Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor hozzam el az óvodából?

Mikor hozzam el az óvodából?

Figyelt kérdés

Jelenleg reggel 8-ra viszem a lányomat az oviba és uzsi után hozom el.

Mondták az óvónők, hogy jó lenne ha ebéd után már elvinném, mivel itthon vagyok a kistesóval. Persze megtudom oldani, de félek mi lesz ha visszamegyek dolgozni. Akkor majd 7-re kell vinnem és fél 5-ig bent lesz. Elég éles váltás lenne 4 óra helyett több mint 9. Így, hogy uzsi után hozom el, így csak reggel és délután kell kibírnia plusz 1 órát.

Mit gondoltok?

2021. szept. 26. 13:59
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy tiszta szanalom, hogy mennyire vérre mennek itt egyesek ezen a témán. Nem értem minek vagytok így egymásnak feszülve. Akinek jó otthon 2-3-akarhany gyerekkel, annak nem k.mindegy, hogy másnak meg valami okból kifolyólag úgy nem jó?

Na én már megkaptam azt is, hogy minek szültem, ha amúgy bölcsibe adtam a gyerekem... Persze nem olyan korán tettem.. Kicsit előbb, mint 2 évesen.. nem gáz, hogy máshol szerte a világban pár hét(!!!) után vissza KELL mennie az anyának dolgozni, és mennyi de mennyi gyerek megy szépen a bölcsődébe.. aztán azok sem lesznek lelkiserultek. Hát nekem is vissza kellett. Jött a tanévkezdés és vagy most vagy nem lett volna alkalom. Ez van.

Uez az óvoda. Vannak gyerekek akiket otthon meg..sz az unalom. Akárhogy is, akinek egy újszülött, pár hónapos, vagy akár totyogos mellett marad ideje a dackorszakos, netán örökmozgó, érdeklődő ovisára, az előtt le a kalappal. De nem mindenki olyan ügyes. Van akinek mondjuk a kisebb gyerek nehéz eset. Netán a nagy kétemberes.. és akkor a kicsivel nem tud foglalkozni az anya. Vagy akár a kicsi az és akkor a nagy unja sza..á magát.

Nem mindenkinek van olyan gyereke hogy leteszem, ottmarad. Vannak gyerekek akik igénylik a társaságot.

Én nem értem, hogy minek kell belekotnyeleskedni a másik dolgaba meg ítélkezni más felett. Én pont lesz.rnam.

Abban az egyben egyet értek, hogy akinek beteg a gyereke és otthon van (vagy ha dolgozik akkor is) ne vigye be. De amúgy tőlem aztán azt csinál mindenki amit akar.

2021. szept. 26. 21:13
 22/53 A kérdező kommentje:
Azoktól kérdezném, akik írták, hogy 28 gyerek van és nem fér el a 28 ágy (ezért ne vigyem a lányomat), hogy akkor jövőre amikor már dolgozok hol fog aludni a gyerekem? Nem biztos, hogy lesz jövőre otthonlévő szülő. Akkor hol alszik majd 28 gyerek??
2021. szept. 27. 10:31
 23/53 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem is felesleges egymásnak feszülni, mindenkinek mások a körülményei, és a gyerek igényei is. Hozd el akkor, ahogy nektek a legjobb, ezt a legjobban te tudod megítélni.
2021. szept. 27. 12:03
 24/53 anonim ***** válasza:
13%
Napi 4 óra óvoda kötelező. Tehat az otthon lévő lustanyák simán elhozhatnak saját gyerekük ha már megcsinálták. Tudom izgibb a Rosalindat lesni
2021. szept. 27. 13:51
 25/53 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem h miért lustaság az h nem viszi valaki haza a gyerekwt délben 🤔

Akik ezt mondják, azok tisztában vanbak egy 3-6 éves igényével?

Van ám sok olyan gyerek aki szivesebben játszik a kortársaival, mint sem nézi otthon az anyját aki szoptat, vagy hallgatja a hasfájós tesója ordítását.

Én legalábbis utáltam otthon lenni mikor tesóm kicsi volt. Idegesített az üvöltése, az h anyám nem tud velem játszani mert a tesót vakarja ki a kakiból, vagy eteti stb. Alig vártam h apu hazaérjen, mert akkor tudott velem is foglalkozni valaki (vagy anyu, vagy apu).

Nem értettem h minek hoz el délben. Otthon aludni se tudtam tesóm miatt, meg unatkoztam is. Inkább játszottam volna a többiekkel.

De hát ugye egy faluban ha anyám nem hoz el ebéd után, jöttek volna az ilyen banyák mint te h ő "lustanya" meg ugyan kivel mit csinál még én le vagyok "passzolva" az oviban...

Lehet ha mindenki a saját dolgával foglalkozna a rosszindulatosság helyett, akkor nem érezné magát a szülő egy rakat sz@rnak, a gyerek meg azt kapná, amit igazából szeret

2021. szept. 27. 15:09
 26/53 anonim ***** válasza:
18%

"Tudom izgibb a Rosalindat lesni"

Meg főleg izgibb felülni erre a mostanában népszerű túlzottan kötődéses, gyerek seggébe bújós vonatra, és durván átesni a ló másik oldalára. Szaranyázni azt, akinek van pofája a 4-5 éves gyerekét 4 óra hosszánál tovább hagyni az oviban, hovatovább azt a 4-5 éves gyereket gondolom még szoptatnia is kéne, sőt, a saját szoba saját ággyal is a sátán találmánya, tessék együtt is aludni vele. Magadra kötni csak azért nem kell, mert már nincs olyan kendő, ami kibírná, de ettől függetlenül szórakoztasd és animátorkodj neki egész nap, miután kibírt kínkeserves 4 órát az oviban, nehogy véletlenül önállóan foglalja le magát, vagy maradjon délutánra és a társaival játsszon. Aztán majd iskolás korában jön neki az arconcsapás, hogy onnan bizony nincs hazamenetel ebéd után...

