Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 5 éves gyereket egyedül...

Egy 5 éves gyereket egyedül lehet hagyni az autóban, amíg bevásárolok?

Figyelt kérdés

Tegnap délután történt az eset. Úgy terveztem, hogy az óvodából hazafele menet beugrok vásárolni a lányommal, de olyan elviselhetetlen hisztirihamot kapott a kocsiban, hogy képtelen voltam bírni vele, és úgy voltam vele, hogy vagy lekeverek neki egyet, vagy egyedül hagyom. Ezért a kocsiban hagytam büntetésből, mialatt én bementem vásárolni a boltba. Mire visszaértem, már lenyugodott.

Félreértés ne essék, nem volt veszélyes döntés, mert a lányom tudja, hogy az autóban nem szabad semmihez se nyúlkálni, és egyébként sem jutott volna most eszébe, mert látta, milyen dühös vagyok. Kisvárosban élünk, és a parkoló, ahol a kocsi volt, egyáltalán nem volt tele, tehát az emberrablás esélye szinte 0% volt, de a biztonság kedvéért bezártam a kocsit, szóval se be, se ki nem lehetett menni belőle azalatt a 20 perc alatt, amíg felügyelet nélkül hagytam a lányomat.

A bevásárlást már napok óta halasztottam, és tegnap már mindenképpen meg kellett ejteni, mert sok dolog hiányzott otthonról, ezért az nem volt opció, hogy egyenesen hazamegyünk.

2019. ápr. 12. 11:53
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
87%
3,5 éves fiam van. Tegnap iszonyatosan hisztizett, mikor leparkoltunk a kocsival. Megvártam, míg kissé meg nem nyugodott annyira, hogy értelmesen beszélni tudjak a fejével. Nem volt se nem éhes, se nem fáradt, csak nem az ő elképzelései szerint mentek a dolgok. Elmondtam, hogy fontos lenne bevásárolni, mivel kellene enni is(az egy másik dolog, hogy volt otthon főzve 😉), kell wc papír, szeretnék venni egy dolgot, ami aznap akciós volt. Meg sem említettem neki, hogy kindertojast is szándékomban állt venni, mivel akciós. :D Lenyugodott...bementünk. Ott meglepetés volt neki, hogy levettem a polcról. Mondtam neki, hogy látod érdemes volt eljönni, mivel találtam neki egy szuper dolgot. Ha bent is hisztériázott volna, akkor tuti nem kapja meg. Hisztit nem jutalmazok..
2019. ápr. 12. 13:31
 32/56 anonim ***** válasza:
82%
Nem is értem, hogy merülhet fel ez a kérdés. Se gyereket se felnőttet, se állatot nem hagyunk magára bezárt autóban. Nincs szellőzés, nincs oxigén utánpótlás, nincs menekülési lehetőség. Ha még a nap is süt, a hőguta veszélye is fennáll. Ha hideg van, akkor meg kihűlhet a gyerek. Tudod a tragédiák pillanatok alatt történnek. Nagyon felelőtlen döntés volt felügyelet nélkül hagyni a gyermekedet.
2019. ápr. 12. 13:37
 33/56 anonim ***** válasza:
85%

33. Hogy jön ez ide? Amúgy az óvodában sem hagyja ordítva az ember a gyereket, hanem előtte megnyugtatja. Ha meg minden nap ordít az oviban, át kell gondolni, mi az ok. De ez "csak" nevelési kérdés.

Az autóban egyedül hagyás veszélyeztetés.

2019. ápr. 12. 13:37
 34/56 anonim ***** válasza:
89%
Az egyik betegünk autója pár napja gyulladt ki a parkolóban, amíg ő kezelésen volt...
2019. ápr. 12. 13:45
 35/56 anonim ***** válasza:
18%

37.-nek.

Pár napja egy Porsche az autópályán, menet közben égett ki, idehaza.

Akkor tehát egyáltalán nem lehet kocsival vinni gyereket! Mert az veszélyeztetés!?

2019. ápr. 12. 13:52
 36/56 anonim ***** válasza:
96%
Nem olvastam el a kommenteket de az én véleményem szerint az sem jó ha bezárod,az sem ha nyitva. Ha bezárod,kigyullad a kocsi,belemegy valaki ,bármi történhet...ha nyitva hagyod beülnek mellé,elszalad...stb.Szóval ha nagyon akarunk hibát keresni,találunk.Ezért lett volna egyszerűbb bevinni magaddal ,ha hisztizik ha nem. Vagy hazavinni és később vásárolni Ha ne adj isten tényleg bármi baj történik,mit csinálsz? Muszáj ilyenkor egy kicsit a falra festeni az ördögöt,mert ez meggondolatlanság volt.Örülj,hog, nem történt semmi,de legközelebb ne csináld.Mert te is tudod,hogy nem volt okos. döntés,különben nem írtad volna ki a kérdést.
2019. ápr. 12. 13:52
 37/56 anonim ***** válasza:
88%
38, szerintem elég sötét emberre utal, hogy nem tudsz különbséget tenni aközött, hogy egyedül vagy a gyereked egy bezárt, égő autóban, vagy akkor gyullad ki, amikor ott vagy és van lehetőséged megoldani...
2019. ápr. 12. 13:55
 38/56 anonim ***** válasza:
83%

38. A veszélyeztetés azt jelenti, hogy indokolatlanul teszed ki (reális valószínűségű), elkerülhető kockázatnak. Vagy az adott eseményt tudod elkerülni vagy a gyerekre való következményeit.

Egy vétlen baleset nem kerülhető el. Az se hogy megcsípje a darázs a gyereket. Hogy egyedül egy bezárt autóban csipje meg/ütközzenek az autóval, az elkerülhető.

2019. ápr. 12. 13:58
 39/56 anonim ***** válasza:
96%

Én megértelek, de tényleg nem így kellett volna cselekedni. Legközelebb ilyenkor csak szállj ki a kocsiból, támaszkodj neki az ajtónak és adj magatoknak 3-5 percet. Ha valamennyire lenyugodott, ülj be mellé és próbálj meg beszélni vele.

Én is úgy gondolom amúgy, hogy nem lenyugodott, hanem megijedt, hogy egyedül hagytad...

2019. ápr. 12. 14:10
 40/56 anonim ***** válasza:
22%
Írta a 38as hogy ha nagyon a falra akarjuk festeni az ördögöt. Nem is tudom melyik vall sötétebb emberre..ha valaki értetlen,vagy ha valaki felvázolja mi történhetne HA
2019. ápr. 12. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!