Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Nyílt örökbefogadásról van...

Nuvolyna kérdése:

Nyílt örökbefogadásról van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
Kérlek ne kövezzetek meg, de lassan mindent végigcsináltam...és nagyon úgy néz ki, az örökbefogadás maradt. Viszont a férjem még eléggé ellene van, de úgy érzem, ha megismerné az apróságot, megszeretné - a legjószívűbb ember, akit ismertem, komolyan. 2 év körüli csöppséget szeretnék. Esetleg valaki tud valamit arról, kivel lehetne felvenni a kapcsolatot? Ha lehet, ne kövezzetek meg.

2015. okt. 7. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokan az orokbefogadast csak potlekkent akarjak.Ne csak azert akard mert mashogy nem lehet.Egy gyereket teljes szivvel kell szeretni.nem csak azert mert verszerinti nem lehet.Gyaszold meg a veszteseged.Ha tul vagy rajta es elfogadtad .akkor fogjatok bele.A ferjed meg nem tart itt.Egyebkent a teruletileg illetekes Tegyesznel kell jelentkezni.Kb.fel ev mire megkapjatok a hatarozatot.
2015. okt. 7. 08:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia, én egész gyerekkorom óta szeretnék örökbefogadni, de amíg úgy volt, hogy lehet nekem is, addig úgy terveztem, hogy először legyen vérszerinti (márcsak a biológiai órám miatt is) és utána az örökbefogadott. És igen, azért szeretnék most örökbefogadni, mert másképp nem lehet, kb 1 éve tudom, de most jutottam el oda, hogy ezt el is tudjam fogadni.

TEGYESZ-t tudom, meg a net-t végigbújtam már, csak arra gondoltam, hátha hallok első kézből is tapasztalatot.

2015. okt. 7. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

nálunk nyílt örökbe fogadás volt, hát most próbálok visszaemlékezni a tanfolyamon mi volt szó erről, de én úgy tudom csak újszülött babát lehet nyílt örökbe fogadással örökbe fogadni... egy 2 éves kisgyereket már nem, hisz őt többnyire elveszik a szülőktől és hosszú procedúra míg örökbe adhatóvá válik, utána már csak titkos örökbe fogadással adják örökbe, de ennek érdeklődj még utána :)

viszont addíg míg a férjed nem érzi 100%-osan hogy ő is szeretne örökbe fogadni, semmi értelme az egésznek...

2015. okt. 7. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk is nyilt orokbefogadas volt.Ujszulott babat kaptunk.Nagyobb gyereket is lehet.bar nagyon ritka dolog.Talan a Baptistak kozvetitettek.nem is olyan regen.De eloszor is meg kell szereznetek a hatarozatot.Az en ferjem is tiltakozott az orokbefogadas ellen.Aztan belevagtunk.es azota szerelnes a lanyaba.
2015. okt. 7. 16:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Szia 4., köszönöm, végre valaki megért :-) igen, én is úgy érzem, hogy egy férfinél máshogy működik, nekik látniuk kell és azután szeretnek bele, míg mi már sokkal előbb érezzük ezt. Köszönöm a tippet, megnézem a baptistákat. Igen, a határozatot megszerezzük, tudom, hogy kell, de próbálom mindenhonnan körbejárni. Köszönöm mégegyszer és gratula a pici hercegnőhöz.
2015. okt. 8. 08:42
 6/7 anonim válasza:
34%
Nem értem ha becsukod az ajtót akkor kint alszik télen vagy mi?
2015. okt. 21. 00:01
 7/7 Sáskáné ***** válasza:
Aki megkövez, az nem járta végig ezt az utat... Mi is álmodoztunk a sajátról, 3 sikertelen lombikon vagyunk túl és én is mindig álmodtam a saját mellé örökbefogadott gyereket is. Az is hasonló, hogy a férjem sokáig ódzkodott tőle. No nem a ténytől, imádni fogja,de amíg ott volt a lombik, abba kapaszkodott. De aztán kellett, hogy lássa, hogy mennyi testi és lelki fájdalommal járt nekem és hogy mennyi kockázata van. Most elindítottuk az örökbefogadást,a helyi TEGYESZ-hez kell mennetek, Ők segíteni fognak, elmondanak majd minden feltételt. De valóban kell, hogy a férjed is valamennyire benne legyen, még ha egyelőre nem is 100%-osan. Hiszem, hogy a folyamat alatt Ő is el fogja fogadni, csak egyelőre tele van kérdésekkel és fél. Teljesen megértelek, nagyon nehéz és egyben felemelő érzés,hogy mégis lehet gyerekünk, igaz másképp,de a miénk lesz és hiszem, hogy Ti is és mi is nagyon szeretni fogjuk Őt/Őket, hiszen teljes szívünkből vágyunk Rájuk, várjuk Őket:)
2015. nov. 23. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!