Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik otthon vagytok viszonylag...

Akik otthon vagytok viszonylag kis gyerekekkel, milyen izgalmas helyekre szoktatok menni, vagy csinálni, míg férjetek dolgozik?

Figyelt kérdés
Múltkor szappant öntöttem, műkörmös szettet vettem és azt gyakoroltam, ... De izgalmas helyeknek is eléggé híján vagyok. Jó ötletek jöhetnek!
2019. febr. 27. 06:59
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Most írta valaki üzenetbe ezt a manga, anime, cosplay témát. Ebbe beleássuk magunkat lányommal. Ráadásul programokat is szerveznek. Szupi.

Múltkor 2 hétig festettünk vászonra, minden nap, most már egy zacsiba félre tette az egész szettet :-D

Csak ötleteket várok kreatív személyektől, semmi mást :-)

De még jöhetnek ötletek, abból sosem elég.

2019. febr. 27. 12:16
 22/43 anonim válasza:
66%
Miért kell életképtelenre nevelni a gyereket? Magadban keresd a hibát. Nem ismered a lányodat. Nem tudod lekötni. Pici gyereket minden érdekel. Hacsak nincs valami speciális problémája. Ha meg van problémája akkor a szintjének megfelelő programot válasz. Ne olyat erőltess rá amit egy ,,átlagos” gyerektől elvárnak. Nem most kezdődött ez. Biztos vagy benne, hogy apuka mindig dolgozik? Ilyen nővel én sem szeretnék otthon. Inkább ,,dolgoznék” állandóan.
2019. febr. 27. 12:31
 23/43 anonim válasza:
80%
Szappant öntesz, műkörmös szarokat veszel. Itt Te ne tudod magad elfoglalni. És a gyerekre kened. Dolgozz munkahelyen, vagy ha otthon vagy főzzél mossál takaríts. Nem fogsz unatkozni. Gyereknek is lesz pici nyugta tőled.
2019. febr. 27. 12:35
 24/43 A kérdező kommentje:
Ha érkezik a kérdésemre is válasz, akkor szívesen fogadjuk. ;-)
2019. febr. 27. 12:39
 25/43 anonim ***** válasza:
65%
Miért magántanuló? Ha látod, hogy ebből a szempontból így mégsem jobb neki (és neked sem), azért érdemes elgondolkozni, hogy van-e olyan rendszeres program, ahol tudna a normádnak megfelelő kortársakra vagy akár felnőtt barátokra lelni. Pl. írasd be művészetre vagy mozogni és ha ellenőrizni akarod, hát járjatok együtt. (Én pl. jártam felnőttként rajzszakkörre, és később jöttek velem néha a gyerekeim is és nagyon élvezték, mert ez ilyen vegyes csoport volt kb. 4-től 90 éves korig, nagyon kedves, intelligens, empatikus művészlelkekkel.) Lehetnek jó oldalai és sokféle oka a magántanulóságak, ezt elismerem, de a világtól teljesen elszigetelni nem egészséges, nem tudsz mindenkit pótolni magaddal (látod, hogy még apát is nehéz). Szóval azt javaslom, izgalom helyett/mellett keress neki valami rendszeres társaságot és valami olyan tevékenységet, amiben legalább fél évig kitartó lehet, fejlődhet, összemérheti magát másokkal és kialakíthat élő kapcsolatokat, kipróbálhat többféle "szerepet".
2019. febr. 27. 13:16
 26/43 anonim ***** válasza:
80%

De miért magántanuló? Talán beteg? Bár akkor nem vinnéd programokra gondolom.

Annyi érdekes dolog van, de nem értem miért nem érdeklik amik más gyereket igen. Amúgy meg ha 1 hétig pl vászonképre festetek, akkor ne csodáld, hogy megunja.

Kérdezd meg akar-e rendes iskolába járni. Neki már barátokra van szüksége a maga korosztályából, nem csak rád.

2019. febr. 27. 13:19
 27/43 A kérdező kommentje:

Ez tipikus magyar mentalitás valószínűleg, hogy kéretlen életmód tanácsokat osztogatnak, faggatóznak :-D

Fura, mert egy nemzetközi oldalon is feltettem ezt a kérdést nemrég.

Ott videókkal linkelve küldik a kreatív lehetőségeket válaszként, illetve saját alkotásokat bemutatva.

Kizárólag a kérdésemre ha érkezik/érkezett válasz, még ha csak elszórva is tartalmazott egy-egy hozzászólás választ a kérdésemre azt megköszönöm és várjuk a továbbiakban is :-)

Nem keresünk életmód tanácsadót, sem véleményvezért :-D

Vissza kanyarodva...

Volt varrós időszakunk is. Vettünk egy Singer, egy Over Lock és egy Aldis varrógépet, illetve kettő fajta gyermekvarrógépet a Regio ba.

De belehülyültünk kb 1 intenzív hónap és plusz egy nyögvenyelősen varrós hónap után, macerás az nekünk. Függetlenül attól, hogy jól tudok varrni.

A szappanozást élvezte, de ott én nekem kellett melóznom.

A körmöscuccnál meg rengeteg műanyag körmöt kidekoráltunk, most nincs ihlet.

Ételkészítésre is voltunk ráállva korábban, plüss varrásra.

De hadd ne én adjak ötleteket nektek :-D Támpont.

Alkotói válságunk van :-)

A műgyanta ékszerek öntése van még tervben, de nem találunk szépet. Ő nem szereti a műanyag vagy az ezüst ékszereket... Szóval ez kilőve.

YouTube on is keresünk ötleteket, ott vannak nagyon jók, pl Kicsomi videók. De az már neki "dedós".

2019. febr. 27. 13:36
 28/43 anonim ***** válasza:
81%
Hagyjátok! Vagy troll, vagy gazdag gyökér otthonülö ágymelegítője, a kis örökösnővel. A pórnép úgysem tud használható tanácsot adni.
2019. febr. 27. 13:44
 29/43 anonim ***** válasza:
81%

Bármi is a bajod/bajotok, sajnálom a gyerekedet. Vagy te vagy eszelős vagy ő csúnya/esztétikai hibája van.

Menj el kezeltesd magad, keress barátokat a gyerekedet meg hagyd élni.

2019. febr. 27. 13:47
 30/43 anonim ***** válasza:
84%

Csak azért írtuk ezeket a kéretleneket, mert amit írtál, az alapján nem az az uncsi, amit és ahol csináljátok, hanem hogy csak te vagy vele. Sajnos max. 12 évesen már dedós lesz a társaságod is... és halmozódnak a tárgyak és lesz egyre több a képernyőnézés. Attól, hogy magántanuló, miért ne vihetnéd közösségi programokra? Ez miért ördögtől való ötlet? Több ilyen magántanulós kérdésbe belefutottam már itt is (keress rá), és azt szokták felhozni érvként a szocializáció hiánya ellen a szülők, hogy de attól ők még járnak ide-oda közösségbe, és hogy vannak barátai a gyereknek (vagy jellemzően testvére).

De praktikusan nem kellett volna azt írni, hogy hiába vagyunk gazdagok és már mindent kipróbáltunk, mégis egész nap kettesben unatkozunk. Ha úgy raktad volna fel a kérdést, hogy "Milyen fejlesztő / szórakoztató programot ajánlotok egy 8 éves lánynak?", akkor senki nem feltételezi azt, hogy csak te szoktál vele lenni, hanem ötleteket adnak.

2019. febr. 27. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!