Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónőnek van joga beleszóln...

Az óvónőnek van joga beleszólni az öltözködésbe?

Figyelt kérdés

Most költöztünk haza Kanadából tizenhét év után, most már mindkét gyermekem óvodás. Én ilyen időben sapkát még például nem adok rájuk, nincsenek is hozzászokva, ott még ilyen időben simán rövidnadrágban, sapka nélkül jártak. Itt meg rám szól az óvónő, hogy jó lenne már sapka. Vagy például pár hete is szóltak, hogy jó lenne már ilyen meg olyan vékony kabátka.

Nekem ez kicsit fura és szokatlan. Nálatok is így van itt az oviban?

2020. okt. 21. 18:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
32%
Azért 10 fokban tényleg kellene kabát. Vagy a megfázásra gyúrsz? Nem tudom miért lett ez ilyen menő, hogy nem öltöztetjük fel a gyereket. Már az is röhejes, hogy, a többi gyerek kabátban, a tied meg sortban, trikoban van.
2020. okt. 21. 18:10
 2/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom elolvastad e amit írtam, a kabátos pár hete volt, nem most. Másrészt mint írtam Kanadában születtek és éltek 5 évet, nekik ez még nem hideg..
2020. okt. 21. 18:14
 3/29 A kérdező kommentje:
Ott -10 fokig az óvodában kint aludtak.
2020. okt. 21. 18:14
 4/29 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem érdemes ahhoz a szokashoz igazodni ahol élsz. Itthon a gyerekek ilyenkor már feloltoznek. Ha a te gyerekeid nem vesznek kabátot majd a tobbi gyerek se akar (legtöbb nem szeret öltözni), valószínűleg ezért se akarnak külön foglalkozni a gyerekeiddel.
2020. okt. 21. 18:15
 5/29 anonim ***** válasza:
92%
Egész tavasszal tépjük le a gyerekekről a kabátokat, koraősszel is sokszor. Brutális a túlöltöztetés mértéke. Alulöltözött gyerekkel én még nem találkoztam a kb 10 év alatt.
2020. okt. 21. 18:15
 6/29 anonim ***** válasza:
97%
Ha ehhez szoktak mondd meg az óvónőnek
2020. okt. 21. 18:17
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Nincs "joga", de javasolhat. (Inkább olyasmiket szoktak megjegyezni, ha balesetveszélyes vagy nem praktikus.) Szerintem ezt így, ahogy itt tetted, mondd el neki. Aztán vagy egy hullámhosszon lesztek vagy se. Általában érdemes nem ellenségként tekinteni az óvónőkre, de ők is sokfélék.
2020. okt. 21. 18:20
 8/29 A kérdező kommentje:

Mondtam, de furán néztek. Nálunk nyáron volt 16 fok körül, télen akár -35/40 is.

Na mindegy én nem vagyok kötekedős típus, másnap rájuk adtam, csak fura, hogy így beleszólnak, lehet nekem még ez szokatlan.

2020. okt. 21. 18:22
 9/29 anonim ***** válasza:
93%
8gen, Magyarorszagon valóban túlöltöztetik a gyerekeket. Igazodj egy kicsit hozza: hosszú nadrág, baseball sapka, vékony kabát. A gyerekednek nem lesz melege és az óvónő se fog szolni
2020. okt. 21. 18:28
 10/29 anonim ***** válasza:
94%

Én itt élek és a gyerekem is itt született, de én is ezt látom, hogy a gyerekek túl vannak öltöztetve.

Pár hete baba mama klubban voltunk, már minden hasonló korú gyereken (2 éves a lányom) overall vagy téli kabát, alatta vastag nadrág, hosszú ujjú body, vastag pulóver, sapka, sál. Hát nem tudom, az én lányom simán el van még leggingsben, meg őszi kabátban egy vékony pulcsival alatta, sapkát sem adok még minden nap rá, csak ha fúj a szél.. Szerintem nagyon rossz, ha agyon van öltöztetve.

2020. okt. 21. 18:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!