Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez mennyire normális egy...

Ez mennyire normális egy oviban? Van ilyen máshol is? NEm viseli meg a gyereket?

Figyelt kérdés
A kiscsoport szobájában két széket az ajtó mellé tettek (egy tükörrel szembe) és aki sír az anyukája után, oda kell ülnie és nézni az ajtót, hogy jön-e anya. A tükörben figyelni kell, hogy piros-e még a szeme, mert anya nem örül állítólag a piros szemnek. Kint az udvaron szintén van egy ilyen pad, várakozó pad a neve, az anyuka után síró gyereket oda ültetik.
2013. okt. 23. 16:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes.És milyen hatással van a gyerekekre?

mert ugye valamit csinálni kell velük,hogy ne egész nap üvöltsenek,de ilyet még nem hallottam.

2013. okt. 23. 16:45
 2/23 anonim ***** válasza:
59%
Erdekes ötlet.
2013. okt. 23. 16:45
 3/23 anonim ***** válasza:
44%
Hát, én rögtön kivenném ebből az óvodából a csemetémet! Egy ügyes óvónő szerintem el tudja terelni a gyerek figyelmét a szülő hiányáról
2013. okt. 23. 16:47
 4/23 anonim ***** válasza:
65%

Akkor kedves hármas válaszoló, töltsön el egyetlen napot egy kiscsoportban, és utána adjon ilyen választ!

Külön ültetni nem érdemes ugyan, (csak azért mert sír), ellenben büntetésnek éli meg, mintha kb. nem szabadna sírni az oviban, és Ő rossz gyerek.

De én is elmondanám Neki az óvónő helyében, hogy "Anya milyen boldog lesz, ha megtudja, hogy Te már olyan nagyfiú vagy, hogy nem is sírtál!" vagy "Anya szomorú lesz, ha könnyes szemmel fogadod! Ugye nem szeretnéd, hogy anyuka is sírjon? Mutasd már meg kicsim a többi gyereknek is, hogy milyen ügyes vagy már!" stb.

Az óvodáskorú gyermekeknél nagyon motiváló, ha egy szerettükre összpontosítjuk a kéréseinket. "Anya de fog örülni, ha... Az óvónéni milyen büszke lesz, ha..." A bizonyítási vágy, s az, hogy anya-apa-óvó néni szeressen, megdicsérjen mind-mind központi helyet foglal el egy ilyen gyermek életében. Ezekkel könnyen meg lehet fogni az óvodást.

2013. okt. 23. 17:02
 5/23 anonim ***** válasza:
89%

3. válaszolóval értek egyet, továbbá nem értem, hogy milyen célja van a székes-pados dolognak. Jobb lesz tőle a gyereknek? Vagy mi az értelme az egésznek?

Egy ügyes óvónő valóban el tudja terelni a gyerek figyelmét a legtöbb esetben. Nálunk is volt a csoportban olyan kislány, akit nem lehetett sehogyan sem lecsillapítani, neki hívták anyukáját.

2013. okt. 23. 17:15
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez mekkora hülyeség!

Az ilyen gyerekeknek el kell magyarázni, hogy anyának dolga van, nem dolgoznia kell, boltba megy, vagy akárhová, de ahogy végzett jön érte és közben el kell terelni a figyelmét, elfoglalni, játszani vele, rá kell vezetni, hogy kapcsolódjon be a többiekkel való játékba. És ha egy gyerekbe benne van az a tudat, hogy anya amint végez a dolgával, vagy mama, vagy apa vagy bárki, akkor jön érte és szépen beilleszkedik, akkor nem lesz gond.

Nálunk legalább is így csinálták és csinálják az óvónők.

Ez olyan büntetés szerűségnek tűnik a számomra.

Mert a helyett, hogy foglalkoznának velük, bevonnák a játékba, foglalkozásokba, külön ültetik őket, mintha valami rosszat csináltak volna.

2013. okt. 23. 17:19
 7/23 A kérdező kommentje:
az óvónők célja, saját elmondásuk szerint az, hogy a síró gyerek ne zavarja a többiek foglalkozását.
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
"nem dolgoznia kell"-bocsi, nem szó nélkül, vagyis dolgoznia kell
 9/23 anonim ***** válasza:
81%
Kiscsoportban nincs foglalkozás (hivatalosan amúgy sincs, csak kezdeményezésre kötetlen tevékenykedtetés). Ilyenkor meg az a normális, hogy még az elején sírdogál. De meg lehet nyugtatni szavakkal, játékokkal is. Azért is mondom, hogy leültetni nem ültetném, mert büntetésnek érezné... :(
2013. okt. 23. 17:24
 10/23 A kérdező kommentje:
foglalkozás alatt értem azt, hogy báboznak az óvónők a gyerekeknek, hajtogatnak, rajzolgatnak, festegetnek.
2013. okt. 23. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!