Miért imádja mindenki a kisgyerekeket, kisbabákat?
A kérdező személyisége nem ért még meg, bőven gyerek még önmaga is (ahogy huszonévesen is még mindenki), ezért elfogadható számomra, hogy nem kedveli a kisgyermekeket. Legtöbb esetben meg jön idővel a szülői ösztön, lányoknál huszonévesen, vagy esetleg később.
Egyébként csak a kellemetlen oldalát érzékeled még a kisgyermekeknek. Holott sokkal több a pozitívum a kisgyermekekben:
A kisgyermekek sokkal lényeglátóbbak, mint a legtöbb felnőtt (30 feletti) ember, vagy mint akár a tizen-huszonévesek (én csak pár száz kisgyermeken, ismerősöm kisgyermekek és más korúak tízezrein figyelte meg, a többségükön).
- A kisgyermekek többsége kívül- és/vagy "belül" (értsd: lelkileg) cukik.
- A kisgyermekek lelke kb 4 éves korukig nagyon tiszta, természetes, mind pozitív, mind negatív indulataikat tekintve is. 5-6 éves kortól azonban nagy részük apránként szennyeződik lelkileg, a felnőtt világ hatására.
- Szivacsként szívják magukba az ismereteket, és mind lelki, mind pedig intellektuális fogékonyságuk átlagosan magasabb, mint az iskolásoké, és mint a felnőtteké. Nem véletlenül képesek nulla nyelvismerettel elsajátítani anyanyelvüket, de körülménytől függően akár 2-3 anyanyelvet is, míg iskolás kortól ez már sokkal nehezebben működik a többségnél.
- Rendkívül kreatívak a kisgyermekek, főleg kb 6 éves korig művészlelkűek. A gyermekrajzelemzők épp úgy tudnak olvasni rajzaikból, mint az iskolások és felnőttek írásából. Ennyire önmagukat adják, amikor rajzolnak, játszanak. Épp ezért játékdiagnosztika is létezik kicsik vonatkozásában.
- Ösztönösen remek kreativitásukat sokkal hatékonyabban tudják alkalmazni pszichés önterápiára, mint a legtöbb felnőtt, vagy tini. Ugyanis tökéletesen kijátsszák magukból örömeiket, fájdalmaikat, frusztrációjukat, vágyaikat.
Teljesen rendjén van, hogy valaki nem kedveli a kisgyerekeket, mások viszont kedvelik őket. De azért egy tizen-huszonévesnek még az önismerete is eléggé kezdetleges szinten áll, nemhogy mások megértésének képessége. Jó esetben halad a folyamat során, de nem elégséges ahhoz, hogy kellően reális meglátásaik lehessenek. Érezni viszont bármit érezhet bárki, az egy másik dolog. :) És más kérdés az, hogy a felnőttek között akad nem kevés infantilis, akik 13 éves, vagy 8 éves szintjén ragadt. Tehát a felnőttek egy része képes kellően átlátni több tényezőt az egyes korosztályos pszichéje kapcsán, míg kb 28 alatt szinte senki nem ér még el megfelelő szintet ebben, ami természetes dolog. Ha nem így volna, az azt jelentené sajnos, hogy a legtöbb ember visszafejlődik. De mivel nem visszafejlődik a legtöbb ember a legtöbb téren, hanem vagy stagnál, vagy előrefelé fejlődik, ezért évről évre fejlettebb a pszichéje, ergo ha visszamennénk az időben, egyre fejletlenebbnek látnánk bizonyos szempontból.
Azonban minden dolog ciklikus. Vannak tehát remek kisgyermeki képességeink, tehát néhány tényező visszafejlődik, sorvad, más képességek kifejlődésére nézve (pl a logika fejlődése által kb 5-6 éves kortól, a kisgyermeki lényeglátás képessége átmenetileg háttérbe szorul), de a legtöbb egyén esetén ez átmeneti, mivel tizen-huszonéves kor során apránként van lehetőség visszaszerezni az egykori kisgyermeki lelki- és intellektuális nyitottságunkat és lényeglátásunkat.
