Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális az, ha a férjem nem...

Normális az, ha a férjem nem foglalkozik a gyermekkel?

Figyelt kérdés

Most 4 éves. Amikor megismertem a férjemet, akkor voltam 6 hós várandós.

Most, hogy itthon vagyok egy hete huzamosabban kapok észbe, hogy férjem totál nem foglalkozik soha a gyermekkel.

Tehát, akár egy hétig he sem köszön a szobájába. Nulla kommunikáció.

Rákérdeztem, azt mindta:

-"Hozok neki kaját, meg kap játékokat, haggyá má a fa...s..zságokkal!"

-És nem mész be hozzá beköszönni?

"4 nap mulva be van irva a naptárba az állatkert, látom akkor eleget, ne fárassz."

Olyan érzésem van, hogy férjem egy totál másik dimenzióban él. Amikor megismerkedig valakivel, akkor ugye próbál megfelelni. Ami 2-3 hónapnál tovább nem tart neki. Es sz összes kapcsolata, baráti, rokoni, velünk, minden ilyen jellegű neki.

Mert valójában ő akar dominálni, és kibújik a szög a zsákból idővel.

Mivel itthon nem tud, tehát a kislány nem ment focizni, pedig férjem nagy focista, hanem inkább lányom balettozik és nem tudja férjem a saját gyerekkorát ráhúzni, sztem csalódás neki. És én is, meg minden egyes kapcsolata, a megfelelési kènyszere miatt.

Erre jutottam, de szerintetek?

Mar nyugtatot is szed, de szakembert látni nem akar. Mire hazaér a munkából csak idegesebb, mint régen nyugtató nélkül.

Volt más is ilyen helyzetben?

Mit mondjak a fyermekemnek? Kezdi az "apa" helyett a nevén szólítani férjemet, ha róla heszél.

2019. márc. 13. 22:40
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem a férjednek komoly problémai vannak a fejében, amit nem szabadna figyelmen kívül hagyni.

Az a nem normális, hogy kb mindenkivel igy beszél és viselkedik, talán egy terapia segit. Ha az sem, akkor vagy tűrsz vagy szétváltok.

Amugy azzal, hogy a nevérr vette, vállalta az összes felelősséget is. Az, hogy ennek nem tesz eleget, az őt minősíti.

2019. márc. 13. 23:46
 12/36 anonim ***** válasza:
94%

Ha jól értem a gyerek nem az övé? Mert amikor megismerkedtetek te akkor már terhes voltál. Hát nézd, nem eröltetheted rá másnak a gyerekét. Örülj neki ha ezeket is megteszi, amiket itt felsoroltál"kaját játékok, biztos az állatkertbe is elkíséri" ez biztos több, mint amit a gyereked valódi apja tesz?

Az, hogy nyugtatókat szed, meg megfelelési kényszere van, az egy pszichés betegség, szerintem nem kéne még pluszban erre ráhúznod, mert hamar egyedülálló anyaként fogod magad találni.

2019. márc. 14. 00:04
 13/36 anonim ***** válasza:
96%

Ja hogy a gyerek a nevén van. Akkor ezzel minden felelöséget vállal elvileg.

Hát én nem tudom, de ez biztos hogy nem normális, a saját gyerekét is leszarja, akkor a nem sajátját már miért ne. Az ilyen nem való apának. Szerintem ezt tudja, és veszteségként éli meg. Mert az is. Az igazság fáj, szerintem ö ezt magában belátta

Én nem élnék vele az biztos.

Ja, és elöbb utóbb biztos hogy szétmentek

2019. márc. 14. 00:09
 14/36 A kérdező kommentje:

Semmilyen felelősségét nem képes elvégezni, mondván, nem figyel olyasmire, amiből nincs pénz.

A ház körüli munkákat is én csinálom már, mert abba hagyta és másfél évig ránkrohadt a kert.

A szemetet sem ő viszi már ki, semmi házimunka, leszokott, amióta dolgozni kezdett. Előtte a mikor megismertem, a keze miatt évekig nem dolgozott, csak kapott valami pénzt.

Azért nem házimunkázik, mert az "nem kapcsolja ki az agyát a munkai stresszről", ahogy ő fogalmaz.

Szakembert nem akar látni, mert az pénzbe kerül ès ő keményen dolgozik ahogy ő fogalmaz (másik oldalon meg ránk elszórja).

Magának am semmit nem vesz és nyilvánosan sajnáltatja magát, hogy szegény ő, ő keményen dolgozik.

Szerintem is valami nincs rendben vele mentálisan, ezt veszem észre, ahogy telnek az évek. 14 éves volt, mikor meghalt mindenkije, lehet, hogy ez is az oka, vagy, hogy csalásért fél évet börtönben volt (amit titkolt)...

