Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves kislányom kikészít...

Másfél éves kislányom kikészít. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Agyunkra megy a férjemmel. Nem igazán lehet vele elmenni sehova sem. Csak közeli helyre fagyizni, sétálni egyet ilyesmire gondolok.

15 percig kb elvan utána semmi nem jó, nyavajog, hisztizik, párpercig elvan aztán megint nem.

Otthon talán jobban elvan.

Egyszer azt gondolom hogy bele fogok bolondulni, direkt idegesít. Nem pöccenek elsőre, de nem is ugrok minden nyafogásra, ha hisztizik ugy csinálok mintha nem is látnám mi történik.

De nem mindig megy, néha az őrület szélén vagyok, most fog megszületni a másik kicsi és még van egy kisiskolás is.

Néha meg azt gondolom hogy lehet a fogai, majd ha mind kinnt van jó lesz minden. Meg a meleg biztos. Vagy álmos, de nem tudom egy nap lerakni sehogysem 2x.

Nem tudom miért csinálja, annyira kimerítő hogy az ember kedves és próbálkozik és ezt kapja cserébe!

2019. jún. 11. 14:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
80%
Nem azóta ilyen, mióta megtudta, hogy kistestvére lesz?
2019. jún. 11. 14:21
 2/22 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem beleestetek az ördögi körbe. Te feszült vagy miatta, ő feszült, mert ezt érzi rajtad...

Pihenned kellene egy kicsit. Nem tud a mamánál vagy valaki másnál lenni pár napig a lányod?

2019. jún. 11. 14:21
 3/22 anonim ***** válasza:
57%
Azért van már egy gyereked, meg mindjárt lesz még egy, szóval van tapasztalatod, a kisgyerekek hisztiznek, ez így normális, többek ezért se lesz 3 gyerekem, mert nem egy sétagalopp.
2019. jún. 11. 14:26
 4/22 anonim ***** válasza:
84%

Helyesbítenék, a kérdezőnek már 2 gyereke van... Mindegyik volt idegesítő nyilván ilyen-olyan mértékben.

Most meg mindjárt lesz egy harmadik gyerek is! Te is feszkó lehetsz a terhesség miatt. A 1,5éves meg csak benne van a kistesója lesz és dackorszakos kombóban.

2019. jún. 11. 14:29
 5/22 anonim ***** válasza:
67%
Ilyenkor nem értem minek sorba a következő pici a kicsi mellé, ha ennyire nem tudjátok kezelni. Az vállaljon kis korkülivel sokat aki kezelni tudja vagy baromi türelmes.
2019. jún. 11. 15:00
 6/22 A kérdező kommentje:

Kb. Születése óta szivat minket. Orvosi baja nincsen, biztos. Születés után is más babák órákat aludtaak napköbe, ő meg fennt volt 4 órákat, utátla a babakocsizást (3babakocsit próbáltunk) az autózást is, a hordozókendő egy darabig jó volt, de szenvedések voltak a napok, hogy jo kedvben teljen.

Szégyyen vagy nem, de mikor megszületett sem azt éreztem ami kellet volna, mintha idegen lenne, hónapokig kerülte még a tekintetemet is, a kezemet sem fogta meg.

Már megszeretett, oda bújik, hiányzom neki, de kikészít.

Van hogy napokig nem pöccenek, de egyszer betelik a pohár és ő kivárja. Mikor valaki nyúz napokig nem hiszem h van f i nyugodt mardna.

Aztán meg hitrtelen neki áll cuki lenni hogy ne haragudj.

2019. jún. 11. 15:05
 7/22 A kérdező kommentje:

A fiam nem.volt ilyen és mások gyerekeit sem ilyennek látom a barátok közül.

Hozzá teszem a fiam és a lányom is imádják egymást.

Azért szerettünk volna kis korkülönbséget mert azt látjuk a környezetünkbe is hogy olyan jol össze nőttek és később nagyon jol eljátszottak.

2019. jún. 11. 15:08
 8/22 anonim ***** válasza:
88%
#5 az a 9 hónap terhesség rettentő hosszù. Az alatt a cuki kisbabából égetnivaló dackorszakos válik. ; ) Kérdező, olvastad már az Egyszerűbb gyermekkor címü könyvet? Nekünk nagyon sokat segített. A könyv alapgondolata, hogy tiszteljük a gyermekkort. Ne zúdítsunk túl sok ingert a gyerekre, hagyjunk neki időt elmélyülten játszani.
2019. jún. 11. 15:13
 9/22 A kérdező kommentje:

Nem olvastam, köszi.

De hasonló an gondolkozok én is.

2019. jún. 11. 15:14
 10/22 anonim ***** válasza:
84%

Hát nem tudom.Nekem 19 hónapos a lányom és az ismerősök gyerekei között a hasonló korúak is ,,dacoskodnak", hisztiznek,ha épp valami nem úgy van,ahogy ők képzelik.Ha úgy érzik több figyelem kell.De az én lányom is tiszta dili lesz ha eleve idegesen reagálok arra amit csinál.Minél idegesebb vagyok ő is annál dilisebb.Így én pld ha úgy van bekapok egy-egy sedafit pc-t(nálunk elég komoly problémák is vannak, sokszor nem is az idegesít amit ő csinál,hanem máson agyalok).

De figyeld meg mikor kezdi el és miért a hisztizést.Ha csak ücsörögtök a fagyizóba simán lehet hogy megunja az egy helyben ülést ,a lányom se bír pár percnél tovább elülni a hátsóján.Ha mozoghat akkor semmi baja.

Biztos nem direkt csinálja, ebbe biztos lehetsz.Egyszerűen nem tudja máshogy kifejezni az érzéseit.

Az általad felsoroltak közül is bármelyik lehet.Vagy simán szerencséd volt a másik két gyerekkel és nem ismerted meg, milyen ha nem olyan könnyű egy gyerekkel.

Bevallom őszintén én se vállaltam volna még egy 4. gyereket mikor épp elég nehéz a másfél évessel, 3-4 év korkülönbséggel is simán ,,összenőnek" és jól eljátszanak egymással a testvérek.Legalábbis én ezt látom a környezetünkben.

2019. jún. 11. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!