Miért utálja a kutyám a kisbabákat, kisgyerekeket?
Az én kutyámmal is ez volt, mikor először találkozott gyerekkel. Az enyémmel az volt a gond, hogy előtte nem találkozott még gyerekkel, és az, hogy méretben sokkal közelebb vannak hozzá, mint a felnőttek, akiket már megszokott, megzavarta.
Gondolom, ez kelthet félelmet a kutyában, vagy fenyegetőnek érzi ezt a szokatlan dolgot.
A kulcs szót és problémát magad mondtad ki: "ezelott nem nagyon talalkozott kisbabakkal". Valójában szerintem soha nem találkozott velük. Féltékenységi rohama van a kutyának, mert látja, hogy a kisbabától mennyire elolvadsz. A te kisbabád az a kutya, aki a helyére akar pályázni, annak vele kell megküzdeni a titulusért.
A megoldás pedig bepótolni a kihagyott szocializációt rehabilitáción. Nincsen házi módszer, mert itt észnél kell lenni, a kutya szemvillanásából is érteni kell. Mindenképpen keress egy hozzáértő embert!
Hát ha probléma van akkor azt kezelni kell, nem ráhagyni a kutyára!
Egyébiránt az én kutyám sem rajongott a gyerkőcökért, aztán szépen megtanítottam arra, hogy ha szépen közeledik hozzá egy kisporonty akkor ő leül, megsimogatják és már mehet is a dolgára:)
Vannak eredendően gyerekkedvelő kutyák, vannak olyanok akik nem, de ha gyerekek közelében tartok utóbbi ebet, akkor igenis meg kell tanítani elfogadni a kicsit!
A kutya nem tudja automatikusan, ha nem volt sose gyerekes közegben, hogy a gyerek az "ember kölyke". A gyereknek más a szaga (van az a jellegzetes gyerekillat ugye), más a mozgása, hirtelenkedik, kiabál, sikít, sír. A kutya meg nem érti, a hirtelen mozdulatok félelmet kelthetnek benne, azt hiszi egy másik állat, nem áll össze a kép a fejében csak úgy. Hozzá kell szoktatni, meg kell tanítani rá, hogy a gyerek is ember (pozitív megerősítés). Ugyanakkor a kicsinek, azt hogyan kell bánni a kutyával.
Az én kutyám is rettegett a gyerekektől, sosem volt ilyen közegben. Aztán a páromhoz költöztem, ahol 2 kicsi is lakik. Eleinte ugatta őket, menekült előlük, de közös munkával mára a legjobb barátok lettek. Imádja őket, bármit csinálhatnak vele, mert a kutyus is tudja, hogy rájuk mindig számíthat, ha játékról, simogatásról, és egy-két finom falatról van szó.
Hogy kezeltétek le a morgását-ugatását?
Határozottan le kell tiltani a kirohanásait. Eleinte nem is engedném a gyerekhez, kisajátítanám, ezáltal a kutya tisztelne engem és a gyereket is. Majd ha már lehiggadt, oda hívnám és feladatokkal-jutalommal szoktatnám a gyerek közelségéhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!