Gyerek örökbefogadása tapasztalat? Mire jutott a gyerek? Egészséges, lelkileg és testileg?
57# és 60# válaszoló vagyok!
6 év meddőségi után és 5 év várakozás után lett a kislányunk
Az, hogy mit hozz az élet nem tudom.Az igen most nagyon boldogok vagyunk.
De ezt nem mindenki vállalja már mint az örökbefogadást.
Örökbefogadás
Én voltam az, aki leírta, hogy a tanfolyam után vissza léptünk.
Megtudtuk, hogy egyáltalán nem az a cukormáz ez, mint gondoljak. Túl sok a rizikó.
Ha száz százalékig biztosak lennénk benne, hogy nem hoz magával a családjából semmilyen pszichés bajt, nem drogos pias szülők gyereke, akkor rendben lenne. De ezt nem tudja garantálni senki, sőt, inkább erre kell készülni.
A tanárától megesett egyetemista lány örökbe adja a gyerekét…na az egy mese. A valóságban nem az ilyen szülők gyerekei mennek örökbe.
15-ös voltam aki csak arra válaszolt, hogy fel lehet bontani az öf-t.
Én akkor elmondom, hogy az öf csodálatos dolog :) 8 éves az öf fiam. nyílt öf -sal fogadtuk örökbe és komolyan... szinte minden nap hálát adok a szülőanyukának, hogy őt ránk bízta. Egyszerűen imádom... (mellette van egy vsz-i gyermekem is) Mondhatom, hogy az "első perctől" velünk van, az anyuka császáros volt, így bemenni nem tudtam vele, de nekem hozták ki a császár után.. én vittem ki a férjemnek megmutatni.. onnantól csak mi látogathattuk, mi lehettünk vele míg haza nem jött (1 hetesen) Nem roma baba.. de én is úgy gondolom, a "fehér" örökbe adó szülők is lehetnek problémásak... örökbefogadásba csak az vágjon bele, aki elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy megoldjon sok problémát.. semmi nem fekete vagy fehér.. a mienk (egyelőre) fehér de tudom, hogy még sok mindent kell átélnünk, még nagyon az elején vagyunk a magunk 8 évével :) De akkor is... az öf csodálatos dolog..:)
Megkerdezhetem, hogy ver szerinti gyerek mellé miért fogadtatok örökbe?
Nem lehetett vér szerinti testvér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!