Az előttem szóló tökéletesen leírt mindent egyébként.

2021. szept. 27. 17:46
 27/53 anonim ***** válasza:
31%

26. Olyan szépen leírta. 💛

Én pl sosem néztem egy részt sem abból a híres rozalindabol.. nem mellékesen az első gyerekem rendelkezésre álltam kizárólagosan 2 évig. Akkor a második gyerekemnek nem jár kizárólagosan anya egy kicsit? Mondjuk egy évig? Vagy fél? Csak így felmerült bennem, hogy ebben a fél labbal a gyerek seggeben vagyunk stílusú nevelésben akkor a kisebb gyerek mindenféle rossz szajiz nélkül hátrányba kerül?

Másrészt igen is vannak olyan gyerekek akik eletrevalobbak és nem vinnyognak 6 éves korig, hogy anya szoknyajaba csimpaszkodjanak, hanem be tudnak illeszkedni a saját korosztályukba.

Helyesen úgy van, hogy az egészségesen kötődő gyereknek természetes igénye van arra, hogy a saját kortarsaival is legyen kapcsolata ebben az életkorban, és mivel már stabil a kapcsolata az anyjával, az anya-gyerek kapcsolat nem sérül meg azért mert a gyerek bekerül az óvodába.

A másik, hogy mégis az ősanya szekció honnan tudja, hogy kinek mi van otthon? Mármint ki van otthon, ki nincs, kinek van gyereke vagy netán munkakereső... Nekem a gyerek 22 fős csoportjából kb 3 szülővel van olyan kapcsolatom akikről tudom milyen a családi helyzetük. A többieknek max szia szia van.. bocsánat de mégis ki nem az.ja le őket... Hát nektek tényleg nincs jobb programotok.

2021. szept. 28. 04:47
 28/53 anonim ***** válasza:
84%

27-es: a kicsibe valóban nem gondolnak bele. Mikor a lányom 15 hós kora körül váltott napi 1 alvásra, de délben már konkrétan leragadt a szeme és majdnem belefejelt az ebédjébe, akkor volt 3 opció:

Leteszem aludni és itthonhagyom egyedül és elmegyek a nagyért fél1-re (nem hagytam)

Próbálom ébrentartani, elkezdek rá 3 réteg ruhát adni, kiviszem a februári hidegbe a nagyért, hazajövünk, és 1kor kerül ágyba. A hazautat végigveszekszem a naggyal, hogy szedje már a lábát, a kicsi már marha nyűgös, ne nézzünk meg minden bokrot. Hazaérve mindenkit gyorsan ágyba parancsolok és a kicsi redszerint már fél órás sírást követően aludt el, annyira fáradt volt.

A nagy ott alszik, fél4-re ébredés uzsi után hazajövünk, és úgy andalgunk haza, hogy mindenki aludt, meguzsonnázott, és belekezdhettek bármilyen játékba, amikor hazaértünk. El nem tudom mondani mennyivel nyugodtabb helyzet volt mindhármunknak.

Ha valakinek jól alszik babakocsiban a gyerek, az talán +1, a mieink addig aludtak, amíg ment a babakocsi, így ez nem volt túl jó opció.

De ne tudd meg az egész településen sztárolt óvónéni - akiről már a gyerek 1 éves korában azt hallottam a játszótéren, hogy mennyire szuper, és van aki úgy időzíti a kistesót, hogy neki is ő legyen az óvónénije - milyen képet vágott, amikor mondtam, hogy megpróbálnánk az ittalvást, majd közölte, hogy: jóóóó..... hát hajrááááá.....

Úgyhogy igen, minden gyereked minél közelebb legyen a nap minél nagyobb részében, mert mindenkinek biztosan az a legjobb... :S

2021. szept. 28. 07:53
 29/53 anonim ***** válasza:
13%

27

Nagyon szép gondolat ez a kizárólagos figyelem a második, harmadik, többedik gyereknek is. Milyen kár, hogy nem nagyon vannak már hetes óvodák, hogy késő délután, este is csak a kicsivel lehessen foglalkozni. Esetleg átmeneti nevelésbe adni a nagyot, amíg a kicsi megkapja a kizárólagos figyelmet.

Legalábbis más lehetőséget nem nagyon látok, hogy juthatna ki a sokadik gyereknek is az egykék boldog életéből. Persze az is megoldás, ha megtanul alkalmazkodni. Vagy épp az ember nem vállal egynél többet. Tudom, tudom... Csok, meg családi adókedvezmény, de valamit valamiért.

2021. szept. 28. 15:51
 30/53 anonim ***** válasza:
76%
Így van 29es. Teljesen azonos az, amikor valaki beadja a gyereket az óvodába, (ami mellékesen ugye kötelező) azzal, hogy beadja átmeneti nevelésbe. De hát kinek mi. Bizonyára én vagyok a betegagyú, amiért ez nekem nem jutott eszembe.
2021. szept. 28. 16:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!