Ha jön a kistesó akkor a nagyobb testvért hamarabb el kell hozni az óvodából vagy bölcsiből?
Kérdező! Ne foglalkozz velük. Az biztos marha jó lenne, ha az alvó újszülöttet becsomagolnád télen, hogy elmenj a nagyért a bölcsibe, aztán bent levetkőztetni, hogy ne süljön rá a ruha és ne fázzon meg, amikor kimentek. A nagy meg mire hazaértek pont felpörög, ugye újra ott van anya, ettől aztán ő se alszik semmit. Tényleg ez lenne a legjobb mindenkinek. Vagy nem tudom, mire gondolnak, vedd ki a bölcsiből, ahol egyébként kortársak között van, jól érzi magát, utána ovinál kezdd elölről a beszoktatást?🤦
Amúgy, csak egy kérdés: Amíg nem volt kötelező az ovi, ti akkor se vittétek volna 5 éves koráig a nagyot, mert úgyis otthon vagytok a kicsivel?
Nekem sem jutna eszembe a nagyot bölcsibe járatni, ha egyébként otthon vagyok a kisebbel. Aki ezt teszi, az mondhat bármit, nem szereti a igazán a gyerekèt ès csak nyűg neki. Csak akkor az a kérdés, hogy minek vállalt újabbat?🧐 Ezt sosem fogom tudni megèrteni, hogy akinek egy gyerek is teher, minek lesz újabb?
El kell fogadni, hogy nem mindenki alkalmas szülőnek, ès arra sem, hogy több gyereke legyen. Ha mondjuk Marika egy gyerekre van kalibrálva, egy gyerekkel kényelmes neki otthon, akkor ne szüljön többet.
Èn is találkoztam már olyan nővel, aki az egyszem gyerekèvel is teljesen idegbeteg volt, sok volt neki, de közölte, hogy márpedig testvér az kell…
Nem, nem kell mindenáron!
Kötelezővé nem tehetik, hogy hazahozd. Én jelenleg hazahozom ebéd után, de volt pár hónap, amikor csak délutáni alvás után hoztam. Nem, nem igényeltük sem CSOK-ot, sem babavárót, és nagyszülő sincs, akire bízzuk.
Csak van az az időszak, amikor a kicsi 15-18 hónapos, épp átáll a 2 alvásról 1 délutánira, de délben már álmos. Na akkor elkezdtem mondani neki, hogy jaj ne aludj még el, el kell mennünk a tesóért, és a februári hidegbe kivinni miután 2-3 réteg ruhát rácibáltál. Ovist sürgetni egész hazaúton, hogy ne csodáljunk meg minden bokrot, cicát, kutyát, autót, mert kistesó már marha nyűgös és aludna. Majd hazaérni, amikor már túlvan a holtponton, meg egyébként is megörülnek egymásnak, meg hogy itthon vannak, és leállítani a faltól falig rohangálást, hogy már 1 óra van, ideje lefeküdni aludni.
Ha a nagy ott aludt, akkor a kicsi aludt déltől 3-ig, mentünk fél4-re a nagyért, és úgy jöttünk haza, hogy mindenki kipihent és uzsizott, megállhattunk minden kapualjban megnézni amit meg szerettek volna, elkezdhettek játszani vagy maradhattak még az udvaron, miután hazaértünk.
Aztán 3 hónapig itthon volt tavasszal covid miatt, mire újra elindult júniusban már kibírta a tesó is 1-ig mire ágyba került gond nélkül.
Az óvónők szeretik ha hazahozod érthető okokból, de kötelezővé nem tehetik, csináld úgy, ahogy nektek jó.
Én amikor megtudtam, hogy terhes vagyok (és előzmények miatt táppénzen leszek), kivettem a kicsit a bölcsiből. A nagy eleve ebéd után jött el oviból, mert nem aludt már, a mama meg vigyázott rá, amíg hazaértem munkából. De a bölcsis helyet nem volt pofám foglalni a dolgozó szülők elől.
A baba ősszel születik. Addigra már a kisebbik lányom is óvodás lesz. Őt viszont nem hoznám el ebéd után, mert szerencsére ő jól alszik. Azonban, ha ebéd után nem fekszik le, akkor mire hazaérünk az oviból, már felpörög. Szóval ez miatta lenne. Nem miattam, én szeretem, ha velem vannak. Szívem szerint a nagyobbat is hazahoznám hamarabb iskolából, de őt nem lehet. A baba miatt sem, egy újszülött vígan alszik a kocsiban is. (A nagyobb lányom akkor kezdte az ovit, amikor a kisebb született. Simán hazahoztam ebéd után, nem volt nyűg). A kisbaba majd alkalmazkodik. Nem gondolom, hogy azért, mert lett egy újabb, háttérbe kellene szorítani a már meglévő két gyereket. Végül az ovis is haza fog jönni délben, mert nem lett szobatiszta, és így nem hagyom bent 4 óránál többet. Legalábbis, amíg nem alakul ki a szobatisztaság. De ha közben leszokik a délutáni alvásról, akkor nyilván hazajön.
Nekem ez nem nyűg. Akkor sem volt nyűg, amikor a nagyobb nagyon szeretett volna délutános ovis foglallkozásra járni. Alvásidő után visszavittem. Pedig kényelmesebb lett volna, ha eleve bent marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!