Ez mennyire normális egy oviban? Van ilyen máshol is? NEm viseli meg a gyereket?
Beszoktatásnál mindkét ovonő és dajka egész nap a kicsik körül rohangált nálunk- én 4napig ültem az oviban a fiammal.
Bizony voltak gyerekek, akik reggel fél8kor elkezdtek sírni és ugyanolyan hangerővel bírták még 10órakkor is. Pedig próbáltak elég sok mindent csinálni a kisfiuval, láttam, hogy nem hagyták magára. Ölbe vették, mondhatni az egyik ovonéni csak vele volt, míg a többi kicsivel a másik ovonő és a dajka. A dajka vitte pisilni-kakilni a kicsiket folyamatosan, illetve aki bepisilt öltöztette őket , készítette a reggelit, akit kellett etetett, pakolt utánuk stb. Egy pillanatnyi szabad idő nem volt körülöttük, pedig mikor mi kezdtünk az én fiammal még csak 12-en voltak a csoportban. Az én fiamat is próbálták elvonni mellőllem és bevonni egy-egy tevékenységbe játékba.
Kiscsoportban nincs foglalkozás, kezdeményezés van. Nem kötelező, de próbálják felhívni a gyerek figyelmét valami érdekes tevékenységre, rajzolásra, festésre, gyurmázásra, stb.
A ti módszretek érdekes, biztos bevállt már a pedagógusoknak ez a kiültetés. Szerintem ez kicsit megszégyenítő a kicsiknek- én úgy gondolom nem ez lenne a módja a sírás csillapításának, de nem vagyok pedagógus, lehet beválik ez is....
Nálunk ilyen nem volt.
atyavilág, én nem vagyok se pedagógus, se semmi, csak egy anyuka, még annak se a legtökéletesebb példánya:-DD, de ez sztem büntetés a gyereknek, és megalázó, ráadásul ha nem vonják be a foglalkozásba, akkor tovább fog sírni, hisz magára tud csak figyelni, meg hogy ő mekkora egy balfék, hogy ott kell üljön..sztem nagyon gáz...és mit szól a többi szülő???
A Te gyerkőcöd is ide jár??
Én komolyan mondom, hogy még akkor is szólnék ilyenért, ha más gyerekét látnám, hogy odaültetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!