Vissza jött a vér szerinti anyja, mit tehetek, hogy megértse a helyzetet?
Ez több éve volt!
Írtam én, hogy eltöri a gyerek karját és oda kell engedni? Mutassátok már meg.
(Mentális)Betegként kell hozzá állni, bármelyik felsorolt is a baja.
El kell különíteni a gyerektől, pszichiáterhez vinni, aki vagy bentfekvést vagy otthoni kezelést javasol a betegnek. Mivel nem teljesen beszámítható, nem szabad vele kettesben hagyni a gyereket, amíg az orvos ki nem mondja a betartott kezelés után, hogy rendben van. Akkor is mèg egy kicsit felügyelni kell, amíg a bizalom ki nem alakul. A gyereknek azt kell mondani, hogy anyukád beteg, kórházban van/ a szobában van, azért viselkedik így, mert beteg a feje, meg fog gyógyulni és nem fog ilyet csinálni többet.
Saját példámból tudom, hogy a gyerek akkor is vágyik arra, hogy a szülei szeressék, ha azok durván megverték mindig, ha valami “rosszat csinált”.
Szerintem árt a gyereknek, hogy ilyen kicsi korában hagytátok eltűnni (lemenni mélyre)azt a képet, ami az anyjáról élt benne. Hiába te neveled, te mindig csak a nevelőanyukája leszel.. csúnya manipuláció volt elhitetni a gyerekkel, hogy anyaként csak te létezel számára, pláne, ha jogilag sincs így..
Meg kell bizonyosodni róla, hogy meggyógyult( papírokkal!), és utána felügyelettel engedni a láthatást, ha pedig nincs ilyen papírja, pszichiáteri terápiához (nem pszichológushoz) kötni a gyerek láthatását, amennyiben ezt már javasolja az orvos.
Ha az én anyámat érintené a szülés utáni depresszió, vagy bármilyen mentális vagy akármilyen probléma, elvárnám hogy az apám(akár egy pár, akár nem) gondoskodjon arról, hogy meggyógyuljon, hogy lehessen nekem is rendes anyám, aki szeret, és akinek egy része bennem van.
Tudom, megbántom az örökbefogadókat, de nagyon sokat számít egy gyereknek, ha a saját vonásait viszontláthatja máson, növeli a tartozomvalahova érzést, biztonságérzetet ad.
Tudod mi jelent még sokat egy gyereknek? Ha az anyja nem egy labilis idegbeteg. De mivel neked személyes tapasztalatod van arról, hogy a gyerek akkor is szeret, ha minősíthetetlenül bánsz vele, szerintem teljesen felesleges rád betűket pazarolni.
Az meg rohadtul nem jelent semmit, hogy valakit pszichiáter gyógyultnak minősít. Az állami rendszer telítve van, szórják ki akit csak tudnak. Lásd az a 19 éves srác aki megölte nemrég a 3 éves kislányt. 👏👏
Már bocsánat, de sehol nem írtam, hogy elhitettem volna vele, hogy én szültem. Tudja, hogy nem én vagyok a vér szerinti anyukája, három éves koráig a keresztnevemen szólított, aztán egyszer csak megkérdezte, hogy szólíthat e anyának, párommal megbeszéltük, és megegyeztünk, hogy ha a gyerek így szeretné akkor legyen. Volt/Van képe az igazi anyukáról, meg van minden nem dugtuk/titkoltuk el előle. Mégis megrázta, hogy találkoztak, nem érti, hogy eddig miért nem kereste, most meg miért.
Ügyvéd van fogadva, de eddig csak a párom előtt erősködik anyuka, hogy el akarja vinni, jelenleg nem indult még új gyermekelhelyezési per.
"Tudom, megbántom az örökbefogadókat, de nagyon sokat számít egy gyereknek, ha a saját vonásait viszontláthatja máson, növeli a tartozomvalahova érzést, biztonságérzetet ad."
Hát ez egy illúzió. A gyereknek az az ideális, ha a vérszerinti szülei szeretik, gondoskodnak róla és bármit megtesznek az ő egészséges fejlődéséért és boldogságáért. Sőt, ez bizonyos értelemben a minimum. Ha anyukának depressziója van, akkor kezeltesse magát. Ha viszont ez a gyermek lelki, mentális és a legcsekélyebb mértékben a fizikai fejlődését, egészségét befolyásolja, hátráltatja, a gyermek ellátására képtelen, akkor ki KELL emelni. Magyarországon sajnos inkább papírmunka ez, mint valós problémamegoldás...
A gyermeknek az is törés, hogy most egy vadidegen nővel esetleg találkozásokra kényszerítik, ami neki kényelmetlen, tudat alatt pedig előtör belőle a félelem, ami már az anyja jelenléte nélkül is benne lesz egy életre. Jelenleg a legjobb ami történhet, hogy a lehető legnagyobb biztonságban nevelik tovább őt a gondviselőői, a vérszerinti szülő pedig a gyermek érdekében belátja, hogy neki ott a legjobb, ahol most van és ESETLEG vendégségbe járhatna a gyerekhez a nevelőszülei jelnlétében.
A legnagyobb bűn, ha a szeretett közegéből kiemelnék a gyereket, mert most "anyuka épp jól van". Így volt ez akkor is, amikor panzióba vitte a 8 éves lányát az "anyja", aztán csaknem 100 késszúrással megölte őt, mert a bekattant attól, hogy a nevelőanyját anyunak hívta...
De sajnos minden hónapra jut már egy ilyen eset!
Kérdező! Nagyon legyetek résen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!