Hogy lehet az,hogy nem veszik fel a gyereket amikor óvodaköteles korú?
3 évet betöltötte de azt mondták nincs hely. Másik óvoda itt nincs csak ez az egy.
Szomszéd településen van egy másik óvoda de oda nem vinném az szegregált.Meg ugye 7km gyalog kicsit sok lenne.
Szeptember 1-től valóban óvodaköteles.
Akkortól fel kellene vegyék.
Az elutasító határozattal kell fellebbezned. Megtetted?
Kicsit bonyolult a dolog.
Akkor rögtön mikor mondták nem mert férjem mondta ugyis munkanélküli vagyok akkor maradjon velem itthon.
Most meg hívtak lenne állás és így kellene a hely is az óvodában főleg mert tényleg óvoda köteles
De ez nem így működik. Az, hogy óvodaköteles, nem csak azt jelenti, hogy fel kell venniük (ha van hely), hanem azt, hogy neked vinned is kell, tehát gondoskodnod, hogy valahova beírasd, különben majd megy a gyámügy és ugrik a családi is.
Ahogy a szavaiból lejön, te nem jelentkeztél hivatalosan, csak megkérdezted, hogy "van hely". Évközben pedig nyilván nincs, nem is lettek volna kötelesek felvenni.
Ha a hivatalos procedúrát követted volna, akkor az elutasító határozat mellé kaptál volna a jegyzőtől is egy levelet, hogy a körzetes helyett melyik óvodát jelölik ki.
(Mert egyébként a körzetes is elutasíthat, ha olyan sok oviköteles gyerek van, hogy meghaladja az előzetes létszámot 15 %-kal)
23 kaptam hivatalos levelet.
Ebben szerepel az hogy nincs hely.
Így felmentették volna hogy ne kelljen járnia.
Amíg nem volt munkahelyem nem reklamáltam hiszen ugyis otthon vagyok nem jelent gondot.
Nekemis jobb az óvodának is jobb mert nemtudták volna hova tenni annyi a gyerek de most meg muszáj lesz mert az állás meg kellene.
23
Igen elutasíthat, de akkor ajánlania kellene másik helyet, ovit én így tudom.
Felmenteni nem tudták volna, ha szobatiszta, betöltötte a 3-at és semmi extra fejlesztést nem igényel, akkor mivel mentették volna fel? Max úgy ha te magad azt mondod(amit a nem fellebbezéssel megtettél),hogy igen szeretném még itthon tartani.
A polgármester majd esetleg segít, hátha ő elrendezi hogy legyen hely.
29 Sajnos patthelyzet mert én azt is megértettem hogy ha nincs hely és ugyis itthon vagyok akkor ne menjen.
De másképp alakultak a dolgaim.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!