Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez mennyire normális egy...

Ez mennyire normális egy oviban? Van ilyen máshol is? NEm viseli meg a gyereket?

Figyelt kérdés
A kiscsoport szobájában két széket az ajtó mellé tettek (egy tükörrel szembe) és aki sír az anyukája után, oda kell ülnie és nézni az ajtót, hogy jön-e anya. A tükörben figyelni kell, hogy piros-e még a szeme, mert anya nem örül állítólag a piros szemnek. Kint az udvaron szintén van egy ilyen pad, várakozó pad a neve, az anyuka után síró gyereket oda ültetik.
2013. okt. 23. 16:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Értem én. Most az óvónők ellen próbálok érvelni. Mert az, hogy valójában nincs foglalkozás, azt jelenti, hogy nem kötelezhetik a gyereket, hogy odaüljön, és figyelje. Ha érdekli, figyeli, ha nem, elmegy játszani. Akkor nem mindegy az óvónőknek, hogy 23 gyerekből 4 külön játszik egy sarokban, és visít, vagy 1 sírdogál? Ennyi erővel a visítós-örülős gyermek is meg tudná zavarni a "foglalkozást". Őket mégsem ülteti le, hogy na, nézzed magadat milyen hangos vagy..
2013. okt. 23. 17:40
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Beszoktatásnál mindkét ovonő és dajka egész nap a kicsik körül rohangált nálunk- én 4napig ültem az oviban a fiammal.

Bizony voltak gyerekek, akik reggel fél8kor elkezdtek sírni és ugyanolyan hangerővel bírták még 10órakkor is. Pedig próbáltak elég sok mindent csinálni a kisfiuval, láttam, hogy nem hagyták magára. Ölbe vették, mondhatni az egyik ovonéni csak vele volt, míg a többi kicsivel a másik ovonő és a dajka. A dajka vitte pisilni-kakilni a kicsiket folyamatosan, illetve aki bepisilt öltöztette őket , készítette a reggelit, akit kellett etetett, pakolt utánuk stb. Egy pillanatnyi szabad idő nem volt körülöttük, pedig mikor mi kezdtünk az én fiammal még csak 12-en voltak a csoportban. Az én fiamat is próbálták elvonni mellőllem és bevonni egy-egy tevékenységbe játékba.

Kiscsoportban nincs foglalkozás, kezdeményezés van. Nem kötelező, de próbálják felhívni a gyerek figyelmét valami érdekes tevékenységre, rajzolásra, festésre, gyurmázásra, stb.

A ti módszretek érdekes, biztos bevállt már a pedagógusoknak ez a kiültetés. Szerintem ez kicsit megszégyenítő a kicsiknek- én úgy gondolom nem ez lenne a módja a sírás csillapításának, de nem vagyok pedagógus, lehet beválik ez is....

Nálunk ilyen nem volt.

2013. okt. 23. 18:24
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
A síró gyereket vígasztalni kell és játszani vele, biztosítani az érzelmi biztonságról minden áldott nap és nem büntiszékre ültetni és váratni vele az anyukáját. Érzéketlen, buta megoldásnak tartom.
2013. okt. 23. 18:55
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ölben ülnek a síró gyerek, vagy fogják az óvónő kezét, aki kedvesen próbálja őket bevezetni a játékba. Nekem is büntetésszerű ez a módszer. Az én lányomat megviselné.
2013. okt. 23. 19:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez kegyetlenség, kínzása a gyereknek, aki amúgy is az anyukája után vágyakozik. Pedagógusként mondom, hogy egy napot sem hagynám itt a gyerekemet.
2013. okt. 23. 22:06
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon nagy hiba. A fiam is sírt sokat és mindig bevitte az óvónő és lekötötte valami játékkal. Betegre sírta volna magát ha ezt teszik vele. Biztos hogy elbeszélgetnék az idióta óvónőkkel...
2013. okt. 23. 22:15
 17/23 A kérdező kommentje:
ráadásul számomra az a fura, hogy a csoport óvónője megkapta a Város Óvónője címet.... no ez milyen???? (nem ő volt az egyetlen, még a városból 5 másik is megkapta, de akkor is)
2013. okt. 24. 10:58
 18/23 anonim ***** válasza:
Bírom ezeket a díjakat. Nem a gyerekek döntik el, rajtuk kívül meg ki tudja melyik óvónő milyen? :)
2013. okt. 24. 13:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

atyavilág, én nem vagyok se pedagógus, se semmi, csak egy anyuka, még annak se a legtökéletesebb példánya:-DD, de ez sztem büntetés a gyereknek, és megalázó, ráadásul ha nem vonják be a foglalkozásba, akkor tovább fog sírni, hisz magára tud csak figyelni, meg hogy ő mekkora egy balfék, hogy ott kell üljön..sztem nagyon gáz...és mit szól a többi szülő???

A Te gyerkőcöd is ide jár??

Én komolyan mondom, hogy még akkor is szólnék ilyenért, ha más gyerekét látnám, hogy odaültetik...

2013. okt. 24. 17:58
 20/23 anonim ***** válasza:
Akárhogy is, ez egy kegyetlen és értelmetlen dolog! Teljesen összetörik a kis lelküket! Én is átvinném másik óvodába a gyereket! Nálunk a sírósokat vigasztalják, ölelgetik és méginkább próbálják bevonni a játékba. Vegyes csoport, így a nagyon is szokták a kicsiket vigasztalni. Nagyon cukik! :)
2013. okt. 25. 05:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!