Mit tehetnék, mit mond a jog?

Figyelt kérdés
Most tudtam meg,hogy a volt párom teherbe esett tőlem és örökbe adta a gyermeket,van rá lehetőség,hogy kiderítsem én vagyok-e az apa,és ha igen van jogom őt látni?
2014. júl. 26. 10:52
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
75%
Na, elküldtem, mielott befejeztem volna. Tehat képzeld el a per menetet: Elso körben te állítod, hogy tied a gyerek, aki XY anyától született. XY tagadja, hat a birosag elrendeli a dns tesztet. Ez minimum 3-4 honap, amire eredmeny es következő targyalas lesz. A teszt vagy azt mondja, higy nem a te gyereked, vagy azt, hogy igen. Tegyük fel, a tied biológiailag. A következő lépés az örökbefogadók meghallgatása es kornyezettanulmany lesz, ami nagy valószínűséggel azt állapítja meg, hogy a gyereket megfelelően nevelik. Egy teljes családban nőhet fel egy egyedulallo 2 gyereket nevelo apuka helyett. (Erdekes, hogy mar van 2 gyereked is, ráadásul egyedül neveled őket, nyilván a no/nok a rosszak megint - vagy kamuzol inkabb...). Te fellebbezel, jon meg egy par targyalas, minimum 1 hónapos, de inkabb 3 hónapos szünetek telnek el a tárgyalások kozott. A gyereket te még nem láttad, a torvény ugyanis védi, hogy ne sérüljön. Tehat eltelik legalább egy ev, mire jogerős itelet születik. Tényleg azt hiszed, hogy egy a gyerek szamara vadidegen ember miatt ki szakítják a megszokott környezetéből, el szakítják a családjától? Nem, nem tesznek ilyet.
2014. júl. 27. 05:18
 22/47 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha ilyen a stílusod mindenkivel szemben, mint amit itt alkalmazol, és előadod ezt a nézetedet, nincs az a bíróság, aki elvenné az örökbe fogadó szülőktől a babát, hogy neked -egy vadidegennek-, mert az vagy, oda adja, főleg ilyen mentalitással. Nagyon el vagy tájolva. Vigyázz, nehogy azt vizsgálják meg, hogy alkalmas vagy-e egyáltalán a másik két gyermek nevelésére, már ha igaz, hogy egyedül neveled őket.
2014. júl. 27. 08:05
 23/47 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Ne haragudj, de nincs az a bíróság meg gyámhivatal, aki az örökbefogadó szülőktől elszakítaná a gyereket, főleg úgy hogy már 10 hónapja Ők nevelik a gyereket! Tudod nem az a szülő aki megcsinálja illetve megszüli, hanem az aki felneveli!!!! Most nyugodtan lepontozhatsz, de hidd el semmi esélyed nincs!!!! Csak felesleges pénzkidobás lenne részedről, amit a már meglévő gyermekeidtől veszel el!!!!! Törődj bele! Valamiért a volt párod nem akarta, azt hogy tudj a gyerek létezéséről!!!!

Bár amiket írsz - elgondolkodtató, hogy miért is nem tudsz a gyerekről, miért titkolták el előled!

2014. júl. 27. 08:17
 24/47 anonim ***** válasza:
22%

Te őrült vagy!

Belegondoltál már, hogy a kedves "anyuka" miért adta inkább örökbe, minthogy neked (az apjának) adta volna a gyereket? Hisz időd is, meg pénzed is van. Mégsem neked adta! Biztos volt rá oka.

De szerencsére soha nem fogod megkapni azt a babát...

2014. júl. 27. 11:42
 25/47 anonim válasza:
56%
Szálljatok már le róla.Ő fel szerette volna nevelni a gyerekét de az kedves anyuka cseszett szólni hogy megszületett és örökbe adta.Ti mit tennétek a helyében?És milyen vad idegen?Az APJA a gyereknek.
2014. júl. 28. 10:43
 26/47 anonim ***** válasza:
0%
Idegen, utolso, csak biológiailag apa. A gyereknek van családja, van anyja, apja: az örökbefogadó szulei. Nézd, ha valoban szereti a gyereket -akit ugye nem ismer, sose látta- akkor a gyerek érdekeit nézi. A gyerek érdeke pedig nem az, hogy el szakítások a családjától. Nem véletlenül irta neki mindenki, hogy semmit nem tud tenni.
2014. júl. 28. 10:47
 27/47 anonim válasza:
52%
Én akkor is a kedves kérdezővel értek egyet és sok szerencsét kívánok neki
2014. júl. 28. 10:50
 28/47 anonim ***** válasza:
0%
Ja, ne is a gyerek érdekeit nézd, az az igazi szulo, aki tesz ra magasról, hogy a gyereknek mi a jo.... Szerencsére nem lesz szerencséje.
2014. júl. 28. 10:52
 29/47 anonim ***** válasza:
68%
25-ös, értelmezési gondjaid vannak? Nem tudott róla, hogy a volt párja teherbe esett. Csak utólag derült ki. Nem akkor nem szólt neki, mikor megszületett a baba,hanem egyáltalán nem. Biztos komoly oka volt az anyukának, hogy nem tájékoztatta.
2014. júl. 28. 13:41
 30/47 anonim ***** válasza:
79%
Én megértelek téged kérdező, hiszen apa vagy, ha így történt, ahogy leírtad, akkor végül is esélyt se adtak arra, hogy a gyermek apja lehess. DE! Azt írtad, hogy a gyereked most 10 hónapos, mire sikerül legalább annyit elintézned, hogy az örökbefogadó szülők beleegyezzenek az apasági vizsgálatba, eltelik jó pár hónap. Ezek után te pereskedni is fogsz, ahogy leírtad, ha a tiéd a gyerek, én azt gondolom, ez is jó pár hónap lehet, ha nem év, mire a végére érhetsz, hiszen a fellebbezésekkel el telhet az idő. Ekkor már 3-4 éves is lehet a kisfiú, most komolyan elvennéd tőle azokat, akiket ő a legjobban szeret, ha ne adj isten tényleg nyernél? Kiszakítanád a biztonságos kis közegéből, az életéből? Sajnos te neki egy idegen lennél, semmit se érezne irántad, ki tudja milyen lelki sérülései lehetnek majd a későbbiekben. Hiába értem, hogy szeretnéd, ez most sajnos önzés is a részedről. Van az a mondás, hogy ki így, ki úgy jó szülő, te szerintem akkor leszel ennek a gyereknek a jó apja, ha csak felnőtt korban keresed meg, most békén kell hagynod.
2014. júl. 28. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!