Miért nem fogad szót a másfél éves kislányom? Már teljesen kikészít.
Most vagyok 8 hónapos terhes a 2. gyerekkel. A kislányommal egyre nehezebb. Egyetlen szót ismer, a nem. Ha bármit kérek, ez a válasz. A lakás minden egyes szobájában szétpakol, fiókokból, szekrényekből mindent kidobál. 5 percenként pakolok utána, de hiába, ha rászólok, csak kinevet, ha összepakolok mindent megint szétdobál. Sétálni nem lehet vele, mert csak arra megy, amerre ő akar, aztán meg elvárja, hogy hazáig cipeljem. Ha fürdés, öltözés, pelenkázás van, elszalad, elbújik.
Na meg pár hete szinte egész nap az ölemben akar lenni, különben hiszti van.
Már teljesen kivagyok tőle készülve. Mit rontottam el?
Ja, és apának sem fogad szót, nem csak velem csinálja.
Szerintem vagy érzi a kistesó jövetelét, vagy simán a hiszti korszakban van.
Ne pakolj utána, tök felesleges. ha látja, hogy nem foglalkozol vele, ő sem fog pakolni. Ha egyszer kipakolt, többet nem tud, ha nem raksz azonnal rendet. Elég este rendet tenni, én is így szoktam. Lányom 17 hós, 23 hetes vagyok. A pelenkázás nálunk is nehéz, mert rugdos, és nagyon nem szeretem, simán rácsapok, megsértődik, de nyugton van-nem tudom erről leszoktatni.
Kicsit próbáld szeretgetni, kisebbként kezelni, mint amennyi idős, és biztosítani róla, hogy szereted. BEszéljetek sokat a tesóról, nézzétek hogy mozog, adjatok neki puszit. Sétálni meg ne gyalg vidd, hanem bicikliben vagy babakocsiban, és akkor nincs hiszti.
Kislányom 15 hónapos és mintha róla írtál volna... A pakolást én úgy oldottam meg, hogy megtanítottam neki, hogyan kell visszapakolni. Így ha már soknak találom a szétpakolt dolgokat, akkor jön a "rendrakás". Állandóan beszélek és mutatom, hogy mit kell még visszatenni a helyére, de ügyesen viszi és pakol. A séta szintén így zajlik, erre még nem találtam ki semmi jó ötletet. Talán a kismotor jó ötlet, karácsonyra azt fog kapni. Addig marad a babkocsi.
Pelenkázásnál játék van mondókákkal, dalokkal egybefűzve, másként tekereg a pelenkázón és visít és jön a hiszti. Muszáj valamit a kezébe adnom, ami lefoglalja, ez általában könyv, ahol mutatja az állatok szemét, száját stb és én közben ráadom a pelust. Ha ez nem jön be nála, akkor mondóka, dal, ha ez sem, na akkor marad a visítás:)
Valószínűleg érzi, hogy változás lesz nálatok, fantasztikus antennáik vannak ezeknek a kis tündéreknek! Ha azt igényli, hogy ölbe legyen, hát vedd oda, ha persze még bírod:) Szerintem érzi, hogy feszült vagy, ez átragad rá és a testközelségeddel próbálja magát nyugtatni.
Nem könnyű neked, micsoda egy hülye frázis...baromira nem könnyű! Remélem, azért van valami segítséged...
Még egy szösszenet: kislányom nemrég tanulta meg, hogy "nem" és ő is szívesen alkalmazza.Pl. Finom a joghurt? - mire ő rázza a fejét és közben nyitja a száját:) Valószínűleg jól begyakorolja és ezért van most ez a "nem-korszak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!