Csak a kisgyerekeket feltik ennyire a szulok?
Itt neha veres vitak mennek arrol, hogy peldaul ha a gyerek eleteben fel orat tevezik, akkor eletre szolo karosodast szenved e. Ropkodnek a nevelesi elvek, pszichologiai magyarazatok minden kerdesre. Egy eletkor kategoriaval feljebb, a kamaszoknal mar ilyen valaszokat adnak, peldaul a "mi a teendo ha internetfuggo a gyerek?" kerdesre h "orulj h nem kocsmazik".
Ennyire belefaradnak a szulok a nevelesbe..?
Ha megfigyeled ilyen olyan különórára iratják komoly összegekért, magán bölcsi, ovi, suli stb. Ha csak csúnyán néznek rá támadásba lendülnek.
Aztán tiniként hibázik és terhes lesz, na akkor már ne szüljön a nyakamra, 18 éves korában költözzön el stb.
Szóval (remélem) a gyk. nem mérvadó ide sok megkeseredett jár és ha valaki tanácsot kérne azt örömmel lehúzzák.
Ne adj erre az oldalra. Nekem egyáltalán nem életszerű, ami itt megy. Az 1-2 évesek csokit esznek, tv-t néznek, a sétálón hiszériáznak, a boltban elszaladgálnak. Csak itt van mindenkinek csodagyereke, meg akinek nagyon nyugis gyereke van könnyen ossza az észt. A múltkor is kórhában láttam kb 1 év körüli gyereket, 2 órát (!) megült a babakocsiban! Az enyém (mármint a kicsi.. 1 éves lesz, bár a nagy se ült meg soha ennyit meg azóta se) nemhogy babakocsiban, sehol nem ül meg fél órát se, és akkor megvetően néz azokra, akiknek nem ilyen a gyerekük. Oké.
Egyébként egy tinire nehezebb már hatni. Egy 2 évesnek simán nem kapcsolod be a tv-t, egy kamasszal nehezebb, max elmegy barátjához és nézi ott. Persze otthon lehet tartani, de lássuk be, egy 2 évessel valahogy könnyebb elérni ugyanazt. Meg kamasznak megmondod hogy menjen a barátokkal játszani, de kihúzod? Úgyse megy, ha nem akar. Bár a nagy se kamasz még, de valahogy nem tudom elképzelni (még?) az ilyen szitukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!