Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikorra jutunk el odáig, hogy...

Mikorra jutunk el odáig, hogy a szülőt megbüntetik, ha nem foglalkozik a gyereke fogával?

Figyelt kérdés

Itt olvastam, hogy az USA-ban van ilyen. Nekünk a tejfogaimat úgy rohasztotta ki anya, arra tellett neki, hogy a gennyet kinyomta. Utána meg a 6-os fogaimmal is ugyanezt csinálta, hogy au tejfog, ki fog esni. Szétrohadt.

Meg a fogmosás se volt divat, lecseszés is járt érte,mert nem megyünk sehova.

2018. febr. 4. 15:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
58%

Ezt a baromságot honnan szedted? Az USAban még a magyarorszaginal is rosszabb a fog helyzet.

Amúgy meg nem áll senki mellett az anyja egy bizonyos életkor után, hogy ugyan mos e fogat vagy sem. Te is megtehetted volna mondjuk zuhanyozás elott/alatt/közben. Lehet szidni a szülőket, de nem kellene olyanért is, ami egy ido utan a gyerek saját józan esze szerint megoldhato

2018. febr. 4. 15:46
 2/19 A kérdező kommentje:
4-6-6 évesen vagy korábban?
2018. febr. 4. 16:03
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

"Nekünk a tejfogaimat úgy rohasztotta ki anya, arra tellett neki, hogy a gennyet kinyomta" ezt h kell elképzelni?

" arra tellett neki, hogy a gennyet kinyomta"

Sokan sajnos csórók, és nincs pénzuk fogorvosra. Régen (sőt még most is) nem foglalkoztak sztk alapon kicsi gyerekekkel!

Egyébként a fogak romlása nagyban függ a genetikától is.

2018. febr. 4. 16:21
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség, második. Kb 30-35 éve létezik iskola fogászat. Anno még is csinálták azonnal a fogakat, úgy 10-15 éve csak igazolást adnak, hogy van e a gyereknek kezelés szoruló foga. A gyerek fogászat ingyenes -amúgy a felnőtt is, amennyiben a körzeti fogorvoshoz megy az ember és fogmegtarto kezelesrol van szó.

Kérdező, nem, nem 4 meg 6 éves, de egy 8-10 évesnél már elvarhato, pláne hogy az iskolában is hall róla és fogászat is viszik.

2018. febr. 4. 16:25
 5/19 A kérdező kommentje:

A körzetis ingyen van.

Hát úgy, hogy "tejfogat nem húzatunk, az úgyis kiesik", ezt mondta a 6-osokra is. Pedig beírták. De egy 5-7 éves gyerek úgyis szembemegy az anyjával, hogy már pedig ez nem így van, én fogorvoshoz megyek??? Most már igen, kicsiként nem.

2018. febr. 4. 16:27
 6/19 anonim ***** válasza:
47%
Tejfogat nagyon ritkán kezelnek, kérdező
2018. febr. 4. 16:33
 7/19 anonim ***** válasza:
90es években is így volt. Csak lehet most jöttél rá.
2018. febr. 4. 16:38
 8/19 anonim ***** válasza:
49%
Lehet öreg vagyok 22 évesen ebből a szempontból de nekem igenis kezelték tejfogamat. 3 éves koromtól kezdődően úgymond elporladtak a fogaim ami ecseteléssel járt illetve volt ,hogy lyukas volt de ugy is ,hogy tejfog betömték. Ez nekem gyanús ,hogy valaki ne hagyja a másiknak ,hogy fogat mosson . Még nem találkoztam olyan szülővel aki ezt tiltaná a gyerekének sőt...
2018. febr. 4. 16:42
 9/19 anonim ***** válasza:
72%
Nàlunk is ez van. Nevelt fiam összes foga elől el van rohadva. 3 éves. Fàjtatja. Pàrom nem viheti fogorvoshoz mert az anyànàl van elhelyezve. Nem éttem az anyàt fàj a gyerek foga inkàbb fàjdalomcsillapítózza de nem viszi el a fogorvoshoz.
2018. febr. 4. 16:44
 10/19 anonim ***** válasza:

"tejfogat nem húzatunk, az úgyis kiesik"

Félig meddig. Tejfogat valóban nem húznak ki, mert helymegtartó szerepe van. Ha kihúznák, 100 %, hogy rosszul jönne a maradandó.

Egyébként kb. 6 éves kor az, ami felett már teljesen önállóan (kellene) hogy mossa a fogát egy gyerek. Előtte szülői segítséggel.

2018. febr. 4. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!