Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha jön a kistesó akkor a...

Ha jön a kistesó akkor a nagyobb testvért hamarabb el kell hozni az óvodából vagy bölcsiből?

Figyelt kérdés
Vagy ez intézményfüggő? Van különbség bölcsi, ovi között. Tapasztalat esetleg?

2021. aug. 23. 19:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
30%
Normális esetben ha jön a kistesó, a nagyobbik nincs bedugva bölcsődébe. Óvoda más, az kötelező, de szerintem ott is evidens hogy nem aszalom bent délután a nagyobbat ha megtehetem hogy elvigyem. Nem ő akart kistestvért nem szórnék ki vele direkt.
2021. aug. 23. 19:41
 2/19 anonim ***** válasza:
80%

Kedves elso pedig egy ket es fel evesnek lehet jobb a kortarsakkal mint otthon ahol ujszulott van!

Nem nekem csak 1 gyerekem van de szerintem en ugyanugy mennek erte ahogy szoktam ami nalam negyed 4. Ebed utan tuti nem hoznam el, sosem lattam ertelmet annak. Ennel elobb meg nem megetek igy is uzsiznak es varnom kell.

2021. aug. 23. 19:46
 3/19 A kérdező kommentje:
15-ig van a közel 3 évesem bölcsiben, szeret odajárni, megszokta a közeget, bölcsis néniket, gyerekeket. Évvesztes, jövőre, talán januártól lesz ovis. Nem sokára megszületik a kicsi, ezért is kérdeztem mi szokás ilyenkor. Nekem még nem szóltak erről a bölcsiben.
2021. aug. 23. 20:09
 4/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell, csak lehet. A testverfeltekenyseg nem egyszerű dolog ám. Ha Katika úgy érzi, lepasszolod a bölcsibe, aztán egész nap a kistesoval vagy, akkor nem lesz egyszerű életetek
2021. aug. 23. 20:11
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Oviból nem. Legalábbis nálunk nem volt szokás. Persze nem voltak bennt 5-6-ig, de uzsi után mentek csak haza.

A bölcsis részét nem tudom értelmezni. Dolgozó embereknek van a bölcsi.

2021. aug. 23. 20:31
 6/19 anonim ***** válasza:
98%
Ha 3-kor szoktál értemenni, akkor szerintem nem kell hamarabb, ha 6-ig lenne bent az már nyilván fura lenne gyeses anya esetében.
2021. aug. 23. 20:31
 7/19 anonim ***** válasza:
13%
6os, a 3 is fura, olyan érzetű mint aki nem akar a gyerekével foglalkozni csak mert van kisebb cukibb.
2021. aug. 23. 20:41
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk nem kellett elhoznom őket hamarabb. Uzsonna után igyekeztem értük menni, de ha a kicsi nagyon bealudt, volt, hogy 5-re értem oda, igaz max 2x, akkor sem nézett csúnyán senki. Ebéd után nem voltam hajlandó elhozni senkit, fujj csúnya rossz anya, mert szívesen aludtak bent mindannyian, ha meg értük megyek egy egyévessel délben, akkor a kicsi sem alszik, a nagyobbak sem alszanak, és csak egy nagy össznépi hisztéria lett volna belőle.

Amúgy meg a bölcsinkben az volt a szokás, hogy beszokott gyereket már nem raknak ki, csak mert tesója született. Így volt olyan kislány, aki kétévesen beszokott, 3 éves korában jött a tesó, de mivel szeretett járni, ő bizony jött minden nap 4 éves koráig, amikor átkerült az oviba. Az ő anyukája is nyilván fujj csúnya rossz anya volt. Vagy csak egyszerűen nem kéne ráhúzni mindenkire ezeket a faék egyszerűségű szabályokat. Kolléganőm 2 évese pl. azért ment bölcsődébe, és nézz oda, még be is vették simán! mert anyuka ikrekkel volt terhes. Egyszerűen nem bírta szórakoztatni egész nap a totyogós nagyobbat. Mindenki boldogabb volt így.

2021. aug. 23. 20:59
 9/19 anonim ***** válasza:
17%
Persze, mindenki...
2021. aug. 23. 21:03
 10/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell, bár néhány helyen szeretik ezt bemagyarázni. Nekem ovis volt már a lányom, mikor a fiam született, ugyanúgy bent aludt délután. Igazából én nem éreztem úgy, hogy ez akkora gáz meg lepasszolás, úgyis csak aludt ebéd után, itthon is csak aludt volna. Felkelt, az uzsit még meg se ette, már ott voltunk érte.
2021. aug. 23. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!