Egy 5 éves gyereket egyedül lehet hagyni az autóban, amíg bevásárolok?
Tegnap délután történt az eset. Úgy terveztem, hogy az óvodából hazafele menet beugrok vásárolni a lányommal, de olyan elviselhetetlen hisztirihamot kapott a kocsiban, hogy képtelen voltam bírni vele, és úgy voltam vele, hogy vagy lekeverek neki egyet, vagy egyedül hagyom. Ezért a kocsiban hagytam büntetésből, mialatt én bementem vásárolni a boltba. Mire visszaértem, már lenyugodott.
Félreértés ne essék, nem volt veszélyes döntés, mert a lányom tudja, hogy az autóban nem szabad semmihez se nyúlkálni, és egyébként sem jutott volna most eszébe, mert látta, milyen dühös vagyok. Kisvárosban élünk, és a parkoló, ahol a kocsi volt, egyáltalán nem volt tele, tehát az emberrablás esélye szinte 0% volt, de a biztonság kedvéért bezártam a kocsit, szóval se be, se ki nem lehetett menni belőle azalatt a 20 perc alatt, amíg felügyelet nélkül hagytam a lányomat.
A bevásárlást már napok óta halasztottam, és tegnap már mindenképpen meg kellett ejteni, mert sok dolog hiányzott otthonról, ezért az nem volt opció, hogy egyenesen hazamegyünk.
33. Hogy jön ez ide? Amúgy az óvodában sem hagyja ordítva az ember a gyereket, hanem előtte megnyugtatja. Ha meg minden nap ordít az oviban, át kell gondolni, mi az ok. De ez "csak" nevelési kérdés.
Az autóban egyedül hagyás veszélyeztetés.
37.-nek.
Pár napja egy Porsche az autópályán, menet közben égett ki, idehaza.
Akkor tehát egyáltalán nem lehet kocsival vinni gyereket! Mert az veszélyeztetés!?
38. A veszélyeztetés azt jelenti, hogy indokolatlanul teszed ki (reális valószínűségű), elkerülhető kockázatnak. Vagy az adott eseményt tudod elkerülni vagy a gyerekre való következményeit.
Egy vétlen baleset nem kerülhető el. Az se hogy megcsípje a darázs a gyereket. Hogy egyedül egy bezárt autóban csipje meg/ütközzenek az autóval, az elkerülhető.
Én megértelek, de tényleg nem így kellett volna cselekedni. Legközelebb ilyenkor csak szállj ki a kocsiból, támaszkodj neki az ajtónak és adj magatoknak 3-5 percet. Ha valamennyire lenyugodott, ülj be mellé és próbálj meg beszélni vele.
Én is úgy gondolom amúgy, hogy nem lenyugodott, hanem megijedt, hogy egyedül hagytad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!