Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 5 éves gyereket egyedül...

Egy 5 éves gyereket egyedül lehet hagyni az autóban, amíg bevásárolok?

Figyelt kérdés

Tegnap délután történt az eset. Úgy terveztem, hogy az óvodából hazafele menet beugrok vásárolni a lányommal, de olyan elviselhetetlen hisztirihamot kapott a kocsiban, hogy képtelen voltam bírni vele, és úgy voltam vele, hogy vagy lekeverek neki egyet, vagy egyedül hagyom. Ezért a kocsiban hagytam büntetésből, mialatt én bementem vásárolni a boltba. Mire visszaértem, már lenyugodott.

Félreértés ne essék, nem volt veszélyes döntés, mert a lányom tudja, hogy az autóban nem szabad semmihez se nyúlkálni, és egyébként sem jutott volna most eszébe, mert látta, milyen dühös vagyok. Kisvárosban élünk, és a parkoló, ahol a kocsi volt, egyáltalán nem volt tele, tehát az emberrablás esélye szinte 0% volt, de a biztonság kedvéért bezártam a kocsit, szóval se be, se ki nem lehetett menni belőle azalatt a 20 perc alatt, amíg felügyelet nélkül hagytam a lányomat.

A bevásárlást már napok óta halasztottam, és tegnap már mindenképpen meg kellett ejteni, mert sok dolog hiányzott otthonról, ezért az nem volt opció, hogy egyenesen hazamegyünk.

2019. ápr. 12. 11:53
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
93%

Nem, sosem hagynám egyedül a gyerekem. Inkább leülnék mellé, megvárnám míg megnyugszik, vagy hazamennénk és az apjára bíznám majd visszamennék a boltba vagy másnap reggel mennék. Semmilyen felvágott nem lenne fontosabb a gyerekem testi és lelki egészségéért.

Plusz én imádkoznék, hogy senki nem jelentett be a gyerekjólétinél, mert akkor azonnal kiemelik a gyereked. És ezt nem tudhatod...

2019. ápr. 12. 17:04
 52/56 anonim ***** válasza:
90%
Eszembe nem jutna 5 évest egyedül hagyni egy lezárt vagy bármilyen autóba .
2019. ápr. 14. 08:06
 53/56 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam az előző válaszokat.

NEM hagyunk kisgyereket az autóban egyedül, mert nincs olyan időfogalma, mint a felnőtteknek. Akár úgy is érezheti, hogy órák óta ott van, közben fogalma sincs, hogy az anyja pontosan mit is csinál. Simán bepánikolhat szegény gyerek.

2019. ápr. 14. 10:42
 54/56 anonim ***** válasza:
9%

Minek tesz fel valaki kérdést, ha aztán törölteti a válaszokat?

Én igen, én otthagytam. Miért ne? Attól még el kell menni boltba, vagy beugrani a benzint kifizetni, vagy beadni a kutyát a nyírásra,... el volt a kocsiban, szólt a zene, nézte a rajzfilmet,... riasztó és állóhelyzeti légkondi meg van.

2019. ápr. 14. 11:14
 55/56 piroska és a farkas ***** válasza:
96%
Kedves Utolsó, tehàt pusztàn kényelmi okokból bent hagytad a gyereked egyedül az autóban? Vagy a felsoroltak közül mi az amit egy 5 éves korúval nem lehet megcsinàlni? A benzin, a kutya vagy melyik?
2019. ápr. 14. 11:58
 56/56 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek a többi (normális) válaszolóval. Ne hagyd a kocsiban egyedül a gyereket. Én emlékszem, hogy 7 éves voltam, és nem akartam bemenni a boltba, ezért anyukám kint hagyott a kocsiban(én szerettem volna). 3 perc múlva borzasztó érzésem lett. Frusztrált hogy be vagyok zárva, és bármi van, nem tudok kijönni. Egy hisztiző gyerek ráadásul dühös is. Legközelebb inkább beszéld meg vele.
2019. máj. 11. 13:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!