Szerintetek normális az, ha egy nő nem akar saját
gyermeket hanem inkább örökbe fogadna egyet kettőt?
Ha tudnád majd ő(ke)t sajátodként szeretni, akkor hajrá. Azt tartsd szem előtt, hogy a rendszerben elsősorban a gyereknek keresnek szülőt és nem a szülőknek gyereket, a kereslet pedig nagyobb, mint a kínálat. Valószínűleg azért is, mert egyre több Magyarországon is a meddő pár (bár nem csak ez lehet az indok), másrészt pedig sok olyan gyerek, aki csecsemőként vagy 3-4 éves korig még "kelendő" lenne, nem lesz örökbefogadható, marad nevelőszülőknél, a többség pedig az, aki "hibás" vagy "öreg", hiába vár örökbefogadóra. Ha tényleg nem csak a gyermek utáni vágy hajt, hanem segíteni is szeretnél, akkor közülök választani a nagyobb kihívás - vagy nevelőszülőkből is elég nagy hiány van.
2019. febr. 16. 16:31
52/60 A kérdező kommentje:
Írtad, hogy nem a pénzért csinálnád...nem is kapsz érte semmit. Aki örökbefogad az mindent saját maga fizet, az állam nem ad semmit. Engem is érdekelne az örökbefogadás, ázsiai babát szeretnék, de tudom, hogy nem lesz rá pénzem, hogy neveljem. :S
2019. febr. 16. 22:33
2019. febr. 17. 07:24
#48-as okostoninak, aki mindenkibe beleköt: 40 évesek, és kb 10 éves koruk óta mondogatják mindketten, hogy nem akarnak gyereket!! Tehat összeségében 30 éve tartják, hogy nem lesz gyerekük, de “csak” 10 éve vannak egyutt. Érted vagy szeretnél még ertetlenkedni kicsit? Talán először gondolkozz mielőtt beleállsz másba!
2019. febr. 17. 18:16
"#48-as ...nak...: 40 évesek, és kb 10 éves koruk óta mondogatják mindketten, hogy nem akarnak gyereket... Tehat összeségében 30 éve tartják, hogy nem lesz gyerekük, de “csak” 10 éve vannak egyutt. ..."
Ennyi is elég lett volna.
2019. febr. 17. 20:32
57/60 Axandrin válasza:
Schopenhauer: „A büszkeség legolcsóbb fajtája a nemzeti büszkeség. Aki ugyanis ebben szenved, az önmagáról menten elárulja azt, hogy semmi olyan személyes jó tulajdonsága nincs, amivel büszkélkedhessék, különben nem nyúlna olyan valamihez, amiben annyi millió emberrel kell osztozkodnia.”
2019. febr. 18. 06:34
Igen 58-as, ahogy neked is elég lett volna kicsit gondolkodnod, mielőtt más kommentjeibe belekötsz! Ugyanis, ha az ember kicsit logikusan végiggondolja, erre a nagyon bonyolult fejtörőre magátol is rájött volna...! :)
2019. febr. 18. 07:43
Elég érdekes válaszok születettek erre az egyébként abszolút jószándékú kérdésre.
Szerintem teljesen normális, ha valaki inkább az örökbefogadást választja. Nem kötelező mindenkinek szülnie, ezer oka lehet arra, hogy miért nem akar. A politika nem tudom, hogy jött be a képbe, én szeretem a hazámat, nem vagyok se hazátlan, kommunista meg végképp nem (családomat üldözték abban a rendszerben, szóval ezt a nevükben ki is kérem magamnak). Mégse szeretnék gyereket, a hazaszeretet és a gyerekvállalás között nincs összefüggés. Nem csak 4-5 gyerekkel lehet tenni a hazáért. Hanem pl. azzal is, ha valaki örökbe fogad és azok a gyerekek normális nevelést kapnak és egészséges felnőttek lesznek. Lányokat sokszor a gyerekprostitúciótól menti meg, ha valaki örökbe fogadja őket. Én is inkább az örökbe fogadást választanám, ha feltétlenül akarnék gyereket.
2019. febr. 26. 15:57
Én már itt leragadtam :D
"a néped, a magyar emberek nagyon is fogynak. Pár száz év és eltűnik a Földről a magyar ember."
És, akkor mi van?
2019. márc. 30. 12:55
Kapcsolódó kérdések: