Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónőnek van joga beleszóln...

Az óvónőnek van joga beleszólni az öltözködésbe?

Figyelt kérdés

Most költöztünk haza Kanadából tizenhét év után, most már mindkét gyermekem óvodás. Én ilyen időben sapkát még például nem adok rájuk, nincsenek is hozzászokva, ott még ilyen időben simán rövidnadrágban, sapka nélkül jártak. Itt meg rám szól az óvónő, hogy jó lenne már sapka. Vagy például pár hete is szóltak, hogy jó lenne már ilyen meg olyan vékony kabátka.

Nekem ez kicsit fura és szokatlan. Nálatok is így van itt az oviban?

2020. okt. 21. 18:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%
Vigyél vékony kabátot, sapkát. Szerintem is túlöltöztetik a gyerekeket Magyarországon, aztán folyton betegek.
2020. okt. 21. 18:46
 12/29 anonim ***** válasza:
5%
Van.
2020. okt. 21. 19:00
 13/29 anonim ***** válasza:
88%

Óvónőként szólnék hozzá. Rosszul vagyok attól,hogy már most nyakig bundában,bélelt overálban, kesztyűben! kell kivinnem a gyerekeket az udvarra. De már feladtam,hogy szóljak bármiért,mert folyamatosan kapom az ívet,hogy miért nem adtam rá szerencsétlen gyerekre a dupla nadrágot, azt akarom,hogy beteg legyen?

Sajnos sok kollégám is túlöltöztetés párti.

Szerintem mond el újra,hogy mi a helyzet. Egy vékony átmeneti kabátot vigyél be,mondjuk vastag pulóver nélkül. Hosszúujjú+kabát,hosszúnadrág és mindenki megnyugszik :)

2020. okt. 21. 19:09
 14/29 anonim ***** válasza:
24%

Kicsit unalmas ez a mümájer "én nyugaton éltem, nem ezen a proli magyarországon, ahol minden gyerek taknyos, mert túl van öltöztetve" duma.

A lányomon egy pulóver van ilyenkor és őszi kabát, meg vékony sapka. Vannak ám fokozatok nemcsak a téli overál van, meg a bundás sapka. Vegyél egy vékony sapkát, lehet kanadában nincsen, de itt lehet kapni.

2020. okt. 21. 19:23
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Sapkát még én sem adok rájuk, nem szóltak semmit.

Kabát van rajtuk.

Nálunk pont az a baj, hogy már fűtik a termet, tehát ott vékony leggingsben vannak és sokszor nem veszik át a nadrágot. A vékony leggingsben a homokozóban vagy a padon, földön ülni már hideg van. Bezzeg pulcsit adnak rájuk a kabát alá, abba meg beleizzadnak.

2020. okt. 21. 19:25
 16/29 A kérdező kommentje:
Én nem proliztam, és azt sem írtam, hogy itt minden gyerek taknyos. Hol írtam bármelyiket is??? Légyszíves ne állíts valótlant, pont nem vagyok ez a típus.
2020. okt. 21. 20:15
 17/29 anonim ***** válasza:
14%
Kb. a 600 ezredik ilyen jellegű kérdést látom, ahol az a téma, hogy angliához/skandináviához/kanadához képest mennyire tulöltöztetik itt a gyerekeket (nem mondom, hogy nincs ilyen, de szülőként úgyis te öltözteted fel, nem kell téli overál, de egy vékony sapit ráadhatsz).
2020. okt. 21. 20:24
 18/29 A kérdező kommentje:
Nem szoktam itt annyit olvasgatni, de azért néha visszaolvasok 5 6 7 oldalt is, sosem láttam még ilyet, de biztos..
2020. okt. 21. 20:39
 19/29 anonim ***** válasza:
96%
A fiam most hatodikos, ő sem fázós, de nem is öltöztettük túl soha. Viszont ő sem szokott beteg lenni, szemben azokkal, akiket mindig jól beöltöztettek, ők ennek ellenére sokat betegeskednek. A fiam pulóverben és rövidnadrágban jár még mindig, egyedül a múlt heti esős napokon ment hosszúban. A legtöbben persze már kabátban járnak. Mivel már nem kicsi, nálunk nem szólnak be emiatt.
2020. okt. 21. 23:18
 20/29 anonim ***** válasza:
96%
A túlöltöztetés nálunk hagyomány az oviban. Jó lenne ha beleszólhatna az óvónő, de nem teszi, teheti mert se joga se ideje sajnos. Örül ha tiszta a ruha a gyereken. Pl már egy hónapja is volt olyan gyerek akin 5 réteg ruha volt, rövid ujjas póló, 2 hosszú vékony ujjas, kötött pulcsi, bundás vastag kabát féleség, sapka, sál kesztyű. Ilyenkor azt mondom hogy anyukát is be kellene így öltöztetni és hagyni hogy 2 órát futkosson az udvaron, nem normális.
2020. okt. 22. 06:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!