(Pedagógusi tapasztalatom egyébként, de ettől függetlenül is idővel többet lát az ember jó esetben, és több szemszögből néz rá a dolgokra, ellenben a fekete-fehéren, elvakultan látó tinikorhoz képest.)
"ha nem folysz szét a padlón egy random kisdedecske látványától, akkor te beteg vagy, és kezeltessed magad"
Mondjuk ha nem érzed a finom különbséget a padlón szétfolyás, és a nonstop gyerekszapulás (mertrosszulvagyoktőlegusztustalan) között, akkor veled is hatalmas bajok vannak. Amúgy mit anyázol?? Most azt hiszed jól oda mondtad, mi? :) Értelmi színvonaladat bemutattad te is.
80%-os, mert ma a gyermekmentesség az Isten. Aki nincs rosszul ma egy gyerektől, nem érez kényszert hogy felrúgjon egy babkocsit, az csak is gyermekimádó vérmami lehet.
Ma Magyarországon a childfreek világában élünk, aki nem akar szaporodni, amire bárki képes ha gumit húz, akkor ő az atyaúristen, aki meg csendben családot merészel vállalni azt a gyerMekmentes övezet nevű dedó oldalon kifigurázzák, és kigúnyolják a csökkentett értelmi képességű childfreek, mert annyira nyomorult az életük, hogy jobb elfoglaltságuk nem akad az életben. ja deee bocs, másokat anyázni, mert ők ilyen kis intelligensek :) Bizony :)
Evvan, amíg nem mész le egy suttyó szintjére és nem szapulsz gyerekeket, egy gyerekekről szó fórumon, nem mászol bele más emberek életébe, addig nem leszel emberszámba véve.
Hát te nagyon ügyi lennél, ha csak egy szó is igaz lenne abból, amit - rendkívül eredeti, kreatív módon - a kommentem átírása révén idehánytál...
Nyugodjál le, nem érzek (érzünk?) kényszert egy random babakocsi felrúgására (sőt, ha esetleg találnék egy csecsemőt valahol - amire minden esély megvan, hisz’ sajnos mindenki szaporodhat ész nélkül -, nyilván intézkednék, h a lehető legjobb ellátást kapja szerencsétlen) - ellenben random, neveletlen kölykök nagy büdös semmire beképzelt előjogaikat követelő szüleit szívesen felrúgnám néha... (persze tudom, az tied az nem olyan, meg te sem... köszönd a vérmami-testvéreidnek)
“childfreek világában élünk” - jézusom, melyik bolygón? A childfreek sajnos még mindig qhu.rvára bujdosni kényszerülnek, de ezt egy magadfajta úgysem érti meg soha... csak pár alap kérdés; téged hányan hány évig bha._szogattak a rokonok, h “mi az, h gyereket vállatál, ez nonszensz, hogy gondolod, ez nem normális aberráció, de am tökmindegy, mert úgyis meggondolod majd magad”? Mit gondolsz, mi a fh._x közük lenne hozzá? Ebben valszeg egyetértünk: q_rvára semmi. Hányan várták el, h könnyes szemmel, meghatódva bámuld a gyermektelen, lapos hasukat, mer’ nemtom, csak? Hányan támadtak neked a környezetedben, amiért a tesó/szomszéd/akárki legújabb háziállatának látványától nem voltál oda meg vissza, és ha erőszakkal rádtukmálták, mer’ fogd meg, olyan jól áll a kezedben... azt merészelted volna mondani, h “kösz, nekem ne...”?
Na mind1, ebbe bele lehetne mászni rendesen, de neked hiába magyaráznék bármit is... mindenesetre vicces, h míg a gyerekmentesek tök jól elvannak a maguk kis világában - és igen, jó nekünk, h végre egyetlen egy darab khl_baxxott fészbúk oldalon nem akar elleszteni az utolsó szomszéd Marika néni is -, miközben millió meg egy babukázós csoport van, valahogy közülünk senki nem mászik be a gyerekimádókhoz szapulni őket, miközben a gyerekesek rendszeresen (!!!) bejárnak oltogatni minket, mer’ csak... szal erről (is) ennyit...
