Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Máshol is így van ez az oviban?

Máshol is így van ez az oviban?

Figyelt kérdés

Alapjáraton elégedett vagyok az ovinkkal, viszont most kissé felhúztam magam, de nem tudom, hogy csak a jelen lelkiállapotom miatt ment mélyre a dolog, vagy valóban nem így kellene ezt...

szóval a történet, múlt vasárnap rosszul lettem, SBO, rögtön másnap mehettem a kardiológiára időpontra... írtam az óvónéninek, hogy bevihetném-e arra a pár órára a gyereket (márc. 8. óta itthon van), mert nincs segítség, nincs hova tegyem, férjemnek el kell mennie dolgozni. Mondták, hogy persze, vigyem, vigyek neki ebédet, mert ugye nem lett leadva a létszámban, így neki nem lesz kaja. Nincs is gond, vittem, de oda is értem érte ebéd előtt. Most csüt. hívtak a kórházból, hogy kedden műtét, szerdán jöhetek elvileg haza, ha most nem megyek, nem tudják, mikor mehetek, most mondtak le egy időpontot, ahova beférnék. Csüt 11kor telefonáltam az oviba, ahol megint mondták, hogy hát reggel 9ig kelle szólni, ha vinni akarom a "következő" (ovis) napra, így nem lesz neki ebéd (meg reggeli, tízórai, uzsi se), csomagoljak. Amivel nincsen is gond, de nem tudják, mi lesz a kaja, így nyilván nem tud ugyan azt vinni. Most ha teszemazt, túró rudi lesz uzsira, és ő nem kap, mert én nem küldtem vele, ő meg nincs a létszámba, így nem jut neki, az azért nagyon rossz lenne... csak szerintem erős az, hogy csütörtökön 11kor nem tudják megoldani, hogy kedden egyel több ovis adag kaja legyen? oké, péntek-hétfő munkaszüneti nap volt, de mennyit eszik egy 4 éves?? Vagy hogy főzetnek, hogy nincs plusz egy adag vész esetére? Vagy csak engem érint rosszul, mert így is tiszta para vagyok, és még ez is?

Azt hozzáteszem, hogy én vagyok az első, aki ha jelzik, elhozza a gyereket, nem vittem a vészhelyzet alatt ügyeletbe sem tavaly sem idén, nyáriszünetbe sem, mikor volt, mindig viszünk gyümölcsöt, tud viselkedni (nem én kérdezgetem, magától mondják, hogy okos, létszik, hogy nevelve van, stb...)

Nálatok hogy van ez? Ez így oké, és fogadjam el, vagy lehetne kicsit rugalmasabb is az ovi?

(nem ottani a konyha, hozzák az étkezéseket, ha ez számít)

2021. ápr. 5. 17:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező senki sem beszélt veled bunkón, de minden roppant módon túlreagálsz és támadásnak veszel. Viheted oviba, lehet, nem is lesz semmi desszert ebédkor, és tök feleslegesen hergeled magad. A gyerek nem hülye. Megfogja érteni.
2021. ápr. 5. 18:57
 22/33 anonim ***** válasza:
96%
Gyerekeim összesen 3 különböző oviba jártak. Mindegyikben előző nap 9ig lehetett lemondani vagy kérni az ebédet, sőt most az iskolában is így van. Ráadásul volt olyan ovijuk, ahová semmilyen saját ételt nem volt szabad vinni, így ha nem volt neki kaja rendelve, reggeli után lehetett vinni és ebéd előtt elhozni. Az összevont csoportos időszaknál meg előre be kellett jelölni, hogy majd melyik napokon megy, hogy megfelelő létszámú óvónő legyen. Úgyhogy az én ovis tapasztalataim alapján rendesek hogy mehet és vihetsz neki enni.
2021. ápr. 5. 19:20
 23/33 anonim ***** válasza:
73%

"Én kissé túl empatikus vagyok, [...] Játszótérre sem megyünk be fagyival [...] mert a többi gyerek szomorú lesz, hogy nekik nincs..."

Kérdező, én teljesen megértelek, én is ilyen vagyok. De szerintem mindketten jobban tennénk, ha könnyebben elfogadnánk egy fellépő szituációban, hogy most ez van, és nem próbálnánk az utolsó utáni lehetőségig optimalizálni, hogy nehogy véletlenül rosszul érezze magát valaki más. (Nem tudom, hogy jól gondoltam-e tovább, amit írál, magamra biztosan igaz.) Végülis az sem baj, ha egy hároméves szembesül azzal, hogy néha kicsit kellemetlen dolgok is történnek a világban.

Az eredeti kérdésedre meg akkor végülis választ kaptál. Nem hiszem, hogy az ovi példát akart statuálni, szerintem tényleg így van megszervezve. És ha körözöttes kenyér lesz, amit ott csinálnak, akkor valószínűleg simán csinálnak eggyel többet. Ha meg túró rudi, akkor nem tudnak. De nem tudják előre, melyik lesz.

Sok sikert a műtétedhez! Igazából most ez a legfontosabb, apróságokon ne idegeskedj.

2021. ápr. 5. 19:24
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb helyen sajnos az a szabály, hogy bármilyen változást az étkezéssel kapcsolatban előző munkanap 9-ig jelenteni kell. Ez most ilyen hülyén jött ki, hogy csütörtök után a következő munkanap kedd, de ebben a 4 napban az étkezési cégnél sem dolgozik senki, így nem, sajnos nem tudják megoldani a plusz egy kaját. Nincsenek ott, hogy ezzel foglalkozzanak.

