Ti kepesek lennetek orokbeadni a gyereketeket?
Kedves kérdező,
Az, hogy valaki mit tud felvállalni és mit nem, nem olyan kérdés amit szerintem általánosítani lehetne. A megfelelő körülmény a szülőnek az amiben a gyerekét biztonságban és szeretetben tudhatja, valamint, hogy bízhat abban eleget tud nyújtani, hogy gyermek biztos lábakon áll majd a jövőben ha felnő és a szülő már nem lesz mellette. Te nyilván valóan ezeket meg tudod adni . De aki az örökbefogadás mellett dönt az nem tudja megadni. Vagy mert kényszer alatt áll, vagy mert még a saját életét sem tudja a megfelelő irányba terelni, vagy mert kicsúszott alóla a talaj és nem akarja a gyereket is magával rántani és még jöhetne itt számtalan példa. A baj az, hogy az örökbeadó anyákat (és érdekes módon apákról sose beszélünk pedig az is van a háttérben) még mindig szívtelen, lelketlen embereknek titulálják. Pedig ők nagyobb terhet cipelnek tovább egész életükben az örökbeadással, miközben jót tesznek a gyerekkel (hisz azt remélem senki nem gondolja, hogy aki örökbeadás útján egy családot kap annak rossz sorsa van). Az intézetek nem olyan gyerekekkel vannak tele akiknek a szülei meghaltak/lemondtak róluk, a legtöbb gondatlanság miatt kerül be, de a szülő nem hajlandó papíron lemondani és évekig ülnek a gyerekek bent, mire örökbe fogadhatóvá válnak. Addigra persze elérik azt a kort, amit már kevesen fogadnak örökbe, mert a legtöbb pár kisbabát keres.
Visszatérve az eredeti kérdésre, nem én nem adnám örökbe, mert már elértem azt a kort, hogy tudatosan hozzam meg a döntéseim, tudom, hogy egy nagy család áll mögöttem és bár közel sem vagyok a csúcson, úgy érzem az anyagi körülményeit is el tudom látni a feladatnak. Ha 10 évvel ezelőtt kérdeztél volna meg már korántsem lenne ez a válaszom, tinédzserként mindig is úgy gondoltam, hogy ha bekövetkezne a ,,baj" örökbeadás mellett döntenék. De nem kerültem bele ebbe a körbe. Az örökbeadóm viszont igen, mert magam is örökbefogadott gyerek vagyok.
Kerdezo!
Hogy lehetsz ilyen pocsek anyuka? Ha mindenetek megvan akk miert is adod orokbe? En 16 evessen szultem tavaly, most lesz a kislanyom 1 eves. Aztan iden Aprilisban teherbe estem megint.En mondtam h nem akarom elvetetni inkabb megszulom, de egyatalan nem szivessen tettem volna, aztan szoba kerult h adjam orokbe miutan megszultem, es en mondtam h errol szo sem lehet. Megszulom.Felnevelem. Suli ida vagy oda. Nem erdekel de en nem szulok masnak. Az en kislanyomnak sincs meg minden amit szeretnek (plussz dolgokra gondolok) de latod nekem eszembe nem jutott volna orokbe adni a babamat. Gondold ez at. Ne add masnak ha mar megszulted azt a gyermeket!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!