Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem kezeli rosszul...

Csak szerintem kezeli rosszul a helyzetet? Ne legyek a gyerekkel, ne vigyem ide-oda, ne aludjon nálam, mert Ő úgy érzi, hogy jobban szeret engem?!

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőm mondta, hogy egy ideig ne vigyem a lányát (5 éves lesz most télen, a keresztlányom) sehová, ne szervezzek programokat vele, ne aludjon nálam, ne vegyek neki semmit... Azért, merthogy a kislány többször mondta otthon, hogy engem szeret a világon a legjobban, mikor viszem haza/jönnek érte, csak nagy könyörgések és sírás árán indulnak el. Mikor viszik oviba, kérdezi, hogy ma én megyek-e érte megint, vagy hogy mikor alhat nálam.

Nagyon szeretem, babaként is rengeteget voltam vele, vigyáztam rá. Nekem nincs gyerekem, ezért rajta élem ki a cukiságokat. Veszek neki ruhákat, játékokat, rengeteg programra szoktunk menni, vagy játszóházazni. Nálam itthon nincsenek szabályok nagyon, tehát ha sütit akar enni vacsira, azt kap, vagy ha nagy habfürdőben akar pancsolni 30-40 percet, akkor az lesz, nem baj, ha úszik a fürdő. Persze amik veszélyesek, azt nálam sem lehet, de nem feszülök rá a dolgokra. Ha velem/nálam van, akkor csak vele foglalkozom, róla szól minden. Otthon nemrég született testvére, a barátnőm elég feszült az elmúlt időben... Már régebben is volt ebből gond, megjegyzés. Fiatalon lett anyuka, 19 évesen. Ezzel neki változott az élete, de amúgy boldogok. Viszont tett megjegyzéseket arra, hogy nekem könnyű egy délután, vagy hétvégén előadni azt, hogy milyen szuper anya lennék, de kíváncsi lenne, mennyire lenne elegem a lányából 2 hét után. Vagy ami nagyon megmaradt, mikor egyszer ült a lánya az ölében és mondta, hogy lovacskázzanak. Elkezdtek játszani, de mondta a lány, hogy ne így, hanem ahogy én szoktam. Mondta a barátnőm, hogy hát ő nem tudja, hogy szoktam, én erre elmagyaráztam. Erre felkapta a vizet, és szinte odalökte a gyereket hozzám, azzal a mondattal, hogy "akkor neveljed te" és felállt.

Nem tudom, hogy mit mondhatnék neki. Igen, nagyon szeretem a keresztlányomat, ő is engem. De nem szeret jobban, mint a szüleit. Semmi értelmét nem látom annak, hogy most "tiltva" lesz tőlem, mikor a barátnőm így is kivan, hogy a kicsi otthon folyton sír, nem tudnak aludni, semmire nincsen ideje a baba mellett.

