Egy 5 éves gyereket egyedül lehet hagyni az autóban, amíg bevásárolok?
Tegnap délután történt az eset. Úgy terveztem, hogy az óvodából hazafele menet beugrok vásárolni a lányommal, de olyan elviselhetetlen hisztirihamot kapott a kocsiban, hogy képtelen voltam bírni vele, és úgy voltam vele, hogy vagy lekeverek neki egyet, vagy egyedül hagyom. Ezért a kocsiban hagytam büntetésből, mialatt én bementem vásárolni a boltba. Mire visszaértem, már lenyugodott.
Félreértés ne essék, nem volt veszélyes döntés, mert a lányom tudja, hogy az autóban nem szabad semmihez se nyúlkálni, és egyébként sem jutott volna most eszébe, mert látta, milyen dühös vagyok. Kisvárosban élünk, és a parkoló, ahol a kocsi volt, egyáltalán nem volt tele, tehát az emberrablás esélye szinte 0% volt, de a biztonság kedvéért bezártam a kocsit, szóval se be, se ki nem lehetett menni belőle azalatt a 20 perc alatt, amíg felügyelet nélkül hagytam a lányomat.
A bevásárlást már napok óta halasztottam, és tegnap már mindenképpen meg kellett ejteni, mert sok dolog hiányzott otthonról, ezért az nem volt opció, hogy egyenesen hazamegyünk.
Gyerekkoromból emlékszem, hogy 2 kisgyerek úgy fulladt bele a Dunába, hogy (azt hiszem) az apjuk kiszállt jegyet venni a mohácsi kompra, az autó meg begurult a vízbe. Nem tudni, hogy mi volt a kézifékkel.
Veszélyeztetted a gyereked életét. Látod, a te 20 perces vásárlásod alatt lenyugodott. Lenyugodott volna veled is. De ez volt számodra a könnyebb. Én mélyen magamba néznék. A többi hasonló beállítottságú szülővel meg nem szeretnék pacsizni, ciki vagy sem, van, akinek fontosabb a gyereke biztonsága, mint a "majdénmegmutatomhogylehet".
21! Nem úgy értettem, hogy kötözze be. Az előttem lévő hozzászólást félreértettem (2 percet írt az anya de utána elolvastam hogy mi minden és az nem 2 perc), és arra írtam, hogy az se jó, de a kérdező tettével nem egy kategória.
Ráadásul a 7 évest 2 évesnel olvastam 😕
De nézd meg fentebb mit írtam az autóban hagyásról.
Egyébként ez is megoldás, az összes áruház szállít házhoz.
Nem egyébként nem arról van szó, hogy maradjon otthon, de egy tomboló, eszétvesztett 5 évest nem zárok be egy kocsiba, hogy 20 percig lófráljak egy boltban.
26.-nak.
HOL???
Vidéken, még a falutól 15 km.-re lévő Tesco és Spar sem hoz ki semmit!
25. Ne beszélj butaságokat. Ki mondott ilyet?
Csak szervezze úgy az életét hogy nem alakul ki ilyen helyzet. Hogy a gyerek veszélyeztetése árán is csak itt és most lehet nagybevásárolni és fél óra múlva SE.
Én itt inkább egy rossz nevelési fogást, indulatot érzek, minthogy tényleg nem és nem lehetett kivárni amíg megnyugszik a gyerek.
Nem, nem lehet. Ez elég egyértelmű.
Hogy mit tehettél volna? Az autóban megváros a "hisztiroham" végét és együtt bementek utána széepn. Mint egy normális anya a gyermekével... Ez része a gyermeknevelésnek, nem értem miért gondolja bárki, hogy ha a számára kényelmesebb megoldást választja, akkor megússza a nehezét. Az efféle szülői húzással csak fokozatosan elveszti a bizalmát veled szemben és kamaszkorában aztán hiába zárod majd bárhova, érzelmileg úgyis a lehető legtávolabb kerül tőled, sokan ezért szüknek otthonról...
Mire visszaértél lenyugodott- vagy úgy megijedt hogy hisztizni sem volt kedve, bár lehet nem ez volt az első ilyen eset, de biztosan nem az utoldó, hisz győzködöd magad hogy ez így milyen jó volt
Tehát 20 perc múlva már semmi baja nem volt.
És 20 perc múlva nem ért volna rá az a bevásárlás...?
Te úgy tervezted- de egy percig nem érdekelt, esetleg a lányod higy tervezte, vagy milyen napja volt, miért nyűgös...
5 perc alatt lenyugtattad volna, es utána a nyugodt gyerekkel kezen fogva negyed ora alatt bevasaroltok es közben megbeszelitek hogy mi volt a baj...
Soha nem hagynám kint.
Gondolj bele, ha neked bajod van, sírsz es ott hagy a férjed a francba, hogy “bogjel magadban..” amikor annyi is segítene ha melléd ülne, es neki sirhatnad ki magad, hisz o a te tamaszod. A gyerekednek te vagy a támasza, akármennyire hisztizik es “hagyjal anya” van, legbelül nagyon nem akarja hogy hagyd, inkább megolelne, csak előbb ki kell tombolnia magat 🤷🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!