még így az elején rákérdeztem azt mondták, hogy ők szóltak de a gyereket nem lehetett meggyőzni.

... De könyörgöm, 4 éves. Ha egy szál trikóban akarna kimenni hógolyózni akkor is szólnának egyszer és ha nem akarna rahagynák..? Erre nem mertem rákérdezni...

2021. szept. 28. 17:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Mert az egyik szülő azért akar felnégyelni mwrt kevés a ruha a gyereken, a másik meg azért mert sok van.

Olyan is volt hogy szülő beírta a füzetbe mindig legyen sapka a gyereken, mikor meg rajta volt azt mondta ő ilyet nem kért.

Ha kocsival vagy vidd ki a felesleges ruhát.

Beszéld meg a gyerekkel hogy ne vegyen fel mindent, van olyan gyerek aki mindentbis magára akar venni mert anya hozta, az én fiam is fel vett mindent de ő azért hogy ne kelljen cipelni ez suliban volt.

2021. szept. 28. 18:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálunk pont fordítva van...

Ma a 2.5 éves bölcsis kisfiam a 17 fokban, borús időben, erős szélben… rövidujjú bodyban ! volt kint az udvaron… válasz: izzadt.

Azt hittem agyvérzést kapok, rajtam vékony h.ujjú és farmer dzseki volt… de egy köhintésre emelik a telefont, hogy huuuu biztos beteg.

Amúgy, reggel h.ujjú bodyban, rajta rövid ujjú felső, széldzsekiben vittem. Természetesen van a szekrényében melegebb ruha, pulóver is.

Az óvodás fiamat februárban, hazaadták úgy, hogy a kabát alatt egy rövid ujjú volt, mert ő azt mondta, hogy nincs pulcsija… totál hihető… a gyerekem meg azt mondta, hogy Éva néni mondta, hogy erre a kis időre nem kell beöltözni. Nappal sem volt pluszban a hőmérséklet.

De volt olyan, hogy 20on fokban előkerült a fiam téli, kötött sapkája…

2021. szept. 28. 18:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a múltkor, az utolsó meleg napok egyikén a bölcsiben ejtettem le az állam, amikor megdorgált a gondozó, hogy hát nem vittem kabátot a gyereknek, úgy kellett a váltás hosszúújjút ráadni :D Én meg így néztem, hogy dehát már így is 3 réteg ruha volt rajta (teljesen a meggyőződésem ellenére), most komolyan amikor napközben 28-29 fok volt, még KABÁTOT akartak volna ráadni??? :D

Amúgy szerintem arról van szó, hogy nagyon gyerekfüggő a hőérzet, az én lányomnak mindig melege van (20 fokban, rövidujjú bodyban is még simán képes izzadni), de más gyerek meg fázós, aztán nincs kapacitás mindenkinek egyedileg nézni az öltözékét, és inkább biztosra mennek, hogy mindenkit túlöltöztetnek, hogy aztán nehogy baj legyen. Más kérdés, hogy beizzadnak így és attól lesznek betegek, de na, sokan féltik a kicsiket a hidegtől. Valamiért.

2021. szept. 28. 19:12
 9/11 A kérdező kommentje:
:) köszi a válaszokat. Ja amúgy az eléggé reális magyarázat, hogy inkább a budiajtot is rájuk húzzák, minthogy kevés legyen a "réteg"
2021. szept. 28. 19:34
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk alulöltöztetik őket..

De szóltak is hogy így lesz..

Nem lesz 100 réteg rajtuk

Tényleg nincs..

Nekünk jó, a gyerekem nem fagyos..

Én is pocit mindig alul szoktam..így nem betegesek, megszokták

( szélben kapnak sapkát vagy ilyesmi..tehát nem kell semmi extrára gondolni..

De amikor látok kabátos gyerekeket, amikor ők hosszú bodyban vagy rövidben vékony hosszúval vannak vékony sapival.. akkor már nem ütközök meg

2021. szept. 28. 20:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!