Akik otthon vagytok viszonylag kis gyerekekkel, milyen izgalmas helyekre szoktatok menni, vagy csinálni, míg férjetek dolgozik?
30-as válasz egészen helytálló bizonyos szintről tekintve. (Egyéb szintekről a többi is, de azokkal a nívókkal lehetetlenség számomra azonosulni) :-D
Kivéve a 30-asban, azt, hogy gazdagok vagyunk. De jó is lenne, felfogom áldásnak ezt a részetekről.
És ötletek azok is vannak egyébként? :-) Csak bátran kivele végre! ;-)
Listánkra felkerült a levelezőtárs és egy kiállítás a festményekből, ahol mások alkotásai is láthatóak.
Nem vagyunk gazdagok, hamár ezen lovagoltok. De nem is ez volt a kérdésem.
Örültem, hogy ötleteket adhattam azoknak a jövőben, akiket hasonló dilemmával erre fog sodorni a szél. Habár én vártam az ötleteket mindhiába.
Veled valami probléma van kérdező.
Ha már ötleteket vársz, kicsit mesélhetnél a lányodról. Miért lett magántanuló? Őt nem kérdezted mivel szeretne játszani?
Engem ennyi idősen sem a szappanöntés, sem a varrás, sem a műkörmözés nem érdekelt volna, én babáztam, barbiztam, fára másztam, homokoztam, rajzoltam, mesét néztem, legoztam. A húgommal játszottam, nem voltak nagyon barátnőim, de sosem unatkoztam, anyukám sem kínlódott ilyen hülyeségekkel
Mivel hamarosan itt a jó idő, szabadtéri programokat ajánlanék, természetjárást, barangolást, amibe be lehet iktatni mondjuk istállólátogatást, lógondozást, esetleg valami farmon kecskeetetést, ilyesmiket. Jó, ha a környezet órához élőben látja a tanulnivalót, és még meg is lehet őket simogatni. Vagy így elő lehet készíteni a domborzati ismereteket is, ha a környéketeket kirándulások alkalmával fedezi fel.
Szerintem természetes az, ha egy nem iskolai keretek közt tanuló gyerek tevékenységei ilyen nagy fellángolású etapokban jönnek egymás után, mert van idő elmélyedni azokban a dolgokban, amikre a suliban egyszerre csak heti párszor 45 perc jut. Ha meg szimplán a szórakozásra akartok menni, akkor ne hagyd szerintem, hogy agyba-főbe ugyanazt csinálja, mert akkor elveszhet a várakozás öröme és izgalma.
Megpróbálkozhattok hangszertanulással, az megint csak rendszerességet visz a napokba a gyakorlással, és ha jó a tanár, akkor élvezetes programot jelenthet. A zeneiskolákba hamarosan lehet már jelentkezni a következő tanévre.
Ez valóban abszolút senkire nem tartozik, hogy miért magántanuló nem is értem ezt az indiszkrét faggatózást... de arra mindenképp gondolj szerintem is, hogy a kortársak szerepe most kezd fontos lenni, és valamilyen gyerekközösségre szüksége lesz. Lehet ez drámacsoport vagy sportkör is, nem kell, hogy iskolai legyen.
Sajnos a kézműved dolgokban nem vagyok képben, nézegessetek DIY videókat, hátha megtetszik valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!