Mennyit foglalkozik/foglalkozott a kisgyerekkel 0-4 éves korig az apa nálatok? Voltak neki feladatai pl. fürdetés, vagy minden szükségeset anya intézett és a játék maradt apára?
Az idő múltával egyre többet. Amikor már evett anyatejen kívül mást, onnantól ő is eteti. Pelenkázást, fürdetést, öltöztetést kezdetektől csinálja. Kúpot, gyógyszert is adott/ad be neki.
Most már bölcsis, minden reggel ő ébreszti, öltözteti és viszi bölcsibe.
2,5 éves a lányom, de azt apja fürdeti és fekteti le este aludni. Ha éjszaka felsír, akkor ő megy be hozzá és nyugtatja meg (azaz, közli, hogy nincs gond és aludjon tovább). Ez kezdetek óta így van.
Délután, ha hazaérünk mindannyian, akkor közösen elosztjuk a dolgokat.
pl. amíg előkészülök a főzésre, addig foglalkozik a lányunkkal.
Ha leviszi a kutyát sétálni, akkor mi előkészülünk a fürdésre, elkészítem a lányunknak a kakaót.
Nálunk szinte minden közösen zajlik. Nem bújik ki semmi alól sem.
Most várjuk a második gyermekünket és ez nála sem lesz másképp.
Én az elején tisztáztam vele, hogy a gyerek nem csak az én felelősségem és örömöm. Ha bevállaljuk, akkor neki is vállalnia kell. Ezzel pedig a lemondás jár bizonyos dolgokról.
Bár nem panaszkodhat, mert havi 2× elmegy a barátaival sörözni, stb.
Én jó, ha fél évente eljutok "kikapcsolódni", ami arról szól, hogy találkozom a barátnőimmel, akik állandóan a lányomról kérdezősködnek, mert imádják őt.
Ezer éve voltam egy jó átmulatott éjszakán vagy csak egy egész napos vásárlás körúton. :))))
Sokat!
Születése óta, mindenben segít. Most két éves a fiunk!
Szoktam is mondani,hogy az én fiamnak két anyja van! :) De tényleg, mindent meg tud csinálni a gyerek körül, amit én is.
Legtöbbször ő fürdeti, mert akkor tudok nekiállni főzni, amikor ő hazajön! A fektetést is felváltva csináljuk, egyik este ő, másik este én! Sosem ijedt meg attól,hogy mondjuk ki kellett cserélni a pelust, vagy kiszívni az orrát,ha beteg volt stb.
Sőt, nemrég én is beteg voltam, ő fel kelt éjjel, átment a picihez, mert ő sem volt már jól este. Érezte,hogy meleg, megmérte a lázát és felrakott neki egy kúpot. Én már csak erre ébredtem fel, mert a pici sírni kezdett!
Nekem sok mindenben segít a gyerkőc körül. Játszanak, míg én csinálom a házimunkát. Fürdetésnél ő csinálja a vizet, addig én vetkőztetem. Aztán ő játszik vele, de a fürdés része az enyém.
Tisztába tenni nem nagyon szokta, de van,hogy neki kell,és szépen meg is csinálja.
Altatásban is segít. Megetetni is megeteti ha kell, de azt jobban szeretem, ha én csinálom,mert velem szépen eszik, az apjával meg maszatol... :-) De volt,hogy ketten vannak otthon és szépen ellátja. Rá merem bízni.
1 éves fiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!