Van olyan nő, aki szeretne gyereket vállalni, de párkapcsolatra nincsen ideje vagy egyszerűen csak nem szeretne tartósabban senkit párkapcsolatban maga mellé?
Szerintem itt arról van szó, hogy a leendő anyuka, még nem tudja azt, hogy a gyerekszülés után egészen más megtapasztalni az anyaságot, mint szülés előtt. Én magam sem gondoltam volna, hogy ennyire sok törődést és kihivást igényel. Azt hittem, majd itthonról dolgozok, meg nyelvet tanulok, meg , meg, meg... Egy csomó tervem volt, aztán jött a valóság. :-)
Kedves kis terhes kolleganőm is azt gondolja, hogy szerencsés helyzetben van, mert fél hatig is bent tud maradni majd a melóban, mert náluk sokáig van nyitva a magánbölcsi. Csak azzal nem számol, hogy addigra a gyerekhez kötődni fog és nem biztos hogy a karrier lesz az első!
Ugyanakkor én világ életemben tudtam, ha nem találtam volna férjet, akkor is vállaltam volna gyereket. Amióta az eszemet tudom anya akartam lenni! Amúgy számtalan nő marad egyedül és az egyedülállók nagy százalékánál az apuka 2 éves kor alatt lép le. Tehát lényegében mindegy, hogy úgy születik a gyerek, hogy nincsen apja, vagy hogy időközben lelép.
Ráadásul inkább szülessen egyedülálló anyukához egy gyerek, mint egy olyan helyre, ahol kiteszik, vagy ahol megélhetési szempontokból vállalnak gyerkőcöt!
Az még oké, hogy gyereket szülni párkapcsolaton kívül x, y okok miatt! De az, hogy bébiszitterre bizzam utána na az már nem stimmel.
Egyszerűen kifog esni az életedből minden. Az első lépések, első szavak..hogyan nől fel stb.
Ha már egyszer gyereket szeretnél akkor 3 évig maradj vele otthon. Majd ha ovis lesz igazodsz hozzá vagy épp anyukádra bízod ha tudod.
De ekkora b.romságot ne csinálj már a legszebb élményekből maradnál ki. Disznek meg minek gyerek? :(
Tanulni is a bébiszitter fog majd vele? Meg főzni rá? Meg elmenni vele dokihoz, fogni a kezét stb stb.. Ennél azért több egy gyereknevelés. Állami gondozásba csak azért nem adod hogy lehessen néha mutogatni mi? Hogy mekkora anya vagy.
Van egy ismim, korán elváltak, apa nélkül nőtt fel a kisfiú és nagyon látszik rajta hogy nincs neki férfi minta. Ezt akarod esetleg?
Erdekes, ki hogyan gondolja. Egyebkent en magam imerek olyat aki a babysitternek szult. De ferjnel volt...egy darabig. Aztan a ferje allandoan vinnyogott, hogy az asszony dolgozik es neki kell otthon lenni - jelentem az asszony fizette a babysittert. Apuka elvalt anyukatol, de azert perelte jo vaskos ferjtartasert....a gyermeket tarsadalmi munkaban neveltuk- olykor az apja is -, de anyuka mindent megtett, hogy a gyermekevel lehessen amennyit csak tud.
A gyermek iden lesz 14 eves, fantasztikus, intelligens, okos, annak ellenere, hogy tinedzser es az igenre es a nemre korlatozodik a kommunikacioja bizonyit - bekerult a varos legjobb kozepiskolajaba ahol elunk es csak hogy viszonyitani lehessen akkora a varos, hogy tobb ember el itt mint egesz Mo-n.
Anyuka sajnos egyedul van, nincs ideje kapcsolatra es nem is talal maganak olyan ferfit aki birna vele az iramot. Egy komolyan dolgozo profi eleg egy csaladban.
Kedves kérdező!
kérdésedre a válasz: Van!
Ha ilyet kérdezel, látszik, hogy egyáltalán fogalmad sincs arról, hogy mit is jelent egy gyermek.
Lehet, hogy jól keresel, és azt mondod, hogy fél év múlva visszamész dolgozni. Mi van, ha a munkaadód nem így gondolja?
Az én ex-munkahelyemen az összes nőt kivétel nélkül sokkal alantasabb pozícióba vették fel, mint előtte, mondván gyermek mellett úgysem tudná ellátni. Engem vissza sem vettek, mert akkor éppen leépítés volt.
Az unokatesómmal hasonló volt a helyzet, 1 milla nettót keresett, amikor vissza akart menni, először csak félállásba vették vissza, majd kirúgták. Utána interjúkon meg bizonygathatod:
1. Nem azért rúgtak ki, mert rosszul dolgoztál.
2. Attól, hogy gyereked van, még teljes értékű munkavállaló vagy.
Magyarországon a munkaadók rendkívül diszkriminatív módon állnak a kisgyerekes anyákhoz, gyakorlatilag ha szültél, utána kezdheted a 0-ról újra felépíteni a karrieredet.
Ezért is van a legtöbb diplomás nőnek max. 1 gyereke.
Azt, hogy a gyermeknek anyára is szüksége van, nem csak egy fizetett babysitterre, azt meg már előttem sokan kivesézték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!