Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónők miért ingerlékenyebb...

Az óvónők miért ingerlékenyebbek a nyári ügyeletben?

Figyelt kérdés
Fent az emeleten 36 fok van, a gyerekekkel kiabálva beszélnek. Gyesen vagyok otthon, de vittem a nagyot is és panaszkodott az óvónő, hogy szakad a gyerekekről a víz és nagyon ingerlékenyek, agresszívek a gyerekek ettől a melegtől. Gondolom arra célzott, hogy tartsam otthon a nagyot is.
2021. aug. 13. 17:56
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem vannak, akik a hideget nem bírják, és vannak, akik a meleget. Én olyan 28 fok felett már izzadok, mint a ló, és minden bajom van, extra ingerlékeny vagyok(a gyerek is), itthon kettesben meg kicsináljuk egymást, programokon dettó, mert ott még arra is figyelnem kell, hogy helyesen viselkedjen másokkal.

Ha lehetett volna, vittem volna ügyeletbe, ott van párakapu több is, hatalmas árnyékos fák és több felnőtt, nem csak én. 1000x jobban élvezné a gyerek, minthogy kinyírjuk egymást.

1001 oka lehet az embernek, hogy viszi, de a kisgyerekek természetes igénye a gyerekközösség(nem egy baba társasága, ami melegben üvöltéssel még rosszabb, a baba miatt a program is kevesebb, meg anyuka türelme is.)

Szerintem aki javasolja, hogy ne menjenek a gyerekek oviba, az vagy nem ismeri az ovis gyerekeket, vagy szorongó félős magánakvaló a gyereke, vagy rossz véleménnyel van az oviról vagy óvónő és utálja a gyerekeket.

Volt itt egy cikk, nemrég olvastam, rábl gabriella írta azt hiszem, óvónőként sajnáltatta magát és szidta a szülőket.. Kis részben igaza van(túl vannak terhelve), de alapvetően nem bírja se a gyerekeket, se a szülőket, se a munkahelyét, pályát tévesztett..

MEgkeresem, belinkelem kérdező, hogy tudd, mi baja van pár óvónőnek(azért nem mindnek)

2021. aug. 13. 20:41
 12/43 anonim ***** válasza:
79%
2021. aug. 13. 20:41
 13/43 anonim ***** válasza:
70%

Hogy mi a bajuk az óvónőknek?

kevés fizetés

magas csoportlétszám

idegi és fizikai túlterheltség

elkényeztetett,

kezelhetetlen gyerekek hada

szülők, akik azt gondolják, hogy az ő gyerekük az Isten, nem hajlandók együttműködésre

a szülők téves képzete, miszerint helyettük neveljen az oktatási intézmény

az oktatás állandó rángatása

ne jöjjön senki a mantrával,hogy akkor menjen máshová dolgozni, mert már most is alig vannak.

Egyébként pedig nem kötelező szülni gyereket, senkinek sem hiányoznának az ilyen felfogású szülők gyerekei.

2021. aug. 13. 20:58
 14/43 anonim ***** válasza:
39%

Milyen felfogású szülők?

Akik "pofátlanul" beviszik a gyereket?!

Hát ha senki nem vinné,vagynem szülne, akkor az óvónőknek nem lenne munkájuk.

Egyébként miért ne jöjjünk eztel h menjen máshova dolgozni?

Én is felmondtam ott ahol sz@r volt. Ő is megteheti. Ne mond már h puszta jóindulatból (mert kevesen vannak) em mond fel, aki ennyire nem bírja már

És igen. Belehet állni egy gyártósorra kb ezért a pénzért 2-3 ill folyamatos műszakba

2021. aug. 13. 21:07
 15/43 anonim ***** válasza:
14%

kevés fizetés

magas csoportlétszám

idegi és fizikai túlterheltség

Ezeket megértem én is, viszont az óvoda oktat és nevel, SŐT, az iskola is. Ez a dolguk. Közösségi nevelést végeznek, amire a szülők, akik nem vezetnek közösséget, nem képesek!

Elkényeztetett? Mire gondolsz, szerinted nem eszik meg a túl olcsó dolgokat a gyerekek, vagy túl márkás ágyneműt akarnak, vagy mi? Vagy egy sima dacos, közösséghez nem szokott, akaratos gyerekkel van bajod??

Kezelhetetlen- ezzel egyet értek, kell, hogy legyen ped asszisztens minden csoportban, aki segít a nehezebb eseteknél.

A szülők legyenek csak oda a gyerekükért, az a dolguk, hogy szeressék, és nem kell elfogadni mindent, ami az óvónő mond, le kell ülni tárgyalni, ha nézeteltérés van, néhány dologban(mint pl legyen e rajta sapka) meg egyszerűen be kell nyelni az óvónőknek a dolgot, amíg nem veszélyezteti a gyereket, mint étkezés, ruházkodás.

A közösségi nevelést csak közösségben lehet elvégezni, az ovi pont erre van, és a suli is. Hiába rágjuk a szájukba itthon, a nevelés nem arról szól, hogy elmondom mit csináljon milyen helyzetben, az ovi és suli feladata betartatni azt, amit én elmondok, mert csak ott van olyan helyzet, ahol alkalmazni képes(és eszébe jut, ezért kell az óvónőnek is elmondania, mert 60+ ÚJ szabály van az oviban, nem emlékezhet mindenre..

Rángatás?

