Másoknál mennyit foglalkozik az apa a kisgyerekkel? Lehet én várok el túl sokat?
Az én férjem mindenben kivette a részét a pelenkázástól kezdve az etetésen át a fürdetésig. Még az éjszakai kelést is bevállalta volna, de nem engedtem, hisz ő dolgozott. Munka után meg alig várta, hogy hazaérjen és a gyerekeivel játsszon.
Tény, hogy míg kicsi a gyerek, a legtöbb apuka egyszerűen nem tud velük mit kezdeni, de segítenie akkor is kellene.
A férjemmel feleződik a házimunka, mivel én is dolgozom. A bölcsődéből ő hozza-viszi.
Az esték, hétvégék 90%-át a gyerekkel tölti, 10%ban fáradt és inkább elvonul pihenni.
Azért több kérdés is van:
Az apa mit és menyit dolgozik - mert adott esetben tökéletesen érthetö, ha fáradt és pihenni is zseretne.
A gyereket mennyire nevelted meg? Mert ha folyamatisan hisztizik, kiabál vagy bög, akkor érthetö, hogy este nem erre vágyik. (Azért írtam, hogy te neveleted, mert a kérdésed alapján te vagy otthon a gyerekkel, azaz neked van erre meg a lehetöséged)
Elvileg jó lenne, ha az apa is tudna a gyerekkel foglalkozni, de nem biztos, hogy képes erre. Az, hoyg türelmetlen vele, arra utal, hoyg a gyerek rossz, nyügös, ö meg hullafáradt.
"Tény, hogy míg kicsi a gyerek, a legtöbb apuka egyszerűen nem tud velük mit kezdeni, de segítenie akkor is kellene."
Ez nem tény, hanem kifogás. Az elsőgyerekes nőknek ugyanúgy bele kell tanulniuk a gondozás mikéntjébe. Ha nem szellemi fogyatékos a férfi, akkor neki is ugyanannyira megy ez, mint a nőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!