Akik hosszú ideje albérletet keresnek gyerekkel, viszont az előzőből meg már menni kellen ők hogy oldják meg ezt a helyzetet?
Én dolgoztam anyaotthonban, volt olyan, aki amiatt kérte, hogy vegyük fel, mert egyszerűen nem talál albérletet. Még csak nem is azért, mert elutasították, hanem mert ténylegesen nem volt, csak olyan, ami túl nagy, túl drága nekik. Na jó, azért hozzáteszem, minden ilyen esetnél kiderült, hogy volt más gond is, mert az előzőből mondjuk azért kellett elmenni, mert nem fizették a villanyszámlát, de ez csak akkor derült ki a tulaj számára, amikor már kikapcsolták az áramot, meg hasonló dolgok. Volt család, akiknek azért kellett menniük, mert apuka megverte a főbérlőt, amikor összevesztek rajta, hogy kell-e új csempe a fürdőbe, vagy sem, és hogy abból ki mennyit fizessen.
Egyébként mi is albérletben lakunk, de nálunk pl. az a gond, hogy nem találunk nagyobbat. Mostanában csak másfél-kétszobás lakásokat látok hirdetni, azok is mind olyan helyen, ahova nem akarunk menni, nekünk meg nagyobb kéne, két és fél, vagy három szobás, ilyet egyszerűen nem találunk, pedig jön a második gyerkőc. Azt hittük, találunk majd megfelelő lakást, mert az elmúlt elég sok évben sosem volt ebből probléma. Aztán valahogy nagyon elsz*ródott az albérletpiac a városban, főleg azon a városrészen, ahol mi lakunk. Egyik évről a másikra... Úgyhogy mi most egyelőre maradunk a mostani helyünkön, de idén akarunk sajátot venni, mert most már nem annyira praktikus nekünk a bérlés. Sajnos csak télen tudjuk megoldani, addig kibírjuk valahogy, hogy összehúzzuk magunkat, ennyit még el lehet viselni szerintem. Ha hirtelenjében el kéne mennünk innen (bár nem tudom, mi okból történhetne ilyen), akkor sem szívesen keresnénk már újat, szerencsére lenne is hová mennünk addig, amíg nem tudunk sajátot venni, de az meg olyan városrészen van, ahol nekünk nagyon macerás lenne lakni, annál még ez a pici lakás is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!