2018. nov. 3. 13:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Probald az o szemszogebol nezni. Nemreg szuletett testvere, ossze is kell szoknia a csaladdal, ilyenkor ha a nagyobbik gyerek nem akar az anyaval lenni, azt szoktak tanacsolni, hogy a kicsinel erdemes besegiteni, pl. elvinni setalni, hogy az anyuka a naggyal tobb idot tolthessen. Ertem, hogy ez nem teljesen mostani problema, de en azert a baratnodet is megertem. En nyiltan beszelnek vele, ha mar olyan erzelmi allapotban lesz, hogy lehet is, es ha segiteni szeretnel neki, akkor ajanld esetleg fel, hogy viszel kajat, vagy atveszed a kicsit egy seta erejeig, vagy altatod.
2018. nov. 3. 13:46
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
Abban probald segiteni, hogy o kozelebb kerulhessen a lanyahoz. Gondolj bele, milyen lehet megelni elneki, hogy ilyenkor mindig hiszti van, folyton teged ker, otthon is nehezebb lehet vele olyankor birni.
2018. nov. 3. 13:48
 3/19 A kérdező kommentje:
A kisebb közel fél éves, de még most sincs el senkivel a barátnőmön kívül. Se apukával, se nagyszülőkkel. Velem sem. Ezért őt nem vihetem el, mert végigordítaná a sétát. Az sem válik be, ha otthon (náluk) vagyok vele, mert ha nem látja az anyukáját, azonnal vörös és lilás fejjes ordít, mintha nyúznánk.
2018. nov. 3. 13:51
 4/19 anonim ***** válasza:
78%
Hát az sem szerencsés, hogy nálad bármit megtehet a gyermek, nincsenek szabályok. Egy gyereknek keretekre, szabályokra, KÖVETKEZETESSÉGRE van szüksége. Te szítod így az ellentéteket. Ezért ragaszkodik hozzad a gyerkőc. De ez nem segítség, sőt összezavarod a gyereket. Ha sokat van veled, azért a szülők nézeteit, szabályait át kellene “másolni”. Ez lenne segítség a szülőknek, gyermekben kialakulna a norma.
2018. nov. 3. 13:56
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem attol h a keresztanyja vagy, nem kellett volna potanyat csinalnod magadbol. Neked is lesz ferjed, gyereked, es akkor kevesebb idot fogsz tolteni a keresztlanyoddal, o pedig becsapva fogja magat erezni. De az anya is ludas ebben, szerintem elegge kihasznalt teged, hogy ilyen rengeteget segitettel neki. Mondhatnam ugy is h megsporolta a babyszitter arat, aztan most meg csodalkozik.
2018. nov. 3. 14:03
 6/19 A kérdező kommentje:

Pótanyának azért nem nevezném magam... :D:D

De igen, nagyon sokat voltam vele/velük a kezdetektől. Mert nem dolgozom, akkor kezdtem az egyetemet, amikor ő született. Temérdek szabadidőm volt, napközben sokszor felugrottam hozzájuk 1-2 órára babázni, vagy ilyesmi.

2018. nov. 3. 14:08
 7/19 anonim ***** válasza:
74%
Igen csak szerinted.Ha lesz saját gyermeked megérted miért kéri amit kér.Addig meg segíts neki azzal, hogy azt teszed amire kér.Ez ilyen egyszerű.
2018. nov. 3. 14:17
 8/19 A kérdező kommentje:
Hát csak így még jobban le lesz terhelve, és így sincs semmire sem ideje. Plusz családi eseményeken úgyis ott leszek, ugyanis a szüleink is jóban vannak, tehát teljesen kizárni úgysem tud.
2018. nov. 3. 14:22
 9/19 anonim ***** válasza:
71%

Jaj, pont olyan vagy mint egy elkényeztető hétvégi apuka, aki másra sem jó, csak jól összezavarni a gyereket. Nevelni nem tud, csak ellentéteket szítani.

Tudod mennyi munka van abban, hogy egy-egy ilyen szabályok nélküli alkalom után újra visszabillentsd a hisztis, követelőző gyereket?

Nem segítesz, hanem munkát adsz.

Mert nem, a hétköznapokban nem lehet úgy élni, hogy körülugrálod a gyereket és kinyalod a popóját, mert ezzel csak azt éred el, hogy egy neveleletlen, hülye liba lesz, aki senkit és semmit nem tart tiszteletben.

2018. nov. 3. 14:27
 10/19 anonim ***** válasza:
32%
Annyit segitettel eddig, ha nem tobbet, mint egy ver szerinti csaladtag. Meg fiatal vagy es nem erted, de nagyon kihasznalnak. Amikor kellesz, akkor a vegletekig kihasznaljak a segitsegedet. Amikor nem kellesz-mint most- akkor meg felrerugnanak. Aztan megint kelleni fogsz, aztan megint nem. Ugy fognak rangatni vagy tiltani, ahogy kedvuk tartja. Szep dolog a keresztszuloseg, de huznod kell egy hatarvonalat.
2018. nov. 3. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!