Egy 5 éves gyereket egyedül lehet hagyni az autóban, amíg bevásárolok?
Tegnap délután történt az eset. Úgy terveztem, hogy az óvodából hazafele menet beugrok vásárolni a lányommal, de olyan elviselhetetlen hisztirihamot kapott a kocsiban, hogy képtelen voltam bírni vele, és úgy voltam vele, hogy vagy lekeverek neki egyet, vagy egyedül hagyom. Ezért a kocsiban hagytam büntetésből, mialatt én bementem vásárolni a boltba. Mire visszaértem, már lenyugodott.
Félreértés ne essék, nem volt veszélyes döntés, mert a lányom tudja, hogy az autóban nem szabad semmihez se nyúlkálni, és egyébként sem jutott volna most eszébe, mert látta, milyen dühös vagyok. Kisvárosban élünk, és a parkoló, ahol a kocsi volt, egyáltalán nem volt tele, tehát az emberrablás esélye szinte 0% volt, de a biztonság kedvéért bezártam a kocsit, szóval se be, se ki nem lehetett menni belőle azalatt a 20 perc alatt, amíg felügyelet nélkül hagytam a lányomat.
A bevásárlást már napok óta halasztottam, és tegnap már mindenképpen meg kellett ejteni, mert sok dolog hiányzott otthonról, ezért az nem volt opció, hogy egyenesen hazamegyünk.
Nagyon veszélyes.
Egyrészt ha kicsit is meleg van, akkor a zárt autó iszonyú gyorsan felnelegszik (kutyák halnak meg így). Nem kell hozzà kànikula, mi két napja voltunk boltban és a 20 fokban, napsütésben fél óra alatt pokolmeleg lett az autóban. Nem hagytunk benne senkit, viszont percekig klímával a hidegfújással kellett utána hűteni, hogy tudjak ott szoptatni utàna.
Masrészt bármi történik a gyerekkel nem tud segítséget kérni. Pl. megcsípi egy darázs vagy pánikba esik.
Karambolozhat az az autó ha vmi okos beleszáll.
Mégis csak megnyom vmit pl lezárja az ajtókat vagy ilyesmi.
Sose csinálj ilyet. Nem tudom mit csinàlj helyette de ne ezt.
De veszélyeztetted a gyerekedet bármennyire is nem ezt szeretnéd hallani.
A lelki részéről, arról hogy cserbenhagyod amikor rossz neki, már ne is beszéljünk!
De igen, opció az hogy hazamegyünk és visszamegyünk később a boltba ha megnyugodott, vagy este ha a férjem hazaért.
Opció az hogy megölelgeted, megnyugtatod, rohangáltok egyet hogy kiengedje a gőzt és utána mentek boltba.
Nem lehet egyedül hagyni a kocsiban a gyereket.
Ettől függetlenül az általad leírt helyen és szituációban valószínűleg én is így döntöttem volna. Nyilván te tudod, hogy milyen a környék, az időjárás stb.stb.... szóval gondolom, hogy a Te és a gyerek érdekében a legjobb döntést hoztad meg.
Én tegnapelőtt hagytam a 7évesemet 2percre a kocsiban úgy, hogy a 9évest átkísértem az úton meg be az épületbe edzésre, és már mentem is vissza, de nagyon nem szeretem. Megyeszékhelyen lakunk - nagyvárosban- ez itt megint más szituáció, így nem szoktam a kocsiban hagyni őket. Ez kivételes eset volt.
De rakja, de biztosítsa hogy ki tudjon szállni és el tudjon menekülni. Egy autóba ahonnan kiszállni nem tud gyerek, se beszállni nem tud senki, borzasztó veszélyes és felelőtlen dolog.
Te magadra zárod az autót?
Az a javaslat hogy még kötözd is bele egy ülésbe, hogy kicsatolni se tudja magát brilliáns.
Lakásban is bent lehet hagyni, de nem bezárt ajtóval, hogy se ki se be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!