Mit tehetnék, mit mond a jog?

Figyelt kérdés
Most tudtam meg,hogy a volt párom teherbe esett tőlem és örökbe adta a gyermeket,van rá lehetőség,hogy kiderítsem én vagyok-e az apa,és ha igen van jogom őt látni?
2014. júl. 26. 10:52
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
75%

Jo döntés volt, kerdezo, felnott emberre vall.

Ha az örökbefogadó szulok ilyen rendesek, akkor esetleg lehetne beszélni velük valamiféle kapcsolat tartásról. Idővel talán meg azt is el lehet mondani a gyermeknek - ha a szulok egyaltalan el akarjak mondani neki, hogy örökbefogadott gyermek- hogy te vagy a verszerinti apja.

2014. aug. 9. 10:47
 42/47 A kérdező kommentje:

A sztorihoz mèg annyi,a volt párom alapítványhoz fordult,az ő segítsègüket kèrte .Szó nem esett arról,hogy tartsa családban a gyermeket,azonnal az örökbeadást erőltettèk neki.Mikor lezajlott a szülès azonnal el távolodtak tőle,nem segîtettek neki összeroppant .

Bazi humánus emberek.

Szerintem bűncselekmèny amit művelnek!

2014. aug. 9. 10:57
 43/47 anonim válasza:
28%

Kedves "Apuka"

Érthetetlen hogy az a nő, a gyermeked Anyja hogy tudta úgy kihordani és megszülni a gyermeketeket hogy te mit sem tudtál róla. Valószínűleg magára hagytad, amikor pedig szült gondolom azt írták be hogy Apa ismeretlen. (mert ha a neved szerepelne az eredeti anyakönyvin akkor lennének jogaid).

Egyszercsak megtudtad, észbe kaptál (ami szép dolog), és úgy döntöttél "harcolsz" érte. De látom hogy csupán a kérdés indítása óta kétszer meggondoltad magad: alapítványt hozatunk létre, jobb lesz neki az édesapjával, most meg hogy jobb lenne nem kiszakítani...Szerintem esőként Te döntsd el mit is akarsz, mert a gyereknek ezzel ártasz a legtöbbet.

Amit mérlegelj:

- te családot tudsz neki biztosítani? Anya, Apa, biztos szociális, és érzelmi légkör? Felnőttnek érzed magad hogy önállóan felnevelj egy gyereket?

Komoly kérdések ezek, és ne csak "látni" akard, hanem vagy akard őt vagy hagyd abban a szerető családban felnőni ahol vártak rá.

2014. aug. 13. 08:30
 44/47 A kérdező kommentje:

Kedves 42# !

Èrtelmezd a kèrdès alatt a magyarázator !

Aztán fuss neki újra.

Szèp estèt .

2014. aug. 13. 18:57
 45/47 anonim ***** válasza:
100%

melyik alapítvány volt ez?

én csak most találtam erre a kérdésre. Nagyon elgondolkodtató, hogy kinek mi az érdeke (mármint az alapítványokban)! Ha tényleg van időd, és pénzed, lehet, hogy ezzel a témával foglalkozhatnál! :/

2014. aug. 20. 13:55
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bocsánat, nem pont a kérdésedre fogok válaszolni (mert jogilag nem értek hozzá, és látom is, hogy már megtetted az első lépést, vagyis hogy kiderítsd, valóban a te gyerekedről van-e szó), csak a kérdés körül felmerült dolgokról írok véleményt.

Az általam ismert, gyermekvédelemben dolgozó szakemberek is azt gondolják nagy általánosságban, amit te is írtál, hogy az örökbefogadásokban közvetítő alapítványok sajnos kizárólag az örökbefogadók érdekeivel foglalkoznak, igen kevéssé nézik a gyerek, és szinte soha a vér szerinti szülő érdekeit.

Ennek legegyszerűbb megnyilvánulása, hogy meg sem próbálják a vér szerinti anyát segíteni abban, hogy megtarthassa a gyermekét, sőt, a nemrég hozott rendelet ellen, miszerint a gyerek 6 hetes koráig meggondolhatja magát a vér szerinti anya az örökbeadással kapcsolatban, felháborítónak tartják. Pedig ez – kivételesen – egy jó törvény, a gyerek érdekét szolgálja. Persze érthető, hogy egy örökbefogadásra várónak, aki mondjuk hónapokon át már előre örül a születendő kicsinek végül azzal szembesül, hogy mégsem kapja meg, eléggé el lehet keseredve, azonban minden jó érzésű ember beláthatja, hogy a gyerek érdeke ezt felülírja.

Sokszor egyébként úgy „tartják sakkban” a vér szerinti anyát, hogy elhalmozzák mindennel a terhessége alatt, akár lakást bérelnek neki azon a településen, ahol az örökbefogadók élnek, hogy ott szüljön majd – könnyű elképzelni, hogy ha ennyi „jót” kap valaki, végül már akkor sem mer visszakozni, ha kétely merülne fel benne, hogy valóban örökbe akarja-e adni a gyerekét. (Egyszerű pszichológia, olyan ez, mint mikor valaki vesz valami baromi drága dolgot, és hiába jön esetleg rá, hogy nem is kellene ez neki, meggyőzi magát, hogy mennyire frankó a cucc, különben óriási „kognitív disszonancia” állna elő benne.)

Az is tény, hogy a vér szerinti anyákat (szülőket) páriaként kezelik, senki nem foglalkozik azzal, hogy nekik is vannak érzelmeik, vágyaik, hogy ők is egész életükben hordozzák a döntésük súlyát, amit baromi nehéz lehet feldolgozni – pláne, ha közben titkolózniuk kell, mindenki lenézi őket, senki sem érti meg, vagy senkit sem érdekel, ők min mennek keresztül. (Persze már szerencsére néhány nonprofit szervezetnél van lehetőségük segítséget kérniük, de azért általánosabb az, hogy „gazdatestként” tekintenek rájuk, és a szülés után „leírják” őket.)

Egyébként nagyon érdekes a kérdésed, és azt gondolom, ha kiderül, hogy te gyerekedről van szó valóban, mindenképpen jogos és jó lépés, ha biztosítod számára, hogy kapcsolatba lépjen veled… Ha jól értem, nyílt örökbefogadásról volt szó, így az örökbefogadói ismerik az anyját, és vállalták, hogy megadják a gyereknek a lehetőséget, hogy ő is megismerje. Ezesetben nem lesz „gyökértelen”, hiszen megismerhet benneteket.

Az nehéz kérdés, jó-e, ha kiharcolod, hogy te nevelhesd vagy jobb-e, ha hagyod, hogy az örökbefogadói neveljék, de ott vagy neki „hátországnak”…

2014. aug. 24. 13:55
 47/47 anonim ***** válasza:
Melyik alapítvány csinálta ezt? Most már engem is érdekelne...
2015. dec. 23. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!