Mi történhetett valójában, hogy keressem meg majd őt?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy már feltettem régen egy kérdést az ügyemmel kapcsolatban ezen az oldalon,de akkor még nem volt ez a kategória és még nem tudtam ennyi dolgot sem,nem láttam az összefüggést a dolgok között,illetve a logikátlanságot.

1995-ben születtem Budapesten a 8.kerületi 2.számú női klinikán.Nagyon beteges baba voltam,egy csomó gyógyszerrel etettek.1,5 hónapos koromban úgy döntöttek,hogy átvisznek a koraszülött kórházba(Péterfy-nem tudom az egész nevét,mivel nincs kiírva),aztán ott tartottak.Onnan pedig átkerültem a Völgy utcai csecsemőotthonba.Aztán 11996.szeptemberében nevelőszülőkhöz kerültem,akik 1998-ban örökbefogadtak.2002-ben mondták el,hogy örökbe fogadtak.Akkor nem érdekelt annyira ez a dolog,de 14 éves koromtól kezdve nagyon kíváncsi lettem.Először azt éreztem,hogy nem normális az,hogy ilyenre kíváncsi vagyok,mert ha valakit eldob egy "anya",akkor abban mi érdekes lenne.Aztán mostanában újra elővettem a papírjaimat,és észrevettem,hogy sok dolog nem is stimmel.Illetve 2002-ben anya elmondott egy infót a vérszerinti anyámról,például,hogy "fekete volt a haja",aztán később ezt letagadta.

Most leírok minden információt,ami a lapokon van:

1.Vérszerinti anyám neve:Nagy Erika

2.A 38.hétre születtem,állítólag a vérszerinti anyám nem tudta,hogy terhes,pedig 2 napja folyt a magzatvíz és gondolom neki is gömbölyödött a hasa,

3.Állítólag keresték hajléktalanszállókon,de nem vezetett ez eredményre,aztán nem keresték többet,

4.Nem látogatott elvileg soha,

5.Elhanyagolt környezetben élt(honnan tudták,hogy elhanyagolt volt a környezete,amikor a klinikáról ismeretlen helyre távozott?)

6.A klinikáról a szülés más napján távozott,

7.NÉGY VÁROS gyámhivatala egyezett bele abba,hogy engem örökbefogadhassanak:Mosonmagyaróvár-Győr-Csorna-Budapest,

8.A győri GYIVI (ma már TEGYESZ!) végezte a környezettanulmányt az örökbefogadó szüleimnél,meg ők valami győri gymot neveztek meg az ifjúságvédősöknél??vagy valami nem is tudom mi ez..már belekeveredtem!

9.Nem jött a szocgondozós nő rendszeresen,amikor jönnie kellett volna..vagy isten tudja mi az,családsegítős..Orbán Saroltának hívták egyébként,ezt látom a papírokon,anyám szerint már meghalt,ha így van,akkor az isten nyugosztalja.

Egyébként még egy infó:

http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__magyarorszag__4443857-..

Elvileg itt is laktam egy papírom szerint.A válaszolók azt írták,hogy itt nem volt soha intézet,sőt ez egy nyomortelep.

Szóval lehet,hogy a rendezetlen körülmények ellenére voltam itt kint és erre írják a rendezetlen körülményeket a vérszerinti anyámról?

1 év múlva szeretném érettségi után megkeresni a vérszerinti anyámat,hogy három kérdést kérdezzek tőle,illetve,hogy lássam,hogy milyen és hogy mivel foglalkozik:

-"Miért?"

-"Gondoltál-e rám,illetve arra,hogy megkeress?"

-"Volt pénzed beköltözni Pestre Mosonmagyaróvárról,de gyereket nevelni már nem volt pénzed?"

Nem hagynám el anyámat ezért a nőért,az biztos.De ha most megtalálnám,akkor már csak azért is feltenném neki azt a 3 kérdést és utána is tartanám vele a kapcsolatot,mert tudni akarom,hogy mit csinál és hogy keresett-e egyáltalán.

17/L

2013. jún. 8. 21:53
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Ezek az érzések azért jönnek rád, mert annyira nagyon meg akarod találni, görcsösen keresed, stb... A szövegjavítós cucc meg bizony okirathamisítás, nem is kicsi bűncselekmény...
2013. júl. 6. 04:26
 32/34 anonim ***** válasza:
94%

Egy kicsit off, de kedves utolsótól kérdezném, hogy biztos-e az okirathamisításban?

Én is megkaptam a fiam kiskönyvét, minden régi adatával, de mivel az örökbefogadás jogerőre emelkedésével ezek érvényüket vesztették ( az anyakönyvi kivonatban vérszerinti szülőként szerepelünk, a korábbi adatokat törölték), a TEGYESZ-nél javasolták, hogy hibajavítóval fessem ki és úgy kérjek a védőnőtől egy újat. Amúgy a korábbi védőnő is így küldte el a papírjait. A védőnőnk azonban azt mondta, nem kell új és szépen ráírta az új nevét, címét, TAJ számát, stb a hibajavítóra. De ennyi erővel én is megtehettem volna.

Mit kellett volna tenni? Bent hagyni a régi adatot és megcsillagozni, hogy "jav." Vagy teljesen új könyvet kérni? Azóta voltunk kórházban, ott nem szóltak érte.

Amúgy a korábbi leletein is kihúztam a régi adatokat.

2013. júl. 21. 18:49
 33/34 A kérdező kommentje:
Szerintem a becsületes út az új könyv kérése,és a régi megtartása illetve megmutatása szükség szerint.De persze én ezért nem okolok senkit,csak furcsa volt ez nekem.Akkor ennyi erővel mondhatom azt is,hogy "hopp,az ellenőrzőmbe került egy jobb jegy,akkor a múltkori rosszat kijavítom.." és akkor ez jogszerű?Ezen logika alapján..igen,mert kijavítottam.
2013. júl. 23. 01:03
 34/34 anonim ***** válasza:

Ezt a TEGYESZ javasolta, mert korábban megtörtént, hogy a védőnő elszólta magát a boltban, a szülőanya és az örökbefogadók szomszéd városban laktak és lett belőle bonyodalom.

De én úgy gondolom, senkinek semmi köze a korábbi adataihoz, csak a gyereknek. Ha ő rákérdez, elmondom, pedig a nevelőszülők megtanították, hogy elmondja minden adatát, csak a vezetéknevét nem tudta (most már igen).

A kötelező gondozási idő alatt viszont el kellett vinnünk orvoshoz a régi TAJ kártyájával, az asszisztens pedig elég otromba módon tett megjegyzéseket a gyerek származására. Szerencse, hogy békés természetű vagyok és az eszéhez értettem, de a további ilyen dolgoktól meg akarom kímélni magunkat.

Nyilván a Gyámhivatal határozatait nem fogom cenzúrázni, azokat be kellett mutatni sok más hivatalban és onnantól csak mi látjuk.

Ha újat állítottak volna ki, a régit megsemmisítették volna, mint a többi iratával tették.

2013. júl. 24. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!