Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor hozzam el az óvodából?

Mikor hozzam el az óvodából?

Figyelt kérdés

Jelenleg reggel 8-ra viszem a lányomat az oviba és uzsi után hozom el.

Mondták az óvónők, hogy jó lenne ha ebéd után már elvinném, mivel itthon vagyok a kistesóval. Persze megtudom oldani, de félek mi lesz ha visszamegyek dolgozni. Akkor majd 7-re kell vinnem és fél 5-ig bent lesz. Elég éles váltás lenne 4 óra helyett több mint 9. Így, hogy uzsi után hozom el, így csak reggel és délután kell kibírnia plusz 1 órát.

Mit gondoltok?

2021. szept. 26. 13:59
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
88%
Na már vártam mikor jelenik meg a "minek szültél/lusta vagy" hozzászóló 😅
2021. szept. 26. 17:10
 12/53 anonim ***** válasza:
11%
12es viccesek vagytok, az óvónőket lustázzátok, holott ti a saját gyereketekkel nem akartok lenni..nem gondoljátok ezt gáznak? Gondolom senki nem állt nagykéssel a torkotoknál hogy kötelező szülni...
2021. szept. 26. 17:16
 13/53 anonim ***** válasza:
2%
Nálunk 28 gyerek van a csoportban ès annyi ágy el sem fèr. Teljesen érthető, hogy az, aki otthon van, az vigye el.
2021. szept. 26. 17:26
 14/53 anonim ***** válasza:
78%

Az óvónőknek sem h ezt kell pályának választani.

Nem lustáztam az óvónőket. Én is az vagyok. És nálunk nem kérünk ilyet a szülőktől.

Aki akarja úgy is elviszi ebéd után, aki nem annak pedig biztosan van oka. Nem a mi kompetenciánk az okát firtatni.

Lehet menni. Máshova dolgozni, ott sem adják le munkaidő felénél a meló 1/3át, mert úgy kevésbé megterhelő

2021. szept. 26. 17:50
 15/53 anonim ***** válasza:
83%
14-es, akkor talán ideje lenne leszokni a kötelező délutáni altatásról. A 28-ból biztos van legalább 5 gyerek, aki nem akar délután aludni, nincs is rá szüksége, de mégis kényszeríti rá a házirend. Ha nem lennének kényszerítve, akkor máris felszabadulna öt ágynyi hely.
2021. szept. 26. 17:58
 16/53 anonim ***** válasza:
78%

#13 #14

Egyrészt miért van 28 fős csoport, ha nem fér el 28 ágy? Ezen nem gondolkodott el senki még a csoport elindítása előtt? Főleg annak a ténynek a tudatában, hogy NINCS olyan szabály, amivel arra kötelezhetnének bárkit is, hogy vigye haza ebéd után a gyereket?

Másrészt ácsi, a gyerek 3 éves korától óvodaköteles, mi az, hogy "nem akar lenni" a saját gyerekével? Suliból is hozza majd el ebéd után? Aki dolgozik, az rendben van, hogy zárásra megy csak érte? A te szemszögedből lehet, de elárulom, a gyerek szemszögéből nincs különbség, ő csak azt látja, hogy utolsóként megy haza. Akkor a dolgozó szülők is rohadt szemetek?

Mintha minimum egy koncentrációs táborban lenne a gyerek, ahol ütik-verik. Engem sem vittek haza soha ebéd után, mert a szüleim dolgoztak, érdekes soha de soha fel sem merült bennem, hogy emiatt neheztelnem kéne rájuk, elvoltam a többi gyerekkel.

És de, az ilyen óvónő igenis lusta. Nekik ez a DOLGUK, ezért kapják a fizetést. Ha én elkezdenék sipárogni a munkahelyemen, hogy hadd legyen már csak 2/3 annyi munkám, mert az mennyivel könnyebb lenne nekem, az mégis kit érdekelne?! Na, ez pont ugyanaz.

2021. szept. 26. 20:17
 17/53 anonim ***** válasza:
27%

Azèrt a dolgozó nő gyereke szükséghelyzetből van ott sokáig, nem szórakozásbòl…

Az is rendben van, hogy kötelező. De amikor az otthonlèvő mamik beadják akkor is, amikor a gyerek taknya-nyála egybefolyik ès végigfertőzi a többit, az már nincs rohadtul rendben. Ès nem egy, nem kettő ilyen van…

2021. szept. 26. 20:31
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor most írnék mindkét szemszögből (anya vagyok és óvodapedagógusként is végeztem bár most nem abban dolgozom). Óvónők persze próbálják maguknak megkönnyíteni én azt is megértem. Hallottam már olyanról, hogy megkértek gyesen lévő anyukát erre. Nem mindegy a stílus, a hangsúly. Van olyan édesanya aki ezt külön kéri. Lehet csak fel volt ajánlva, mint opció, mert napi 4 óra kötelező. Én pont inkább szívesen itthon tartanám a gyermekemet teljesen ha ovis lenne és lenne kistesó. Sokkal nagyobb macera reggel bevinni aztán ebéd után menni érte egy kicsivel.
2021. szept. 26. 20:32
 19/53 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Mondták az óvónők, hogy jó lenne ha.. na te meg mondd nekik nyugodtan, hogy az óvoda kötelező és ez van. Legalábbis ha akarod mondani. Én pl a fiam egész első ovis évében itthon voltam a nála 2 évvel kisebb tesojaval, és mégis egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hoztam haza ebéd után az oviból. Ennek több oka is van:

1. Szeretett délután játszani és uzsi után kicsit kiszaladgalta magát, majd mentünk is érte.

2. Derékba törte a napunkat ha elmentem érte, pedig közel volt az ovi a hazunkhoz, de még így is. Konkrétan a kisebb gyerek alvasidejeben kellett volna mennünk a nagyobbért, plusz mire hazajöttünk vagy nagyon hisztisek lettek vagy tulporogtek.

3. Nem akartam raszoktatni olyasmire amit később nem tehetünk meg.

Szóval megszokta. Most már dolgozom közel egy éve és nem volt semmi problémánk ezzel a 7-15.30ig tartó ovival.

2021. szept. 26. 20:56
 20/53 anonim ***** válasza:
100%
17.! Eleve miért vannak 25-30 fős csoportok, kinek jó ez? Ennyi gyerekkel nem lehet érdemben foglalkozni, sőt ha van köztük problémás, ami gyakori akkor még rosszabb a helyzet. Én hazavittem ebéd után a gyerekemet, pontosan elég volt ennyi az oviból. De mindenki maga döntse el, hogy mit akar.
2021. szept. 26. 21:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!