U.i.: ami jogos lehet az annyi, h - nem tudom, hogy írtad, de - gyerekes fórumon mit keresek gyerektelenként; gyk-n van ez a funkció, h “véletlen kérdések”, v vmi hasonló, és ahogy olvastam a kérdést, már láttam, h szegény kérdezőt szanaszét fogjàk szedni a momzillák, ezért bátorkodtam reagálni én is.
Ha te nagyon ügyi lennél, leesett volna, hogy a végletekbe gondolkodásodat figuráztam ki. Mert ahogy te ideokádtad a neveletlen kölykökről, és cukikmamikról szóló faxságaidat, én is ide okádtam az elmeborult childfree szövegemet. Látom nem csíped ha vissza nyal a fagyi. Mert mocskolódni, túlzásokba esni azt csak nektek szabad, szokás szerint.
Elkotródhatnátok már innen a dedó oldalatokra parádézni. Nem csoda hogy eleged van a gyerekekből, mikor folyton itt esz a fene.
Nekem egy olyan ember ne osztogasson észt, aki ahhoz is nyúl, hogy kicseszett fb oldalt lájkoljon, pedig szimpatikus neki, mert jajjjjj mint mond majd szomszéd Mariska, de ahhoz már elég hős vagy, hogy itt tombolj, egy anonym oldalon név és arc nélkül, egy NEM NEKED KÉSZÍTETT fórumon mi? Te nagyon bátor.
Amúgy pont lexarom a nyűgjeidet hogy téged ki és miért csesztet. Aki olyan nyomorult, hogy nem képes önmagát megvédeni az így járt. Ne gondold már, hogy csak titeket csesztet a környezete. Hidd el mást is, akár gyerekeseket is, csak más dolgokért, mégse rohan senki hisztizni dedóoldalakra, meg nem más embereken vetíti le a dühét (persze szigorúan arc és név nélkül) mert ugye te ekkkkora nagy hős vagy.
Jézusmária, te még mindíg itt vagy...?! Aztaq... Pióca hozzàd képest békés pillangó bhaszki...nem akarsz leszállni rólam??? Nagyon durva vagy, komolyan - feltételezem valahol, valamelyik kommentemmel nagyon durván a lelkedbe tiporhattam, különben nem lennél ennyire betegesen rámcuppanva...
Azt látom, hogy a kérdéseim egyikére SEM voltál hajlandó válaszolni (köszönöm, h ezzel is erősíted a “véranyuk lenézik a védekezni tudó embereket” c. jogos megállapításomat), ellenben érvek híján a személyeskedés, meg a sértegetés, az megy ezerrel (szintén köszi, eddig sem tapasztaltam mást ;)). Viszont az van, h mostmár qrvára fárasztasz, ha még mindig életcélod a véremet szívni, valahol, valamikor rááldozok majd pár percet a személyeskedő “kérdéseid” megválaszolására - látom, anélkül bediliznél... Szal mindenesetre most nem tudom, mit vársz ettől, miért szívod a véremet még mindig, stb..., de én mostmár szeretném befejezni. Mint mondtam, ha mindenképpen szükséged van oktalan vérszívásra, mint egy khibaxott kullancsnak,írjál, sértegess, és személyeskedj tovább nyugodtan, de mostmár nincs hozzád erőm. Am meg Hidd el, gyerekes ÉDESANYA (Úúúúúristeeeeeeeen!!!! 😱😱😨😵😵😵🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤) lévén bőven sok lábaid előtt leboruló alattvalóval találkozhatsz napi szinten - könyörgöm, legyen már elég, bhaszki legalább a neten egy icipici felület hagy maradhasson már meg normáliséknak bhaszod....léééccciiii úrnőm...
:D frusztrált lúzer.
Az írásképed meg....jajj de gagyi. Hány osztályod van meg rajoskodó hercegnőm? :)
Nyugi csak rögögni járok vissza.
Amúgy még mindig nincs jobb dolgod babafórumokon trollkodásnál? Szegényke? :(
Mi az hogy még mindig itt vagyok? Nem tűnik fel hogy itt te vagy tájidegen? Menjél dedóoldalra sírni. Jaaaa várj azt nem mered a szomszéd Mariska miatt. :D Megtudják hogy frusztrált childfree vagy. Te ugye csak anonym vagy ekkora megmondóember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!