A házasságunk után 6 napra lelépett Olaszországba, 500.-Ft-ja maradt nála a jegyek megvétele után.

Felhivtam, fél napig nem vette fel, utána meg sirva vallotta be, hogy lelépett, mert nem fog tudni eltartani minket, a barátjával is össze veszett, es fel napja ül Olaszba egy állomáson és tényleg hallottam a háttérbe az állomást... Na az nagyon fura volt. Utána kellett mennem hazahozni, az úton meg úgy tett, mintha mi sem történt volna.

Nagyon duci, de nekem azt mondta, hogy csak mert nem tudott edzeni a fájós keze miatt. Évek óta nem fáj neki mégsem edz. Azt mondta, régen vékony volt. Találtam nem túl rég régi képeket, nem volt vékony.

Mintha be lenne ragadva egy régi élethelyzetbe, amit próbál ráhúzni a jelenre, folyamatosan. De nem jön össze neki.

2019. márc. 14. 00:10
 15/36 A kérdező kommentje:
*házasságunk utáni 6. napon egy fél napra (míg kb az utazás tartott) lelépett Olaszországba, céltalanul
2019. márc. 14. 00:23
 16/36 anonim ***** válasza:
92%
Beteg ez az ember. Fén lelépnék/kiadnám az útját. Segíteni úgysem lehet rajta, mert nem ismeri be, hogy baj van az agyával. Ebből előbb-utóbb családon belüli erőszak lesz. Bár verbálisan már most is van...
2019. márc. 14. 03:43
 17/36 anonim ***** válasza:
69%

A ti kapcsolatotok milyen? Intimitás, szeretgetés? Érzed hogy törődik veled, fontos vagy?

Lehet hogy nála megváltozott valami kettőtöket illetően, és emiatt már a gyereket se tudja sajátjának tekinteni, hiszen nem is az...

2019. márc. 14. 06:03
 18/36 anonim ***** válasza:
70%

Csapdában érzi magát, boldogtalan. Te írod, hogy pár hónap után minden emberi kapcsolata befullad. Ahogy elnézem, a házasságotok is, csak mindketten homokba dugjátok a fejeteket.

Másrészt gondold azt is végig, hogy az ő szeretetnyelve a pénz. Te úgy mutatod ki, hogy szereted a gyereket, hogy betakarod. Ő pedig úgy, hogy azért dolgozik, hogy mindent meg tudjon venni neki.

Elég anyagias, pénzcentrikus ember. Ez kiderült abból is, hogy az a legnagyobb félelme, hogy nem tud eltartani.

Egy dolgot tudok tanácsolni, ha javítani akarsz: fogadd el, hogy ő így szeret. Nem tudja másképp kimutatni. (Nem bak vagy bika véletlen?) Inkább éreztesd vele, hogy hálás vagy, amiért ennyit dolgozik. Ez így bőven elég is, mert te is szeretnél vele minőségi időt tölteni.

Erre az állatkert pl. szuper. Ne ruhákat vegyetek a kicsinek, hanem belépőket, élmény ajándékot: mozi, cirkusz, strand, városnézés, és együtt vásároljatok.

2019. márc. 14. 06:03
 19/36 anonim ***** válasza:
90%

Na meg valami, amivel bővítenéd? Utálja a lányod. Aztán a saját lányát is. Aztán már veled se törődik. Lassan kiderül, hogy anyagyilkos...

Menj aludni. Kizárt, hogy ezt négy évig nem vetted észre.

2019. márc. 14. 06:10
 20/36 anonim ***** válasza:

Ha jól értem a bevezetőből 4 és fél éve vagytok együtt, de csak most vetted észre (amikor egy hetet otthon voltatok - miért eddig nem volt semmi szünet?), hogy nem foglalkozik a gyerekkel? Nekem ez elég hihetetlen.

Ha fiú lenne, akkor meg folyton kritizálná és féltékenykedne. (A megfelelési kényszer pedig pont az ellenkezőjét jelenti, amikor valaki mindenkinek meg akar felelni, úgyhogy ha nem csinálja, amit kérsz, neki az biztos nincs.) Ha nyugtatóra szorul és folyton ideges, valami más baja van, lehet, hogy a gyerekre fogja, hogy nem vagytok eleget együtt, úgy érzi nem szereted vagy nem tiszteled vagy ki van közösítve, vagy valami munkahelyi probléma gyötri - ezek a leggyakoribb párkapcsolati férfibajok, bár nem mentenék fel a gyerekkel való foglalkozás és házimunka alól, az inkább személyiségből fakad, de mit vársz most, ha mindig így volt. Hagytad már rá a gyereket pár napra, szoktak kettesben lenni?

2019. márc. 14. 06:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!