Békeidőben amúgy nem szokott gondot jelenteni a plusz egy Túró Rudi, mert mindig van pár adag plusz ebéd (pl. ha aznap betegedett meg egy gyerek, csak másnaptól lehet a kajáját lemondani), de gondolom, most olyan kevesen vannak, hogy erre sokkal kisebb az esély.

Ez nem az ovi hibája, tényleg nem ők tehetnek róla, sőt, még rendesek és rugalmasak is, hogy megengedik, hogy vigyetek otthonról ebédet.

2021. ápr. 5. 19:56
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Óvónő vagyok. Ez a legtöbb helyen így működik, megvan, hogy meddig kell leadni a konyhának a létszámot. És ha 10 gyerek van leadva és 1 zsemle/fő az adag, akkor 10 zsemlét küldenek, és nem fogok tudni adni a 11. gyereknek. És nem adhatok le mindig plusz egyet, mert név szerint is vezetve van, hogy kik esznek az oviban, nem írhatok be egy olyan gyereket, aki nincs is ott, főleg, hogy sokan fizetnek is az ételért. Én személy szerint igyekszem rugalmas lenni, amennyire tudok, de szerintem ez alapján a ti óvónénijeitek is azok.
2021. ápr. 5. 20:04
 26/33 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk is így van. Ha oviszünet van, akkor nincs konyha de, így nem tud szólni senkinek az óvónő, hogy változás van. Szerintem az óvónők teljesen rugalmasan álltak hozzátok. Nálunk nem engednek bevinni saját ételt, igy nem is mehetne a gyerkőc. Nagyon túlreagálod. Számomra döbbenetes, hogy szívműtét előtt azon idegeskedsz hogy lehet nem kap túrórudit a gyerkőc. Ennyire nem kell óvni a lelküket. Túlteszi magát rajta. Te jobban fogsz neki aznap este hiányozni mint egy túró rudi. Kicsit nézd már reálisan a dolgokat!
2021. ápr. 5. 20:23
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem mindenhol így van. Ha aznap épp olyan ebéd lesz ami darabszámra megy, akkor nem, nem fog jutni még egy gyereknek, hiszen ha mondjuk 6 db túrórudit rendeltek, 6 gyereknek, akkor nem fognak tudni adni a te gyerekednek is.

Ha olyan kaja van ami nem db-ra megy, pl. tökfőzelék pörkölttel, akkor azt oké, el lehet osztani, de azt is nehéz úgy, ha összesen 5 gyerek van csak.

Szerintem örülj, hogy legalább engedik, hogy bevidd a gyereket. NÁlunk olyan kevés gyerek van, hogy szerintem be se vennék minden esetben a plusz egy gyereket, amennyiben anyuka későn szól.

2021. ápr. 5. 20:33
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Eü dolgozóként írom, hogy az eü kb egyetlen előnye hogy akkor megyek szabira amikor akarok. Nyilván nem arról van szó hogy ma bejelentem, hogy holnaptól akkor két hétre megyünk Balira. De bármikor kérhető kérhetünk hirtelen szabit pár napra. Sőt még most a covid alatt is 5 teljes hetet voltam itthon a bölcsődés fiammal. Első két hétben beteg volt, mire ment volna addigra a bölcsi zárt be mert több nevelő is covidos lett. Gond nélkül elfogadta a munkahelyem. Több kórházban is dolgoztam már, és mindenhol ez volt a tapasztalatom, hogy sehol nem csinálnak belőle ügyet ha a gyerek beteg lesz vagy hirtelen kell pár nap szabi mert jön a gázszerelő.. az egyetlen előnye a versenyszférával szemben hogy sokkal megértőbb a közeg.

Na mindegy, nem ez a lényeg.

Azt gondolom, hogy egy ovis gyerekkel már előre meg lehet beszélni, hogy nem azt fogja enni mint a többiek, de ha valami finomságról lemarad akkor otthon bepótoljátok.

Szerintem csak a lelkiállapotod miatt éled meg most így.

Gyors gyógyulást kívánok!

2021. ápr. 5. 20:36
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekem étel allergiás. Úgy kapja az ételt az oviban, hogy egy nap eltolódással eszi azt amit a többiek. Hiába mondjuk lecsó a kaja, amit ehet, ő azt akkor is másnap kapja. Sohanem zavarta, hogy mást eszik mint a többiek. Ugyan ez az edesseggel. Nyilván ő nem ehet túró rudit, de vittem be neki valo nasit és ilyenkor azt adják neki. Ettől én is tartottam, mennyire zavarja majd, hogy mást kell ennie, de egy percig se volt gond. Amúgy Dörmi meg társai nem férnek bele a közétkeztetés keretbe.

A diétás étel miatt nekem 2 nappal korábban 9 óráig kell jeleznem ha megy pl egy betegség után. Ez egy sima étkezésű gyerek esetében előző nap 9 óra. Negyed 10 kor szólok, hogy másnap megy, már csak utána 2 napra tudnak ételt biztosítani.

Biztos a műtét miatt vagy ilyen zaklatott, ezen kár hergelni magad

2021. ápr. 5. 21:15
 30/33 A kérdező kommentje:
nem hergelem, meg tényleg, nem ez a legnagyobb bajom, csak nekem furcsa volt. Mikor mi csomagot osztunk pl, akkor is mindig 1-2vel több van, több a húsvéti nyusziból, meg a mikulásból is, pedig barominehéz kiszorítani a keretből. És ezért nekem fura, hogy ennyire koppra ki van számolva. De megértettem, akkor ez a normális, így van mindenhol. Csak erre irányult a kérdésem.
2021. ápr. 5. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!