Az óvónőnek van joga beleszólni az öltözködésbe?
Most költöztünk haza Kanadából tizenhét év után, most már mindkét gyermekem óvodás. Én ilyen időben sapkát még például nem adok rájuk, nincsenek is hozzászokva, ott még ilyen időben simán rövidnadrágban, sapka nélkül jártak. Itt meg rám szól az óvónő, hogy jó lenne már sapka. Vagy például pár hete is szóltak, hogy jó lenne már ilyen meg olyan vékony kabátka.
Nekem ez kicsit fura és szokatlan. Nálatok is így van itt az oviban?
Én nem vagyok fázós, hidegben érzem jól magam, a gyerekem is erre akartam szoktatni. Ő fázós, hiába adtam rá annyit, amennyi rajtam volt, többet igényelt mindig, libabőrös lett. Jelenleg is farmer vagy egy réteg vékony melegítő nem elég neki, kell a leggingsre 13-15 fokban is neki a vékony melegítő, különben vacog és már télikabát kellett neki, mert a 3 réteget nagy pulcsival(szerintem a vékony kabát marhaság) kevesli.
Szerintem(nyilván csak szerintem), azért, mert rajta alig van zsír, nagyon vékony volt mindig is, gondolom nem szigetel annyira a zsírréteg, mint rajtam, vagy egyszerűen ilyen típus..
Rajtam pl póló ballonkabát van a reggeli 5 fokban, és izzadok, rajta több réteg és a reggeli mérésnél a testhője 35.8-36.2 szokott lenni, tegnap nyakig beöltöztetve csak 36ot mértek. Nekem alapból 36.7 körül mozog.
Mert így született??
Az overál meg a meleg nem gyengíti az immunrendszert, vagy te milyen orvosi hírekből tájékozódsz?
Az en gyerekem is fazos,lila volt a szaja kicsinek telen az overalban is.
Ellenben a helyedben vekony sapkat adnek rajuk,es egy dzsekit,softshellt legalabb,mert nem hiszem el,hogy a szelben nem faznak.
Már ne is haragudj, más is élt már Kanadában.
Méghogy -10-ig óvodások kint alszanak! HOL?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!