Aki jelen körülmények közt nem képes dolgozni, az tüntessen és ne a másik szenvedő felet szekálja, hanem a döntéshozókat. Én is elvinném a gyerekem 15 fős oviba, ahol két felnőtt pedagógus van egyszerre a csoporttal, egy pedasszisztens, és mind kedvesek, motiváltak, türelmesek, elégedettek és igyekszenek minőségi munkát végezni, nem csak túlélni és telefont nyomkodni a padon ülve.. De ilyen hely nincs.

Ha baj van, felfelé kell menni, aki ilyen szr körülményeket biztosít, le kell váltani, de olyan jól megy a viszálykeltés az országban, hogy nem azt támadja senki, akit kellene..

Amúgymeg nehéz bejutni óvónőire, az a rohadt zenei alkalmassági szerintem kikerülhetne, elég lenne egy óvónő, akinek van zenei hallása és énekhangja, a másik majd rázza a csörgődobot..

2021. aug. 13. 21:12
 16/43 anonim ***** válasza:
91%

nevelés mint h nevelje meg a gyerekét az óvónő ...

nem közösségi nevelés ...

adott példa:

Anyuka felhívta a tanárt h ugyan már szóljon rá a gyerekre h tanuljon... bakker a szülő dolga a nevelés nem a tanáré !

ne kelljen már munkaidő után a gyerekkel foglalkoznia a tanárnak, arra ott a szülő

és ez csak egy példa!

rángatás

mikor a szülő minden hülyeség miatt beszólogat a óvónőnek, kirángatja a csoportszobából mert valami holt "fontos" dolog van ami persze valami piti szar amit amúgy meg tudna oldani a szülő is

irreális elvárások szülői oldalról, kioktatás a szülő részéről

soroljam ?

2021. aug. 13. 21:51
 17/43 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk is sokat vannak az udvaron.

Az szerintem nagyon nagy butaság, hogy azért ne vigye mert gyeden vagy akármin van valaki a másik kisebb gyerekkel. Aki ért írta tuloz. Ez ilyen maradi felfogas, mert egyrészt az ovi felénk kötelező másrészt vannak gyerekek akiknek jót is tesz egy kis társaság aki nem az újszülött tesója... Az én gyerekem kimondottan nehezményezte ha itthon akartam fogni.. szóval akkor mi is lenne a gyereknek a legjobb? Aki ezeket írta az valszleg nem nagyon tud a saját nezopontjan túl nézni.

2021. aug. 13. 22:00
 18/43 anonim ***** válasza:
49%
Mondjuk abban van valami, hogy ezzel kár vagdalkozni, hogy keressen más munkát. Ilyenkor az óvonők nem is a saját csoportjukkal, hanem összevont csoporttal vannak, idegen gyerekek stb. Anyuka otthon vanbgyesen, ezzel az erővel minek azült, ha a saját gyerekét nem bírja, nem tudja feltalálni vele magát. Nekünk sincs segítségünk, de nem volt egyik gyerekem sem ügyeletben, meg tudtuk oldani. Azért a gyerekek az év nagy részében ott vannak, el is fáradnak.
2021. aug. 13. 22:08
 19/43 anonim ***** válasza:
63%

A #12 által linkelt cikkben van igazság, de azért kb a fele barokkos túlzás. És azért az óvónénik sem szentek ám, megtesznek mindent, hogy "megszabaduljanak" a gyerekektől. Mi pl. kivettük két hétre a fiamat, amikor megszületett a húga, utána pedig az addigi rendben járt tovább (azaz reggel 8-tól kb. fél 3-ig).

Az okok:

- ezt szokta meg

- így volt a legkényelmesebb menni érte, férjemnek munka után útbaesett

- ezáltal nem kellett variálnom meg felforgatni a kicsi napját, csak azért, hogy mindenképp én menjek érte ebéd után (nyilván ez akkor számított sokat, amikor még össze-vissza evett és napi 3-4x aludt)

- neki is nyugisabb volt ott aludni, mint itthon esetleg egy rosszabb napon az éppen üvöltő hugi által okozott zajban

- szintén jobb elfoglaltság volt neki a kortársaival játszani, mint hogy én pisszegjem folyamatosan itthon, mert mondjuk a kicsi épp alszik (a fiam meg képtelen halkan, de még csak normális hangerőn is beszélni, folyamatosan emlékeztetni kell, hogy ne kiabáljon)

- stb

Hozzáteszem, soha nem is kérte, hogy hozzuk el ebéd után. Volt pár alkalom, amikor programunk volt és elhoztuk, vagy a mamája hozta el, örült neki, de azzal sincs baja, ha délutánig van ott. Vannak barátai, eljátszik velük.

Ennek ellenére visszahallottam tőle, hogy mondta neki az óvónéni (neki, az 5 éves gyereknek, nem nekünk!!!), hogy "anyának jönnie kéne érted ebéd után, mert otthon van a tesóddal", vagy valami ilyesmit. Hát ki a tököm az óvónéni, hogy nekem megmondja, mit és mikor csináljak? Az óvoda 16:30-ig van nyitva, addig kutyakötelessége ott lenni és végezni a munkáját. A fiam pedig óvodaköteles, következésképpen pontosan ugyanannyi joga van akár nyitástól zárásig ott lenni, mint a többi gyereknek. Ha nekünk úgy jó, hogy 8-15:30-ig van ott, akkor 8-15:30-ig lesz ott, és ennyi. Csak hát büdös a munka, és minél kevesebb gyerek van ott, annál jobb. Ez a szomorú igazság.

2021. aug. 13. 23:11
 20/43 anonim ***** válasza:
Mármint 14:30-ig*, bocsi (előző voltam)
2021. aug. 13. 23:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!