Normális az az anyuka aki figyelemzavaros-hiperaktív kisiskolás gyerekét gyermekpszichiátriára viszi, ahelyett, hogy megelégedne a gyógypedagógussal, esetleg pszichológussal?
Az adott családban folyton megy a vita a 7 éves hiperaktív gyerek miatt,egyre feszültebb ,tehetetlenebb mindenki ,kilátástalannak láttják a gyerek jövőjét ,mert mások butának,rossznak bélyegzik túlzott mozgáskényszere,nyugtalansága miatt,már a gyerek is kezdi magára mondani beletörődve,hogy ő rossz gyerek ,egyre nehezebben viseli,hogy mások kinevetik,kicsúfolják,cukkolják mássága miatt .
Megbélyegzi az anyuka a gyereket ???Emiatt lesz lelki sérült ,mert a pszichiáter megvizsgálja?
Szerintem lehet, hogy pont a gyógypedagógus javasolta, hogy beszéljen más szakemberrel is, hogy ő segítsen a gyereknek beilleszkedni, hogyan viselje az esetleges negatív véleményeket, nehéz helyzeteket.
Mondjuk elég rosszul tette hogy nem titkolta el, így a hozzád hasonlók jól ki tudják beszélni a háta mögött és még nagyobb előítélettel állnak a gyerekhez, mint eddig.
Szerintem normális. Ha a gyermekeim valamelyikének ilyen problémája lenne, mindent megpróbálnék, hogy segítsek rajta (első körben távol tartanám az olyan primitív családtagoktól, akik emiatt megbélyegeznek egy gyereket !!!).
Egyébként nem értem, mi ez a fóbia a pszichológusoktól, pszichiáterektől. Nem csak csökkent értelmi képességűek járnak oda, sőt elsősorban nem olyanok. A legtöbb embernek sokat tudnának segíteni életük egyes nehezebb szakaszaiban, ha hagynák.
Második válaszoló, nem kell mindjárt ítélkezni, olvasd el a kérdést újra, szerintem a kérdező az anyuka.
Bocs az offért.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat!
A gyógypedagógus nem javasolt semmit,csak széttárja a karját már ő is,hogy azt hitte ennyi év alatt érettebb viselkedése lesz a gyermeknek ,magánúton jártunk hozzá vagyonokért,de csodát tenni senki sem tud sajnos .
A szüleim és a rokonság szerint szégyenfolt a pszichiátriára visszavinni,ahol már 4 évesen is jártunk,mert már akkor is voltak bajok rendesen.
Azt mondják,hogy én gyógyszerezni akarom a gyerekemet,meg elmebetegnek akarom bélyegeztetni,de azt ők is láttják,hogy segítség kellene ,szerintük a verés a nyerő.
Ha láttnátok mennyire tündéri gyerekről van szó :( ,vele sírok a kudarcok miatt ,félreértik sokan a viselkedését ,nem agresszív mások irányába,de saját magával már kezd amikor mások kigúnyolják,összeszorított ököllel magán kívűl sír,hogy ő nem hülye gyerek ,engem is kérdezget ,hogy anya én hülye-gyerek vagyok ... :,(
Annyira fáj !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!