Mit tehetnék, mit mond a jog?
Ez biztos ?,van benne jogi jártasságod ?
Nem bántani szeretnélek,csak feltett szándékom,hogy vissza szerezzem kerül amibe kerül !
Mondjuk az is kerdes, hogy mennyi idős a gyerek.... De a magyar jogban az orokbefogadas csak különleges esetekben bontható fel es csakis akkor, ha ez a gyermek érdeke. Gondolom házaspár fogadta örökbe, X ideje nevelik is sajatjukkent azt a gyereket, mindket oldalról kialakult a kötődés. A per hónapokig tartana, miközben az itelet megszületéseig az örökbefogadó család nevelne a gyereket. Egy megszokott, szamara biztonságot nyújtó környezetből szeretne ki szakítani valaki, akit nem ismer. Elveszítené a szüleit, mert neki az örökbefogadók a szulei. Ha valoban a gyermek érdeke a legfontosabb, akkor nem kezdesz perbe.
Apasag megdontese iránti keresetet kell benyujtanod, de a hivatal azonnal el fogja utasítani.
Semmi esélyed. Jogilag semmi közöd a gyerekhez, az örökbefogadók hivatalosan a szülei, akiktől nem perelheted el azzal az érveléssel, hogy a te véred. Nem számít. Te jog szerint idegen vagy, ők meg a szülők, akiktől ugyanúgy nem veheted el a gyereket - és tegyük hozzá, a gyerektől sem a szüleit -, ahogyan a vér szerinti családtól sem veheti el senki a gyereket.
A gyerek, ha akar, 18 évesen megkereshet téged, de te nem tehetsz lépést annak érdekében, hogy megtaláld. Így szól a törvény és a gyerek érdeke is ezt kívánja meg.
"hosszú távon azt gondolom neki is az lenne az érdeke,hogy a vér szerinti rokonai vegyék körül,hogy legyenek gyökerei,és tizenévesen ne úgy bolyongjon a világban,hogy sehová nem tartozik,szerintem ez túl nagy kereszt lenne"
Ritka nagy baromsag, mar ne is haragudj. Nem a verrokonság számít, hanem a szeretet, a gyökereit pedig a szulei adjak. Lesz hova tartoznia es nem fog bolyongani, ez nem a verszerinti rokonságot múlik, hanem szereteten es a nevelésen,
Kedves Utolsó !
Azt gondolom,hogy vagy örökbefogadó,vagy valami szervezet szó szólója lehetsz,megértelek téged is csak az a gond,hogy elvettek tőlem valakit,ráadás úgy,hogy mit sem tudtam róla,ne mondja már nekem azt senki,h. Nem tehetek semmit.
+ Amennyiben alapítvány nevében nyilatkozol,gondolkodj már el azon mit csináltok ti azon nőkkel akik hozzátok kerülnek,nektek nem az a célotok,hogy családban növekedjen a gyerek,hanem az,hogy az ügyfeleitek igényét kielégítsétek,és akkor még finoman fogalmazok.
Ember nincs a földön aki el tántorítson a célomtól !
Az meg,hogy mekkora hülyeség azt ne már egy így,vagy úgy érintett döntse már el !
Tisztelettel.
Egy apasági perhez kell a vérszerinti anya nyilatkozata is. Amennyiben házasok voltatok a gyermek fogamzása idején, téged illet az apaság vélelme. Azomban ez esetben a hozzájárulásod nélkül nem lehetett volna a gyermeket örökbeadni. Tehát minden bizonnyal a vérszerinti apa nem került megnevezésre. Ebből a kiindulási pontból nem sok esélyed van, sajnos.
"Apasági vélelem és annak megtámadása
A gyermek apjának azt kell tekinteni, akivel az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott.
Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, vagy ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá.
A megtámadásra jogosult a gyermek, továbbá az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a gyermek halála után annak leszármazója, vagy az ügyész.
Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése utáni egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg.
Az apaság vélelmének megdöntése iránti per megindítása előtt a gyámhatóság cselekvőképtelen kiskorú esetében az anyát és a vélelmezett apát meghallgatja. A gyámhatóság a perindításhoz csak akkor járulhat hozzá, ha a származás kiderítése és a családi jogállás rendezése a kiskorú érdekében áll."
Köszönöm.
Elég alapos volt a válasz.
Beszéltem az ügyvédemmel is közben.
Létre hozok egy alapìtvànyt hasonlò helyzetben lévő apák,és ki semmizett anyàk tészére.
Precedens pereket kell nyerni,és minden sìnen van!
Időm és pénzem is van rà.
Aki hasonlòan járt kérem jelentkezzen !
"Azt gondolom,hogy vagy örökbefogadó,vagy valami szervezet szó szólója lehetsz,megértelek téged is'
Tevedsz. Egyedulallo anya vagyok, semmi kozom orokbefogado szervezetekhez, a gyermeket en szultem, nem fogadtam orokbe es nem is fogok.
"elvettek tőlem valakit,ráadás úgy,hogy mit sem tudtam róla,ne mondja már nekem azt senki,h. Nem tehetek semmit. "
Nem vettek el toled senkit. A gyermeknek ugyan biologiailag apja vagy, de a torveny szerint nem. A varandos nonek joga van, hogy ne nevezzen meg apat, ne engedjen apasagi nyilatkozatot tenni.
Az utolso valaszado egy mondatan biztosan atsiklottal, pedig az az egesz lenyege. Ideznem: "A gyámhatóság a perindításhoz csak akkor járulhat hozzá, ha a származás kiderítése és a családi jogállás rendezése a kiskorú érdekében áll."
A kiskoru erdekeben all. Nos, mint azt mar leirtam, nem erdeke a gyereknek, hogy kiszakitsak a csaladjabol es elhelyezzek egy szamara vadidegen embernel. Annak a gyerekenke van egy anyja, egy apja es nem szamit, hogy ok nem a ver szerinti szulei. Nem fogjak engedelyezni a pert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!