Érdemes "jobb" óvodába vinni, akkor is, ha többet kell utazni?
Az utazás a jobb oviba 20 perc autóval, a körzetes ovi 5 percre van gyalog.
Nem vészes a körzeti ovi sem, de azért vegyes a csapat, elég sok hátrányos helyzetű gyerek él a településen. Az óvónők mindkét helyen jók, a létszám is azonos, de a jobb oviban több a programlehetőség, szülőket jobban bevonják.
Ti melyiket választanátok?
Személy szerint utálok függeni az autótól, meg ingázni is, nagyszülő is csak gyalogosan tud besegíteni, így tuti a közelit választanám. Programozni meg tudok én is bármikor a gyerekkel.
De másnak vagy neked nem tudhatjuk, hogy mik a fontosabb szempontok.
Én a közeli, kisebb ovit választottam az óvónő miatt. Az ő személye van a legnagyobb hatással a gyerekre és ha ő jól kezeli, figyelmes, megfelelően tartja kézben a csoportot, akkor nem azt nézném, hány papíros vagy hátrányos helyzetű gyerek van.
Az egyik gyerekem egy papíros kislánnyal barátkozott össze és jó hatással voltak egymásra. A másik gyerekemet meg egy nála nagyobb, cigány kisfiú védte meg a csoportban, így nincsenek előítéleteim.
Persze, hogy érdemes.
Ismerek egy anyukát az ovi fölött laknak és 2 hét után váltottak egy másik ovit mert úgymond nem jött be ,a másik ovi nem a lakás alatt van de teljesen bevált nekik
Szerintem túl van tolva ez a "jobb" meg "rosszabb" ovi. Egy 3-4-5 éves gyerek játszani, szocializalódni megy az oviba, nem programokra járni, nyilvan jó, ha vannal programok is, de nem mérvadó, hogy az egyikben többszir mennek valahova.
Plusz szempont, hogy a környékbeli gyerekek 90%-a tuti a helyi oviba jár, így a tieid kimaradnak majd a közös élményekből, bandázásból a helyi gyerekekkel.
"Nem vészes a körzeti ovi sem, de azért vegyes a csapat, elég sok hátrányos helyzetű gyerek él a településen."
Ennyi miatt biztos nem vinném máshová. Ha konkrétan erőszakos, verekedős gyerekek lennének ott, akik bántják az én gyerekemet is, akkor elvinném. De ilyenről nem írtál.
Szülőket jobban bevonják, nekem pont hátrány lenne. Szabadidőmben nem szeretnék ovis dolgokkal foglalkozni, ovis rendezvényekre járni. Ebből is látszik, hogy ez mennyire egyéni kérdés.
Akkor vinném messzebbi oviba, ha a közelivel valami konkrét probléma van pl bántják a gyerekünket, nem foglalkoznak vele stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!