Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik otthon vagytok viszonylag...

Akik otthon vagytok viszonylag kis gyerekekkel, milyen izgalmas helyekre szoktatok menni, vagy csinálni, míg férjetek dolgozik?

Figyelt kérdés
Múltkor szappant öntöttem, műkörmös szettet vettem és azt gyakoroltam, ... De izgalmas helyeknek is eléggé híján vagyok. Jó ötletek jöhetnek!
2019. febr. 27. 06:59
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a leírásod alapjpn úgy tűnik, hogy a lányod tök jól elvan az átlagos hétköznapokkal, csak az neked nem elég. Szerintem ne erőltesd neki ennyire az extra programokat, mert láthatóan nem élvezi. Vagy mondjuk egy 8 évest esetleg meg is lehet kérdezni, hogy mihez lenne kedve, és aszerint választani programot. Az én lányom pl. egészen kiskora óta imádja az állatkertet. 14 hónapos korában voltunk először, inkább magunk miatt, de teljesen lázba jött. Most nyáron lesz 4 éves, évente átlag 4x állatkertezünk vagy vadasparkozunk az ő kérésére. Nem vinném olyan helyre, ami őt nem érdekli, mert az úgyis csak nyűglődés.
2019. febr. 27. 09:22
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem az alapján, hogy "otthon vagy egy viszonylag kis gyerekkel, amíg a férjed dolgozik", hogy még ovis vagy még kisebb gyerekről van szó. Mennyit és miért unatkozol vele otthon? Valamiért nem jár suliba vagy ezek csak a hétvégék?

8 évest már be lehet íratni érdeklődése szerint mindenféle szakkörre pl. sportolni, táncolni, zenélni, programozni, színjátszani, agyagozni... ahol barátokat szerezhet ... lehet neki alkalom nélkül is bulit vagy pizsamapartyt szervezni... és elég szerintem havi pár alkalommal kimozdulni valami "izgalmas helyre". Akkor meg annyi minden van. Nyolc éves fiam most a haverjaival játék kiállításra fog menni, de tuti élvezne kalandparkot, aquaparkot, lézerharcot, gokartversenyt, kirándulást bármelyik várba, biciklitúrát, és meccsekre is szoktak járni... Persze ezek némelyike elég fiús, de gondolom, a lányodnak is csak akadna olyan koncert, múzeum, sportnap, ami jó élmény lehet - attól függően, őt mi érdekli.

2019. febr. 27. 09:35
 13/43 A kérdező kommentje:
Jelenleg kifogytam a konkrét ötletekből. Barátai nincsenek.
2019. febr. 27. 09:43
 14/43 A kérdező kommentje:

Intelligens gyurmáztunk is egy jó darabig, de már nagy hozzá és elajándékozott egy kis bőröndnyit.

xBox megy egy hónapja (előtte nem foglalkozott vele), de ezek ugye itthoni programok.

Lakásban élünk.

Tipikus apa hercegnője (aki meg mindig dolgozik).

2019. febr. 27. 10:04
 15/43 anonim ***** válasza:
84%
Figyi, ne vedd bántásnak, de biztosan minden oké a lányoddal? Nem aggaszt, hogy kb.semmilyen program nem köti le? Én amúgy megpróbálnám békén hagyni kicsit. Adj neki oda 2-3, korának megfelelő könyvet, meg 2-3 másik játékot. Mondjuk egy babát, egy adag legót, meg egy vízfesték készletet. Aztán hagyd magára. Hadd legyen el egy kicsit nyugodtan a saját világában.
2019. febr. 27. 11:05
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Valami szakkör, ahonnan talán szerezne barátokat? Mennyit vagytok kettesben? Tapasztalatom szerint a korosztályát pont a kortársak kötik le. Nem kell full társaságinak lenni mindenkinek, de 1-2 legjobb barátnő azért nem árt. Egy izgalmas hely is akkor izgalmas, ha van kivel megosztani... Bárhová mentek ugyanúgy csak te leszel a társasága és ő a tiéd. (Úgyhogy ebben a korban olyankor nagyon le kell menned gyerekbe, hogy rábírd.) Ez jó és kell is bizonyos adagban, de már nem kisbaba, ne legyetek összenőve, mert akkor az nem kuriózum, hanem uncsi. Egyébként meg kérdezd meg, mit szeretne, csak van valami, ami most menő az osztályában. Ha meg nem nyilatkozik, hát vidd oda, amit te szeretnél vagy hívd meg akár a te barátaid. Vagy ha csak nyugalmat, hát tényleg csak hagyd néha kockulni (bár hasznosabb az olvasás).
2019. febr. 27. 11:28
 17/43 anonim ***** válasza:
84%
Nem jár iskolába? Hogyhogy otthon vagy vele? Te nem dolgozol?
2019. febr. 27. 11:47
 18/43 anonim ***** válasza:
53%

"Tipikus apa hercegnője"

Ebből a félmondatból felteszem, apuka új nője írta ki a kérdést, aki az apás hétvégéken nem tud mit kezdeni a gyerekkel. Na nem azért, mert ne lehetne lekötni, hanem mert nyilván inkább a túl elfoglalt apjával lenne.

2019. febr. 27. 11:59
 19/43 A kérdező kommentje:

Magántanuló a lányom.

Ha van valakinek esetleg izgalmas ötlete, azt szívesen várom, még ha csak egy napra elegendő is. :-)

2019. febr. 27. 12:06
 20/43 anonim ***** válasza:
86%
Nincsenek barátai és ha elmentek játszóházba csak ücsörög. Ebből szerintem mindenki rájön, h kellene neki gyerek társaság. Szerintem már unja az " anyu programokat". Nem tud barátságokat kialakítani. Én szomorú lennék ha a kisfiamnak nem lennének barátai. Bocsi, de te magadhoz láncolod a kislányt.
2019. febr. 27. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!